×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
De dag na kerst.

De dag na kerst.


Eigenlijk voor ons een gedenkwaardige dag,alleen met een ietwat vreemde start.Met kerstdagen heb ik iets van..iedereen happy,chillen..gedachten overdenken..de stilte..samen delen,samen zijn.Zo denk ik al van kleins af aan,niet wetende wat deze gedachte destijds ter weeg kon brengen.Ik was getrouwd,,verstrikt in een huwelijk met meer downs dan ups,een onbegrepen huwelijk waarin de ‘gezellige’ chagerijnigheid dagelijkse kost was.Destijds was ik de ‘gelukkige’ aangewezene dat ik op mijn werk ook voor mijn werk enkele nieuwe chauffeurs mocht in werken...dus nodigde ik diezelfde chauffeur en zijn vrouw uit voor een kerst etentje bij mijn thuis...een etentje met achteraf de nodige consequenties en natuurlijk was het weer een start tot een nieuwe ‘ gezellig’ onderonsje met mijn altijd chagerijnige partner van destijds!De klok begon langzaam maar zeker te luiden..mijn maat was vol...moet ik nu echt mijn leven vullen met negatieve ellende van haar?De meest gehate kreet van mij, ‘gelukkig nieuwjaar’...een kreet die nergens over gaat...want het jaar,alleen met een verandering van cijfertjes,begint gewoon weer opnieuw,begon zwervend..ik was ontsnapt uit dat altijd durende negatieve,niet begrepen huwelijk!Natuurlijk..ik zal gedurende die periode ook mijn fouten hebben gehad...ik vluchtte min of meer in mijn werk destijds.dat zal ik niet ontkennen,maar het zal niet voor niets zijn geweest!Wist ik veel dat mijn kerstvisite van toen ook in een soortgelijke situatie zat..ik had er geen idee van..het enigste wat er door mijn kop speelde was zo snel mogelijk woonruimte te vinden voor mezelf nadat ik enkele nachten in mijn oude fordje had door gebracht,en ondertussen gewoon door ging met werken.Nodigde mijn toenmalige kerstvisite uit om es mee te gaan op de truck..gedeelde smart is halve smart..en aanspraak was welkom...ik zie haar nog instappen,midden in de winter,op haar teenslippertjes!“Wat heb jij nou aan je voeten” vroeg ik verbaast...het antwoord..”ik heb niets anders”...Dat was onze eerste kennismaking ..een jonge vrouw op teenslippers,midden in de winter over besneeuwde paden moest lopen.De dag daarop heb ik warme schoenen voor haar gekocht..en zo begon een langzame stap naar iets wat het nu is,daar ik de boot nog af hield..want..wat moest ik als kerel van achter in de dertig nou met een griet van 21?In de tussentijd vond ik een woning in Hoorn...en zeg tegen haar...als jij weg wil bij je man..help ik je wel...kom maar in mijn huis met je kinderen...ik ben er toch bijna nooit...kan je even bij komen van alle hectiek!En zo het geschiede..en dat leeftijd slechts een getal is,is bewezen...want de aantrekkingskracht was enorm.Twee,min of meer dolende zielen,die elkaar tegenkwamen,en na een jaar ‘JA’ zeiden tegen elkaar..en nu na 17 jaar,vandaag op de kop af,nog steeds in elkaar geloven...zonder geschreeuw,zonder ruzie..natuurlijk heeft ook dit samenzijn zijn downs..maar dan opgevangen door oprechte ‘ups’...Ware liefde...het bestaat nog steeds....En dat heb ik hier beschreven!