×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Ik in overprikkeling modus

Ik in overprikkeling modus


Het is zo ver, ik ben al een tijdje totaal overprikkeld. Overprikkeling heeft bij mij dezelfde symptomen als een burn-out. Ik ben moe, verschrikkelijk moe, kan niet meer goed nadenken, kan geen verbindingen meer leggen in mijn hoofd. Zeg dus vaak dat ik het niet weet, en dat is ook zo, ik weet het ook niet. Er gebeurd erg veel, gedoe met de buren, overlast van contactgeluiden, mijn man en ik hebben een pittige tijd achter de rug. Oudste dochter begint met haar praktijk examens en ga zo maar door. Kunnen we verhuizen of niet? En als we kunnen verhuizen, waar komen we dan terecht?

Eigenlijk was ik best wel goed bezig, ik ben begonnen met een traject in Maastricht als ervaringsdeskundige. Ook heb ik een thuisstudie opgepakt tot AD(H)D coach en ben ik bezig mijn structuur op te bouwen. Ook had ik een eigen bedrijfje waar ik puur natuur zeepjes verkocht (of dit in elk geval probeerde.) Dit lukte niet zo best en heb ik dus wat laten versloffen, ondertussen ben ik natuurlijk met 20 andere ideeën gekomen, maar ook dat werkte niet.

Nu kreeg ik opeens een bericht binnen van een bekende dat zij graag 15 zeepjes wilt kopen, of ik die nog heb. Ja die heb ik nog. Ook kwamen er allerlei berichten op mijn pad met vragen of ik ergens mee wil denken, die en die willen met mij spreken en nog meer van dat soort vragen, naast al mijn gewone werkzaamheden die ik al heb.

En hoe leuk en hoe positief dit ook is, het is te veel en te zwaar. En daar baal ik zo enorm van, want ik wil het zo graag, maar mijn hoofd werkt niet mee, op geen enkele manier. Ik krijg het niet op een rijtje gezet, zelf niet door middel van schrijven wat ik zo graag doe. Ik ben het overzicht kwijt. Ik weet, het komt weer goed, alleen vandaag even niet.

Dus vandaag gun ik me een dagje afsluiten, een serie kijken en gewoon even doen wat ik zelf wil. Morgen is er weer een dag, dan komt de rest wel weer. Maar toch vraag ik me af, hoe had ik dit gedaan als ik een gewone baan had? En dat stemt me toch een beetje triest.

Ik heb de afgelopen tijden veel geleerd, veel gedaan en er hebben veel spanningen, maar ook veranderingen plaats gevonden. Ik blijf maar door hobbelen maar eigenlijk zou ik nu het liefst met mijn kop onder de dekens in bed willen liggen. Kwam er maar wat duidelijk over dat huis, dat was dan in elk geval al iets. Dan kan ik weer wat stappen zetten. Nu voel ik me een soort van gevangen in een situatie die ik zelf niet onder controle heb. Ik wil leuke dingen weer ervaren als leuk en niet als last.

Ach ja, op een dag zal ik weer lachen en het ook menen als ik lach. Het komt goed.
Max Trans LGBTQ
Stay strong! Ik raak ook regelmatig overprikkeld, heb lichtelijk PPD-NOS en ben hoogsensitief... Dus herken t wel, moet meestal vechten om de meest simpele taken uit te voeren door alle factoren om me heen. Just sending a virtual HUG x
11-04-2017 20:41
11-04-2017 20:41
Flying Eagle
Alle Dagen Happy Doen is niet altijd makkelijk. Succes in deze dubbelzinnig lijkende tijd, Indigo Vlinder...
11-04-2017 19:53
11-04-2017 19:53
Erieka
Ik vind het echt knap dat je zo positief bent :) Zelf ben ik regelmatig overprikkeld, maar positief zijn gaat me niet altijd goed af.
11-04-2017 19:30
11-04-2017 19:30
Anitabc
Ten eerste wil ik kwijt, dat ik het goed van je vind dat je toch zo positiefs bent ingesteld. En ja komt ook allemaal wel weer goed. Het is teveel op dit moment allemaal. Niemand heeft gezegd dat het leven makkelijk is .Het leven bestaat uit keuzes maken.
11-04-2017 13:46
11-04-2017 13:46
_PetitCorbeau_
Het komt zeker goed! Gewoon niet vergeten om ook wat tijd voor jezelf te nemen
11-04-2017 13:41
11-04-2017 13:41