×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Social media downsizen

Social media downsizen


Sinds een aantal weken ben ik mijn social media aan het downsizen. Ik heb alle social media zoals FB, Instagram en de rest van mijn mobiel af gegooid. Ik werd gek van dat ding, soms keek ik op mijn telefoon, gewoon om te kijken. Het enige wat ik er nog op heb staan is mijn bankapp, aliexpress en whatsapp. Dat is het en heb bevalt mij prima. Ik merk dat nu ik de app verwijderd heb; ik ook veel minder naar de social media op mijn laptop bekijk. Pintrest en Insta bekijk ik nooit meer. Nu ik het niet meer heb en het dus ook niet mis, begrijp ik niet goed waarom ik het ooit geïnstalleerd heb. Misschien is het dan toch een soort van meedoen met de hype?

Hoe ben ik tot dit besluit gekomen? Door mijn ADD en Asperger ben ik snel overprikkeld en ik merkte dat mijn mobiel hier een grote bijdrage aan leverde. Altijd dat ding mee nemen, verplicht voelen om te reageren, mee doen, mee denken en weer reageren. Oh even snel FB kijken en voor dat ik het wist was ik weer een uur verder. En waarom eigenlijk? Ik vroeg me echt af voor wie ik nu op al dat social media zit. Om heel eerlijk te zijn interesseert het mij geen reet hoe de kat van een ander op de bank ligt te slapen. Zogenaamd grappige filmpjes die de eerste 2 keer dat ik ze zag inderdaad grappig waren, maar soms zie ik ze 6x voorbij komen. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Mensen zitten massaal op de terrassen, met vrienden, maar ze staren op hun mobiel. Een wandeling met de hond is veranderd naar een social media update. En als je er gelukkig mee bent, vooral zo doorgaan, maar mij irriteert het mateloos. Van die ouders die met hun kinderen naar de speeltuin gaan en geen oog hebben voor het kind omdat ze naar een beeldscherm zitten te staren. Het is een soort van verslaving die je wat mij betreft echt wel kunt missen in je leven. Als mensen mij willen uitnodigen dan bellen ze maar. Zo niet, dan maar niet. Ik ben er klaar mee. Ik ga de wereld in om echte vrienden te ontmoeten die ik in het echte leven Like.

DeWildPlukkersInfoGroep
herkenbaar. ik neem mijn phone vaak niet eens meer mee. het is zeker een verslaving ja
04-04-2017 22:02
04-04-2017 22:02 • Reageer