Wat is nou Snailmailen?!

Wat is nou Snailmailen?!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Misschien ken je het al, misschien ook niet. Snailmailen! Ik zal in deze blog kort uitleggen wat is nou precies is. Veel kijk en leesplezier!  Letterlijk vertaald is Snailmail --> slakkenpost. Het komt dus door je brievenbus ipv in je mailbox. Maar het is niet zomaar een ansichtkaart of brief. Het is gezellige en vrolijke post! Een knutselwerkje met liefde! Meestal doet men een beschreven kaartje of brief erbij én wat leuke goodies (stickers, thee, kaartjes).

Wat heb je nodig?

Je kunt van alles gebruiken; verschillende soorten papier/knutselkarton, washi, stickers, knipsels (uit bv de flow), enveloppen, glitters, parels, lijm, project life cards, ansichtkaarten, noem maar op!

Hoe maak je een snailmail?

Ik bedenk altijd eerst welke vorm ik mijn snail wil geven. Een beetje passen en meten. Zodra ik tevreden ben over de vorm bevestig ik de basis aan elkaar. En dan begint het creatieve proces. Versieren met alle materialen die je hebt! Soms gaat dit vloeiend andere keren lukt dat wat moeilijker. 

Het hoeft niet perfect te zijn. Het gaat om de liefde die je er in stopt :) Op youtube kun je veel verschillende leuke filmpjes vinden als je meer wilt weten over Snailen.

Maar met wie snailmail je dan? 

Je kunt snailen met iedereen die het leuk vind. Je kunt mensen in  eigen omgeving verrassen (met moederdag geef ik mijn moeder een snailtje) maar ik snail vooral met onbekenden via verschillende Facebook pagina's die bedoeld zijn voor postcrossen en snailmailen. Super leuk om deze hobby met anderen te delen en te zien hoe iedereen zijn/haar eigen stijl heeft!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik loop duidelijk achter ik had er nog nooit van gehoord! Het klinkt leuk!
| 20:33 |
I love snailmailen. Ik heb hem gedeeld.
| 20:41 |
Heel erg bedankt!!
| 09:45 |
Leuke blog trouwens;)
| 01:29 |
Ken je around robin ook ?
| 01:28 |
Round Robins. Ja! Met snailen niet gedaan. Wel meet postcrossing. Jij?
| 09:14 |
Ja een aantal keren was erg leuk om te doen ;) ik heb via die site toen ook een around mini note boekje gedaan die heb ik nog steeds
| 11:47 |
Ooh een round robin boekje ook wel eens gedaan ja! Was ook leuk om te doen. Ik doe dat soort dingen allemaal via fb groepen. Maar geloof dat je met instagram ook veel dingen kunt doen
| 22:19 |
Ja dat las ik ook dat je het nu ook via instragram kan doen ik weet alleen niet hoe
| 00:03 |
Leuk zeg deel hem.;-)
| 14:48 |
Dank je! Is zeker leuk om te doen. Vandaag de sluiter van een abc snail gemaakt (dan maak je met een maatje het hele abc. Ik de a voor jou jij de beste voor mij etc) ik heb een Zilveren gemaakt. Z van zilver. Leuk!
| 17:42 |
Wauw, wist niet eens dat dit bestond :O Ga ik zeker een keer doen. en delen via mn facebook vrienden en twitter :D
| 22:41 |
Leuk! Dank je! Hoe meer mensen hiermee besmet raken Hoe beter!!!
| 22:48 |
Dat ziet er leuk uit om te krijgen :D
| 10:36 |
Snailmail is een begrip dat ik al lang gebruik. Grappig om te lezen dat er ook facebook groepen voor zijn.
| 07:14 |
Ja hele groepen! Via wat doe jij snailmailen?
| 17:01 |
Hele mooie blog ik ga je delen
| 01:40 |
Wat een mooie post is dit geworden. Gedeeld !
| 22:58 |
Dank je wel! Leuk dat je deelt :)
| 23:01 |
Bedankt voor de yp's! Lief!
| 23:09 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen