×

Yoors


Inloggen
×

Yoors30 weken zwanger.. Wat gaat het snel!

30 weken zwanger.. Wat gaat het snel!


Het komt steeds dichterbij.. mijn buik word groter en zwaarder, ik kan mijn sokken bijna niet aankrijgen! Vandaag ben ik 30 weken en 1 dag zwanger. Nog 10 weekjes te gaan, had ik onder mijn post gezet op instagram. Althans.. dat hoop ik. Een kennis van mij reageerde op mijn post met de reactie ”Of misschien nog wel 12 weekjes.”  Het kan zijn dat je baby ook nog langer in je buik zit en denkt van, goh.. ik vind het hier best fijn! Geïntereseerd in deze post over mijn zwangerschap? Lees dan snel verder! 

2018-01-15

De laatste keer dat ik wat op mijn blog heb gezet is dat ik 20 weken zwanger was. Inmiddels al weer 10 weken geleden. In die tijd zijn er veel dingen veranderd. Dingen om mij heen en de rondom de zwangerschap natuurlijk. In mijn laatste artikel heb ik ook vertelt dat ik niet meer op school zit en hoe ik me daarbij voelde.

Ik was vooral boos op mezelf dat ik weer met school stopte. Alsof ik het tóch niet kon. Het voelde alsof ik faalde voor de zoveelste keer. De boosheid is inmiddels al wat gezakt en ben ik er wel tevreden mee dat ik niet meer naar school toe ga. Ook ben ik gaan nadenken dat ik het eigenlijk ook niet aankon. School, stage, zwanger en mijn benen waar ik ook last van heb. Het zou gewoon fysiek en mentaal te zwaar zijn. Voor mij.

30 weken zwanger.. jeetje wat gaat dit snel zeg. Elke keer als mijn vriend en ik een winkel in lopen en hij hoort een kind dat huilt, zegt hij dat hij er spontaan geen zin meer in heeft. Hahahah.

Gewicht: Vanuit mijn opzichte ben ik (nog) niks aangekomen. Ik het begin van de zwangerschap was ik op mijn zwaarst 85 kilo. In de eerste 4 maanden van mijn zwangerschap heb ik weinig tot niets gegeten. Ja, ik heb wel wat gegeten maar alles kwam er meteen weer uit. Ik ben toen 7 kilo afgevallen. Ik ben niks aangekomen en weeg op dit moment 83.1 kilo. M’n buik groeit goed en dat voel ik wel want alles begint op te rekken. Ik gebruik vanaf het begin van mijn zwangerschap Mamabellybalm van de Etos. Dit zat in 1 van mijn zwangerschapsboxen.

Als jij zwanger bent of ken je iemand die zwanger is? Dan kun je deze box gratis aanvragen! klik op https://www.deblijedoos.nl/  Deze box kun je ophalen bij een prenatal winkel. Vergeet niet om de bon uit te printen en mee te nemen!

belly-balm-minEtos mama BellyBalm. Deze zalf helpt zwangerschapsstriemen voorkomen. Met Shea butter en vitamine E.  Gebruik: Voor een optimaal resultaat gebruik je deze buikbalsem vanaf het prille begin tot na je zwangerschap. Wanneer je de balsem ook voor de verzorging van de borsten gebruikt, zorg dan dat de borst schoon is tijdens de borstvoeding. Gebruik Etos Buikbalsem één tot twee keer per dag.

Eten: In de hele zwangerschap heb ik nog niet eens een echte verslaving gehad qua eten. Of dat ik ineens iets begin te eten wat ik eerst heel vies vond.. Nee dat heb ik niet. Het enigste wat ik wel heb, is als ik ergens zin in heb, dat ik het dan voorgeschoteld krijg, ik het dan niet meer hoef. Best wel zielig als mijn vriend iets voor me heeft gehaald waar ik echt zin in had en dan ineens niet meer hoef. Waar ik vandaag zin in heb.. is chocomel! Ik heb mijn vriend gevraagd als hij klaar is met sporten of hij dan even een pak chocomelk voor mij mee wil nemen hihi.

Slaap:  Ik heb wel gehoord dat vooral de laatste weken zwangere vrouwen lichter slapen, onder andere als gevolg van hormonen. Hier heb ik altijd al last van gehad dat ik een lichte slaper ben. Mijn slaaphouding.. Aaarhhggg! Verschrikkelijk. Ik heb niet 1 nacht meer gehad dat ik kon doorslapen. Ik slaap wel heel erg moeilijk omdat ik normaal een buikslaper ben, dus nu niet meer op mijn buik kan slapen wat heel erg vervelend is. Ik val altijd op mijn buik in slaap en dat lukt absoluut niet op mijn rug of op 1 van mijn schouders. Vaak word ik midden in de nacht wakker omdat ik dorst heb. Ik heb ook altijd een flesje water naast mijn bed staan. Daardoor moet je natuurlijk vaker plassen..

2018-01-15 (1)

(zovan; ik zie mijn voeten niet meer?!)

Zwangerschapskleding: Echt fijn die zwangerschapbroeken! Heerlijk! ik denk dat ik ze na de zwangerschap ook zal dragen. Ik heb mijn eerste zwangerschapsbroek van mijn vriend gekregen omdat mijn ‘normale broek’ toch wel wat knel begon te zitten. De verkoopster zei tegen ons dat het handiger was om 2 mee te nemen want als je zwangerschapbroek in de was zit, heb je eigenlijk geen broek meer om aan te doen. Eigenlijk had ze wel gelijk maar we zaten ook met een budget. Een paar weken later heb ik nog wel 2 andere broeken er bij gekocht omdat het toch wel makkelijk was.

Geslacht: Hahaaaah! Dat vertellen we nog lekker niet! En jullie komen het pas te weten als de kleine er is… Gemeen he? Jullie mogen natuurlijk wel raden! Wat denken jullie dat het word?

Shoppen:  Wij hebben voor de X-Adventure Xplorer 3 in 1 Chardonnay kinderwagen gekozen. Eind december hebben we deze gekocht maar helaas was hij niet op voorraad. Dus moesten we wachten tot half januari en dan zou de kinderwagen geleverd moeten worden. Het is inmiddels half januari en heb vandaag contact opgenomen met één van de medewerkers bij Mamaloes om te vragen wanneer de kinderwagen word geleverd. Hij vertelde mij dat de kinderwagen volgende week geleverd word. Dus nog even een weekje wachten! Bij de kinderwagen zit ook; een reiswieg (omvormbaar tot wandelwageninzet), boodschappenmandje, verzorgingstas, beenkap en groep 0 autostoeltje. Groep 0 autostoel is eigenlijk gewoon een macsicosi. We hadden ook nog geluk want er zat 37% korting op de kinderwagen! Korting! altijd leuk om te krijgen.

Mis je iets? Ja..  Een heerlijk broodje brie bij de Bakkerij Bart. Of een lekker toosje met zalm. Sushi! Ik mag wel sushi eten, maar dan wel met stukjes komkommer. Of een hollandse nieuwe. Lekker met ui.. heeeerlijk!

Voel je al iets? Ohjazeker! Ik voel het zeker. Hij/zij is vooral druk na het eten, of als ik op bed ga. Het voelt niet altijd fijn.. Omdat de baby nu steeds sterker word. De baby heeft nog steeds veel ruimte om te bewegen maar dat duurt niet lang meer. Dan heeft het niet zoveel ruimte meer en dan voel je de baby steeds beter schoppen.

Je navel, naar binnen of buiten: Haha! M’n navel staat nu naar binnen noch naar buiten: hij verdwijnt gewoon!

Beste moment van de week:  Dat zijn 2 momenten. Één van de 2 is gister avond gebeurt. De baby in mijn buik was erg druk, dus ik legde mijn broertje zijn hand op de bovenkant van mijn buik en hij keek mij aan en; Ja! ik fielde ‘t! Jeetje dot fielt apart. Zei hij in het fries haha. Ook toen ik op bed lag en de baby druk was legde mijn vriend z’n hand op mijn buik. ‘O ja dat voelde ik…… en die ook. En die voelde ik zeker!’ Toch wel speciaal.. dat je naasten het ook kunnen voelen. Dat er iets in je buik zit en beweegt.

Minder moment: Ik voel me de laatste paar maanden een beetje onzeker over mezelf en de baby. Of de baby wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt of niet..

Ik zie uit naar…: Het moment dat PostNL of DHL voor de deur staat met onze kinderwagen!

Wat wij nog graag willen gaan doen: Wat ik nog graag zou willen doen is zwangerschapsyoga volgen, zwangerschapzwemmen en als laatste.. een 4d echo van onze kleine maken. Ik ben zo benieuwd naar hoe het er uit ziet. Ik ben afgelopen dinsdag weer bij de verloskundige geweest en die heeft het hoofdje, de buikje en de bovenbeentjes opgemeten en alles keurig. Het jammere is, is dat de baby elke keer met het hoofdje naar beneden zit, dus wij niet kunnen kijken naar het profiel van het hoofdje. Het neusje, de lippen.. Dat zou ik nog heel graag willen.. hebben jullie dat ook gedaan?

Hebben jullie nog vragen aan mij? over de zwangerschap of herken je iets? Laat dan een reactie achter!

2018-01-15 (2)

Liefs, Jamietoday.


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!