Book review: Death on the Nile, by Agatha Christie

Book review: Death on the Nile, by Agatha Christie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Aangezien ik al mijn hele leven gek ben op detective series en ik meer wilde gaan lezen, heb ik besloten om detectives uit te proberen. Misschien raar, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit detectives voor volwassenen gelezen heb. En fin, al gauw kom je dan op Agatha Christie uit. Het feit dat ik er een Franse term in gooi is misschien een beetje te herleiden naar dit boek: het hoofdpersonage is namelijk een fransman. Hij heet Poirot en is een gepensioneerde detective. In dit boek gaat hij op vakantie naar Egypte en neemt hij een boottour. Op de boot worden meerdere misdrijven gepleegd, die Poirot een voor een oplost.


Christie begint met beschrijvingen van haar characters en hoe ze er op zijn gekomen om op de boot mee te gaan. De verschillende verhaallijnen worden uiteindelijk een en dan toch weer verschillend. Je leeft met bijna alle personages mee.


Ook al had ik meteen door wat er mis was, het blijft toch een spannend boek om te lezen. Misschien komt het in mijn geval door alle series die ik heb gekeken en heeft niet iedereen dat meteen door.


Het is iig een aanrader voor andere detective lovers!


Hebben jullie nog spannende detectives gelezen?


p.s. de cover is van de verfilming van het boek.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie review over een goed boek
| 23:36 |
dankje!
| 23:37 |
Dit is al een zeer oud boek ik heb dit al 30 jaar terug gelezen denk ik .
| 22:47 |
dat weet ik, maar voor mij wasie nieuw :)
| 23:25 |
Leuk! Helaas geen aanraders .
| 13:38 |
ja die film heb ik gezien mijn moeder is gek van Agatha Christie en heeft veel boeken van haar
| 09:32 |
haha, dan ben ik een beetje ouderwets denk ik xD Nouja, nooit te laat voor klassiekers toch?
| 19:41 |
nee die boeken zijn echt spannend
| 20:05 |
Deze leest iig wel lekker weg :)
| 20:14 |
gaaf . ik heb ze allemaal gelezen ,
| 08:51 |
Ik ben een Agatha Christie fan, heb al haar boeken, maar het is mij slechts 1x gebeurt dat ik wist wie de dader was. Haar boeken zijn van een hoogstaand raffinement....
| 08:32 |
Het was bij dit boek een beetje te netjes in het begin, dus ik vertrouwde het niet. het ging wel om twee personen, dus ik wist niet meteen wie het gedaan had, maar wel dat er iets niet klopte. Ik zal niet te veel vertellen, maar het bleef wel interessant hoor, vooral omdat er niet maar een misdaad begaan was. Bij de rest wist ik niks :)
| 19:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen