×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De 20 weken echo!

De 20 weken echo!


Zoals jullie weten is de 20 weken echo best wel belangrijk. De laatste weken is het kindje enorm snel gegroeit, als je het vergelijkt met de eerste echo, in mijn geval was dat rond de 8 weken. Toen was het nog kleiner als een dop erwtje.

Begin vorige week ben ik naar het ziekenhuis geweest voor de 20 weken echo/controle om te kijken of alles goed was met het kindje, of het goed groeit etc. Toen ik daar eenmaal op dat bed lag, en de verloskundige de gel om mijn buik verpreide, was ik best wel nerveus. Wat nou als het niet goed is, wat nou als het hartje niet klopt. Al die enge vragen spookte door mijn hoofd heen. Maar zodra ze begon, zag ik het hartje gelukkig kloppen. Pffff.. Ze legde ook precies uit wat ik op het scherm zag. Voetjes, handjes, torso, hoofdje. Dat was erg fijn. Ons kindje is nu zo’n 21 cm en groeit goed.

Wat haar opviel is dat het buikje van de baby mooi rond was. Dus ik hoefde mij geen zorgen te maken of het wel genoeg voedingstoffen binnenkreeg. De bovenbeentjes waren iets korter dan normaal maar dat was niet zo erg. Hij/zij was heel erg dwars. Het wilde eigenlijks niks laten zien, zoal het geslacht en het profiel van het hoofdje, en ’t hartje. Hij/zij had de handjes voor het hoofdje dus ik kon het neusje en de lipjes niet zien. Na een lange tijd konden we toch het neusje zien en de lipjes. Ze moest er toch even naar kijken om te kijken of het ook schisis had. Ook wel bekend als hazelip. Hazelip is een aangeboren afwijking in het gezicht die zich kenmerkt door een spleet of groef in bovenlip. Hij/zij had dit niet. Ook het neusje was later goed te zien. Hersenen waren goed aan het groeien. De vorm van het schedel was goed. Volgens alle metingen was het kindje perfect en goed aan het groeien. Daar was ik natuurlijk erg blij mee.

Bij een andere verloskundige heb ik 2 foto’s gekregen. Bij de verloskundige in het ziekenhuis heb ik wel 13 foto’s meegekregen! Daarbij kreeg ik ook nog een goodiebag met hebbedingetjes in zoals een speen, wat boekjes en créme. Ik mocht ook sokjes uitzoeken wat ik erg leuk vond. Dus, hele korte samenvatting: Er zijn geen aanwijzingen voor grove structurele afwijkingen. Maar de beeldvorming was lastig te zien door de ligging van het kindje en placenta ligt laag en aan de buikzijde.

Om jullie een beetje nieuwsgieriger te maken heb ik een paar foto’s.

23379454_1163212163812731_1411658361_o_16f

Hier zie je de twee beentjes. Het linker beentje en het rechter beentje. Best wel apart, want het is nu eigenlijk een minimensje. Alles zit er op en eraan. Maar dan mini klein. Zo raar en mooi om te denken dat dit in je lichaam groeit. Dat je lichaam weet wat het moet doen om dit kindje te maken. Heel bijzonder.. de zwangerschap en alles er om heen.

23336213_1163212167146064_1626562907_o_9f0

Ook de teentjes zitten er aan.. van het linker en het rechtervoetje! Wat ik erg grappig vind bij de bovenste foto, is dat zijn/haar teentjes echt op de teentjes van de vader lijken want de vader heeft ook zulke apen tenen!

23379720_1163212170479397_1416663424_o_05b_a17

Dit vind ik toch één van de mooiste foto’s om naar te kijken. Het hoofdje gezien van de zijkant. Het neusje.. het bovenlipje en onderlipje.. Zo apart en zo bijzonder.

Hoe gaat het nu met mij en de zwangerschap?

Zoals ik wel heb vertelt waren de eerste vier maanden van de zwangerschap echt niet leuk voor mij. Ik heb veel overgegeven en weinig gegeten ivm dat ik zo misselijk was. De hele dag door. Gelukkig voel ik me nu wat beter. In iedergeval minder misselijk. Wel heb ik nog wel eens last van geuren die echt zo vies zijn, dat ik moet kokhalzen. Ik ben nu 20 weken en 1 dag zwanger. Zelf heb ik een app gedownload waar ik mijn zwangerschap een beetje bij houd. (Ouders van Nu) Vandaag staat er:

Tip van de dag

En nu een naam.. Misschien had je al namen in gedachten. Zo niet, laat je dan vooral inspireren. Nu gaan alle namen opvallen. Wat vind jij leuk, wat zijn de favorieten van je partner? Je hebt nog zo’n 20 weken, dus geen haast. Het komt goed! 

F. en ik hebben al een naam in gedachte. Het duurde lang voordat we er beide over eens waren. Dat is altijd bij iedereen denk ik een drama! Dan heb ik weer namen die ik echt super leuk vond. Dan vertel ik de naam die ik zo mooi vind, en dan zegt hij; neh.. vind ik niet zo. @#$@$!#$ !!!! Aaaarghhh!

Mijn baby

Een mijlpaal: je bent over de helft! Je baby groeit ongeveer 60 gram per week. Hij/zij heeft nog steeds alle ruimte in je buik. De ene keer voel je hem bovenin, de andere keer beneden en dan weer aan de zijkant van je buik. De baarmoeder is al behoorlijk naar boven uitgerekt en komt tot je navel. Elke keer voelt de verloskundige of hij goed groeit. Daar is een handige berekening voor: het aantal centimeters dat de baarmoeder boven het schaambeen uit komt plus 4 centimeter komt ongeveer overeen met het aantal weken dat je zwanger bent.

Er staat in de app dat ik hem nu al kan voelen. Maar dat is bij elke zwangerschap verschillend zoals jullie meeste vrouwen wel weten. Ik heb de baby nog niet gevoelt. Misschien komt het ook omdat ik het gevoel nog niet erg goed herken. Soms denk ik wel dat ik het voel. Maar dan zeg ik tegen mezelf.. nehh.. dat waren vast mijn darmen. Misschien als ik het over een paar weken voel, dat ik dan moet denken aan de eerste keer dat ik dacht dat ik het voelde, dat ik het dan kan vergelijken en zeggen.. oh! dat wat ik voelde was toch wel de baby. Ook werd er tegen mij gezegd omdat het mijn eerste kind is kan het wat langer duren.

Ik tijdens zwangerschap.

Bij elke controle meet de verloskundige je bloeddruk. Een lage bloeddruk kan geen kwaad, maar is vaak lastig omdat je snel duizelig kunt zijn. Is je bloeddruk wat aan de hoge kant? Vroeger werd dan wel eens geadviseerd om zoutloos te eten, maar door nieuwe inzichten word een zoutloos dieet niet meer voorgeschreven. Dat wil niet zeggen dat je dan rijkelijk met zout moet gaan strooien: matig zijn met zout is altijd gezonder, ook als je niet zwanger bent.

Op deze foto zit ik precies op 20 weken.

endeze_b4f_9b4


Hebben jullie ook dingetjes, wat ik niet weet en wel moet weten waar ik op moet letten. Wat ik straks allemaal nodig heb. Handige weetjes? Hebben jullie ook verhalen op je blog over zwangerschap? Laat het mij dan weten!

Liefs, Jamietoday


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties