×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Zeldzame woede

Zeldzame woede


Ik ben niet snel boos, maar wanneer ik boos ben, ben ik dat ook goed! Er zijn weinig manieren om mij op dat punt te krijgen en mijn lontje wordt dan ook gezien als eindeloos. Daar ben ik overigens erg blij mee. Er is echter één ding dat bij mij direct de bom doet barsten.

Wanneer iemand mij woorden in de mond legt, is de ruimte te klein. Van 0 naar 100 in 3.0 seconden, om het zo maar even te zeggen. Vaak gaat het over iets kleins, maar heel af en toe is de omvang groter. Vaak bedenk ik me eerst heel vlug dat het een interpretatieverschil kan zijn. Dat moment gaat echter snel over, omdat mensen blijven prikken. Niet fysiek prikken natuurlijk, maar mentaal. Ze blijven herhalen wat ik volgens hen gezegd zou hebben.

Vandaag had ik een discussie via de chat. Een misvatting is hier snel gemaakt, omdat de intonatie en non-verbale communicatie ontbreken. Toch heeft chatten ook een voordeel; je kan het teruglezen. Als iemand zegt dat ik iets letterlijk zo heb gezegd, laat ik ze het vaak even opzoeken, zodat ik weet waar het om gaat. Op dat moment zit ik natuurlijk al bovenop de kast, want het leggen van woorden in andermans mond is iets wat ik totaal onrechtvaardig vind. Je mag me beoordelen op wat ik heb gezegd, maar je mag me niet beoordelen op iets wat ik niet heb gezegd of iets wat ik volgens jou gezegd heb (als dat niet waar is). Een chat weg klikken is normaal zo makkelijk... In dit geval niet.

Zo, mijn frustratie is even verholpen nu. De volgende keer ga ik een poging wagen het te negeren.
verbegbijazz
Ik had dezelfde frustratie met internet, alles staat er open en bloot terwijl het vaak onpersoonlijk is en blijft. Gelukkig is alles tijdelijk en is er altijd weer de afkoelingsperiode. Heel vaak lezen andere mensen iets anders dan je bedoeld hebt en dat is ook vaak onwil. #domheid
05-02-2017 16:31
05-02-2017 16:31 • Reageer
Rudi
soms is negeren de beste oplossing, maar soms moet je het ook eens kunnen ventileren om het te verwerken:-)
17-01-2017 16:56
17-01-2017 16:56 • Reageer
Soberana
Ik kan me heel goed voorstellen dat je woedend werd. Ten onrechte beweren dat iemand iets bepaalds zou hebben gezegd, is liegen en een ander vals beschuldigen.
17-01-2017 04:19
17-01-2017 04:19 • Reageer
Dewaputra
Negeren is het beste inderdaad. Als je aan dat spelletje meedoet, geef je het energie en escaleert het steeds meer.
16-01-2017 21:08
16-01-2017 21:08 • Reageer
Creatief met Gea
Wind je niet op, als jij het zelf maar weet
16-01-2017 21:05
16-01-2017 21:05 • Reageer