Creatief bezig zijn met schelpen

Creatief bezig zijn met schelpen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hallo allemaal!

Vorig jaar was ik op vakantie in Frankrijk. De camping waarop wij stonden was vlak bij het strand. Op het einde van de dag ging ik dan soms naar het strand. Op het strand waren er heel veel schelpen. Ik zelf houd heel erg van schelpen, dus ik zoek dan de mooiste uit en neem die dan mee naar de camping. Op de camping was ik ze dan. En als ik weer thuis ben zou ik ze dan gaan koken, zodat we zeker zijn dat er geen beestjes meer in de schelpen zitten.

Nadat we twee weken op de camping in Frankrijk hebben gestaan en ook een paar keer naar het strand te zijn gegaan hadden we twee dozen vol schelpen. En tot de dag van vandaag hebben we er nog steeds een aantal. Mijn moeder en ik vinden het leuk om te knutselen met schelpen. Nadat mijn moeder al wat dingen met de schelpen heeft gedaan houden wij nog een doos over. Mijn moeder had bijvoorbeeld de rand van een spiegel volledig bedekt met schelpen. Het leek ons leuk om nog wat met de schelpen te doen, maar we wisten niet wat.

Op een dag kwamen wij op het idee om de schelpen als decoratie te gebruiken. Wij hadden een soort van kleine schaal en besloten om het er in te doen, maar het stond een beetje saai. We kwamen op het idee om de schelpen een kleurtje te geven. Aangezien ik zelf heel veel nagellak heb en weinig gebruikt kwamen we op het idee om de schelpen een kleurtje te geven met nagellak. Er zijn misschien mensen die het zonde van de nagellak vinden, maar ik gebruik het bijna nooit vanwege school, want op school had ik regelmatig koken en bakken, en vanwege de hygiëne hadden de docenten liever dat we geen nagellak op hadden. En volgend schooljaar ga ik de bak opleiding volgen, dus dan zal ik ook bijna nooit nagellak dragen.

Na een middagje lakken is dit het resultaat zie foto bovenaan.

Het beste is om ook de binnenkant lakt, want zo ziet het er leuker uit. Mocht de schelpen na het nagellakken mat zijn dan kan je er een laagje nagellak verstevigen er op doen. Dat geeft een glanzend effect.


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel erg leuk gedaan en mooie Blog.
| 23:54 |
Dankjewel!
| 04:58 |
Dat ziet er heel leuk uit, kleurig en ik hou van kleuren. :-)
| 16:26 |
Dankje!
| 17:19 |
:-)
| 18:37 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen