Acute reuma bestaat!

Acute reuma bestaat!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als ik mensen vertel dat ik reuma "gehad heb", denken veel van hun dat ik het verzin. "Reuma is toch chronisch? Dat gaat toch niet over?" zeggen ze dan. Maar het is waar: acute reuma bestaat echt. Het komt alleen niet meer heel vaak voor in Nederland. Dit omdat het wordt veroorzaakt door de Streptokok bacterie, die niet echt in Nederland voorkomt. Maar je kan het dus wel oplopen in het buitenland.


Het begint vaak met een keelontsteking, waardoor je denkt dat je verkouden bent en je het niet behandeld. Dan gaat het naar je gewrichten. Je kan dus ook last hebben van verschillende gewrichten of steeds een ander gewricht.


Zelfs het reumafonds heeft er een korte pagina aan gewijd: http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/acuut-reuma


Dus als je in het buitenland een keelinfectie krijgt, kijk dan uit ;) Knowledge is power.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb hier ooit mijn spreekbeurt over gehouden haha
| 14:42 |
jammer dat veel mensen dat niet weten. Goede blog dus.
| 12:31 |
Acute reuma bestaat idd... of je er ooit 100% van geneest weet ik niet, want ik hoor vaak dat mensen die het gehad hebben last blijven houden van hun gewrichten...
| 09:15 |
Klopt helemaal. Ooit heb ik een ferme keelontsteking gehad en die is vanzelf over gegaan. Maar mijn huisarts was niet blij en vertelde mij over acute reuma en dat het zelfs op je
hartspier over kan slaan..
| 08:21 |
Ga het meteen onderzoeken, bedankt voor de tip..
| 08:18 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen