Zomervakantie of werken? Of allebei?


Het is zomer en voor veel mensen ook de vakantieperiode. Als eigen baas bepaal ik helemaal zelf hoe mijn vakantie eruit komt te zien en wanneer ik vakantie wil hebben. Voorlopig heb ik nog voldoende werk liggen waar ik mee verder kan. Maar ik grijp tussendoor ook mijn kansen om even van het mooie weer te genieten. Dat hoeft niet meteen een hele dag of langer te zijn, maar kan ook zeker betekenen dat ik even een half dagje werk en de rest van de dag vrij neem. Of even een paar uur van het weer geniet en dan 's avonds nog wat ga werken. En eigenlijk is dat wel een hele mooie manier om werken en vakantie houden te combineren. Het werk gaat door en de vakantie ook!

In mijn vorige blog vermelde ik al dat ik opnamen had gemaakt tijdens de Pizzarun. Deze opnamen ben ik momenteel aan het afmixen. Alles bij elkaar is dat zo'n 4 uur aan materiaal geworden, verdeeld over 4 bandjes. Tijdens het mixen is het ook goed om even wat anders te gaan doen. Even de oren rust gunnen zodat je daarna weer fris de mix kunt beluisteren.

Ook ben ik nog bezig met de mix van de demo van de band B-70. Inmiddels is de mix van het eerste nummer "Olivers army" al goedgekeurd door de band en te beluisteren op de website. De overige nummers moeten nog verder gemixt worden.  Dat gebeurt altijd in overleg met de band: ik maak een eerste opzet en vervolgens geeft de band aan wat zij nog aangepast willen hebben. Het is tenslotte hun demo, hun geluid.

Binnenkort komt er ook een optreden aan met B-70 waarbij ik ga invallen. Vanwege de vakantie van de toetsenist kan hij er niet bij zijn. Ik heb de lijst met nummers doorgekregen en die ga ik voorbereiden. Veel luisteren en de geluiden inprogrammeren.  Dan waarschijnlijk 2 keer repeteren en zijn we klaar om op te treden.

En er komt ook nog een invaloptreden aan met Soulmachine. Dat heb ik al eerder gedaan, dus een groot gedeelte van de nummers kende ik al. Er zijn inmiddels al 2 repetities geweest en het ging uitstekend. Alleen nog even de volgorde van de setlist inprogrammeren zodat ik tijdens het optreden snel klaar sta voor het volgende nummer.

Dan heb ik momenteel ook nog een vijftal orkestbanden die gemaakt moeten worden. Het mooie van al deze werkzaamheden is dat ik zelf kan bepalen waar ik aan wil werken. Het moet natuurlijk wel allemaal op tijd klaar zijn, maar door af te wisselen hou ik het voor mijzelf leuk en blijf ik scherp. En kan ik het mij ook veroorloven om naar buiten te gaan als het zonnetje mij roept. :-)