Wat is nou liefde? - Het smsje

Wat is nou liefde? - Het smsje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn ouders zijn kennelijk niet thuis, mijn broer is in Arnhem en ik ben super bang voor het ziekenhuis... wat nu?!

Nouja, ik ben toch dicht in de buurt van Jan, dan fiets ik daar wel langs. Jan gaat met mij mee naar het ziekenhuis en we wachten en wachten. Na bijna een half uur gewacht te hebben hoor ik eindelijk mijn naam. 'Mevrouw Thijssen, loopt u maar mee'. Jan loopt achter mij aan, we nemen plaats in de ruimte. 'Eens kijken zegt de dokter. Wat is er aan de hand?' Ik leg hem uit dat sinds ik geopereert ben nogsteeds pijn heb en dat de litteken ontstoken zijn. 'Ik zal eens kijken'. Nadat de dokter gekeken heeft komt hij totslot met het antwoord 'Sorry mevrouw, maar hij is niet ontstoken. Alleen lichtelijk geirriteerd. We hebben de resten van  de hechtingen even verwijderd zoals u kon zien. Er is niets aan de hand'. Ik kijk Jan aan en vraag me af of dit wel klopt. Ik bedank de dokter en wij lopen naar buiten. Hoe kan het litteken nu zo rood zijn dan? Waarom doe het zo pijn? Ik weet het niet, we horen het over twee weken wel van de dokter zelf, dan heb je toch controle. Tenminste zo dacht ik. 

Jan's mobiel gaat af en ik steek me een sigaret op. Het duurt even voordat Jan weer ophangt. 'Kom je? Dan gaan we naar huis, kunnen we eindelijk even wat eten!' zegt Jan. Ik spring achterop bij hem op de fiets en knuffel heb door. 'Dankje, dat je mee bent gegaan. Wat moet ik toch zonder jou!' zeg ik tegen Jan, en knuffel heb nog harder. 'Geen dank, wat gaan we eten?' ik zeg tegen hem dat ik een afspraak met Cor heb gemaakt, dat ik daar eten op kan halen en eventueel ook voor hem kan meekrijgen.

We komen eindelijk bij mijn verblijfplaats aan, we zetten de fiets neer en gaan snel naar het restaurant waar Cor op mij zit te wachten. Cor vraagt wat we willen drinken en welke snacks we bij de patat willen. Zodra Cor alles invoerd, gaan Jan en ik naar buiten om nog een sigaret te roken. 

Waarom moet Jan nu zo leuk zijn? En waarom geeft hij niet toe dat hij mij ook ziet zitten? Allemaal vragen met waarom gaan er door mijn hoofd heen. Net wanneer ik op een antwoord na zit te denken komt Cor naar ons toe. 'Hoe is het gegaan? Wat zeiden ze in het ziekenhuis?' Ik leg Cor alles tot in de punten uit. 'Maar, Tess je ziet zelf ook wel dat het ontstoken is! Hiermee kunnen ze je niet gewoon laten lopen!' Ik weet het, maar ik zeg het niet tegen Cor. Ik knik ja en ga weer verder met denken. Ik zie dat Cor's lippen bewegen, maar hoor zijn stem niet meer. Ik wil even geen gezeik meer, ik wil alleen met Jan zijn zodat ik hem alles kan vragen. 

We komen in mijn huisje aan, eten het patat en praten een beetje. Ik schrik op en kijk Jan aan. 'Ik heb nog niet eens betaald!' schreeuw ik door het huis heen. Net op dat moment komt een huisgenoot aan, waarvoor heb je niet betaald? Ik kijk hem aan en begroet hem. 'Kevin ik heb voor de patat nog niet betaald, heb jij even het nummer van Cor?' 

'Hai Cor! Luister, ik heb nog niet betaald voor de patat, goed dat ik morgen het geld meeneem? Weet je dat heel zeker? Maar Hugo wist toch niet dat ik naar het ziekenhuis ging? Oh, nauja dankjewel Cor! Fijne avond nog!' en ik hang de telefoon op.

Omdat Kevin in de kamer televisie wilt kijken, neem ik Jan mee naar mijn kamer. We liggen een beetje op het bed tv te kijken, tenminste ik, Jan die keek mij constant aan. 'Waarom kijk jij constant? Het word ... ' en voordat ik de zin af kon maken, zoende hij mij. Lang en intens, vurig maar toch ook lief. Van het een kwam het ander. 

Ik loop de kamer weer binnen, Kevin kijkt mij vragend aan terwijl hij de antwoorden al weet. 'Kevin dankjewel voor je gastvrijheid, Tess wij appen nog met elkaar. Fijne avond nog' en ik laat Jan naar buiten lopen. Net op dat moment dat ik op de bank wil zitten gaat mijn telefoon. Het is een appje.

Sorry Tess, ik kan dit niet. net in bed was heerlijk met je maar, ik ben niet verliefd op jou. Let's be friends.

! Jan


Ik lees het, en ik kijk naar Kevin. 'Is er iets? Je gaat toch niet zeggen dat hij je gebruikt heeft of wel?!' Ik begin te huilen. Waarom! Waarom moet hij zo doen? Waarom "Let's be friends"! Ik wil dit niet! Ik wil eens een keer iemand die wel om mij geeft, en niet puur voor de sex! En met die gedachten begin ik nog harde te huilen. Kevin probeert mij te troosten maar het heeft geen zin, Mike een ander huisgenoot komt binnen en begint mij te knuffelen. 'Kom allemaal goed schat, maak je niet dik. Dat doe ik al wel voor jou' En net wanneer hij dat zegt, begin ik te lachen.

'Kom nou! Je komt telaat!' klinkt er in de hal terwijl er op mijn deur wordt geslagen. 'Ik heb al eten voor je gemaakt dus schiet op en trek je kleding aan!' Mike maakt mij wakker, en ja zoals ik al dacht was ik echt bijna te laat. 'Jezus, wat ben jij moeilijk wakker te maken zeg!' klinkt het met een kleine glimlach op Mike zijn gezicht. 'Mike please mond dicht, ben super sjaggie.' 

'Tess, je kan die jongen je niet zo laten behandelen! Wat denk je nu wel niet?! Je bent geen barbiepop die alles doet wat hij wilt! Denk nou eens een keer na.'

Ja, Tess denk nou eens een keer na, waar ben je nu mee bezig? Wat wil je nu eigenlijk? Of beter gezegt: wie? Waarom moet alles zo moeilijk zijn? En waarom is Mike zo'n schatje tegen mij?


Is dit nou liefdeBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat kan het leven dan ingewikkeld zijn, een strijd tussen je gevoel en je verstand...
| 11:57 |
tja soms is alles zo moeilijk
| 16:45 |
Klopt, en soms maak je het jezelf moeilijk door jezelf voor de gek te houden haha
| 21:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen