×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wanneer je niet op de juiste plek zit.

Wanneer je niet op de juiste plek zit.


Leiderschap, Wat is dat? Wanneer ben je een goede leider? Wanneer neem je teveel het voortouw en wanneer ben je misschien te veel volgzaam.

Ik kan wel wat voorbeelden binnen mijn persoonlijke omgeving bedenken. Maar wat voorop moet staan is het volgende.

Als leider van een team moet je op de eerste plaats de mensen uit je team kennen. Wie zijn je mensen. Wat zijn hun afzonderlijke kwaliteiten. Maar ken ook hun werkpunten. Want om een goed team te vormen moeten al deze afzonderlijke punten samen komen en in elkaar vallen.

Ik ben van mening dat je geen goed team kunt vormen wanneer je elkaar niet goed genoeg kent. En dat moet de taak van de teamleider zijn om dit samen te brengen.

 
 

 
 
Not signed in

Het klinkt allemaal heel logisch.

Het thema houd me bezig op dit moment. Want op dit moment zit ik in een team dat niet zo werkt. Sinds eind vorig jaar zijn we een team van 6 leden. 1 november 2016. Maar er is nog niks qua teambuilding gedaan. Ik houd in een excel mijn werkzaamheden bij zo dat mijn  “teamleider” kan zien wat mij bezighoudt. Of eigenlijk zodat hij kan rapporteren wat “zijn” team doet.

 

Ik  heb frustraties… Ik kom niet uit de verf en voel me niet gehoord. Kom er niet doorheen. En heb het gevoel dat men het ook allemaal niet zo belangrijk vind waar ik en mijn collega mee bezig zijn. Dat frustreert me.

 

Omdat ik er geen grip op krijg en omdat ik deze manier van werken niet fijn vind.

 

Het is een lastige situatie want  ik ben niet gelukkig op dit moment. En om nu 40u per week niet gelukkig te zijn is me echt te veel… Er moet wat gebeuren. Maar ben er nog niet uit wat. Misschien toch zelf een bedrijfje starten.  Misschien een complete carriere switsch?

 

Tips zijn welkom.

Want een goede leider heeft op zijn minst de leiding over haar eigen leven. 

 

 
 
Not signed in
 
 

 

Bekijk meer posts van Janneke