Onder de indruk

Onder de indruk


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Voor het eerst dit schooljaar ben ik onder de indruk van wat een leerling mij laat zien. Ik begon met de spreekbeurten in kader, klas 1. Brugklassers die het in veel gevallen nog spannend vinden om voor de klas te staan en die zich het liefst vastklampen aan een veilig onderwerp.

Een van mijn leerlingen besloot het veilige los te laten en lef te tonen. Hij deed zijn spreekbeurt over Auschwitz. Hij is er zelf geweest en was er zo van onder de indruk, dat hij vond dat hij dit moest delen met de rest van zijn klas. Hij vertelde over de verschillende kampen, het werk dat ze moesten doen, het eten dat ze kregen en natuurlijk de verschillende manieren van doden die de Duitsers toepasten.

De klas zat met open mond te kijken en te luisteren. Ze konden zich niet voorstellen dat er in het museum echt een berg haar ligt en een berg met schoenen. Dat daar nog echt spullen zijn van mensen. Hoe gruwelijk dat eigenlijk echt is.

Hij was de laatste van de les die zijn verhaal mocht doen en het boeide ze dus enorm. Ik heb een aantal titels van boeken voor hen opgeschreven waarin het in verhaalvorm wordt verteld. Tevens ga ik vanmiddag aandacht besteden aan de verschillende films die er gemaakt zijn over de oorlog.

Ik ben trots op deze leerling en dat heb ik hem ook verteld!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Knap van die leerling dat hij zich zo kwetsbaar durfde op te stellen.
Ik wil Auschwitz ooit nog bezoeken, Theresienstadt heeft op mij enorm veel indruk gemaakt. Ik zal er eens een blog over schrijven!
| 13:13 |
Ben erg benieuwd naar je blog! Zelf ben ik ook in Auschwitz geweest, maar niet in Theresienstadt.
| 13:21 |
Het is inderdaad een plaats met een triestig verhaal en het is goed dat iedereen dit weet, want het mag nooit meer gebeuren. :-)
| 17:32 |
In een woord geweldig, en wat krachtig van deze leerling
| 12:30 |
Dat is een kippenvel-ervaring. Respect!
| 12:21 |
Inderdaad. Ik vergat zelfs het beoordelingsformulier in te vullen.
| 13:11 |
Dat is zeker heel erg mooi en knap dat hij dit onderwerp heeft gekozen. Respect!
| 11:44 |
Met recht iemand die lef getoond heeft. Velen mijden deze indringende gruwelwaarheden, goed dat de hele groep met aandacht heeft zitten luisteren
| 10:22 |
Erg belangrijk ook. Met geschiedenis komt dit pas over een flinke tijd aan bod.
| 13:11 |
Prachtig! Ik ben heel blij dat er nog aandacht aan besteed kan worden ook op school!
| 09:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen