Gezonde levensstijl

Gezonde levensstijl


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gezonde levensstijl aanleren dat doe je door…. je leest overal over een gezonde levensstijl…. Maar wát is nu eigenlijk een gezonde (actieve) levensstijl? De hele dag ‘superfoods’ eten? Ik heb een hekel aan het woord superfoods, het zijn gewoon gezonde voedingsmiddelen, met ietwat meer voedingsstoffen die goed voor je zijn. Of brood laten staan? Of zuivel laten staan? Geen koolhydraten meer? Volledig Paleo eten?
Na een groot aantal jaren op zoek te zijn geweest naar een gezonde levensstijl voor mij, en veel over gezondheid en voeding te lezen en spreken met anderen denk ik het volgende.
Ieder lichaam is anders, ieder lichaam is uniek! Iedereen voelt zich fit en gezond op een andere manier met een ander gewicht. Maat 38 is niet voor iedereen perse gezond.
Wat belangrijk is, is dat je je goed voelt bij wat je doet en eet.

Ik neem een goed ontbijt, van bijvoorbeeld soep. Lunch van bijvoorbeeld 2 boterhammen. Tussendoor fruit en wat nootjes.
En een avondmaaltijd met veel groente, vis of vega. Eens in de week een goed stuk biologisch vlees. Veel water, kruidenthee en (cichorei) koffie. Ergens op de dag een stukje pure chocolade. Zo nu en dan een heerlijk wijntje, olijfje of toastje.
Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Maar wat is nu gezond bewegen? 3 uur per week je helemaal kapot trainen in de sportschool? Nee, lijkt mij niet. (Maar als je dat fijn vind, ik hou je niet tegen.)
Gezonder lijkt mij om de hele dag door de bewegen…die stapel papperassen die op tafel liggen, direct naar zolder brengen in plaats van op de trap beneden leggen en de volgende keer een trap hoger, tot je t eindelijk een keer naar zolder brengt. (hier komt ook een stukje discipline bij kijken, daar ontbreekt het bij mij wel eens aan, moet ik bekennen haha)
Touwtje springen, traplopen, wandelen, fietsen, hoelahoepen. Heel eenvoudige dingen die je thuis kunt doen, om wat fitter te worden. Wil je echt aan de slag, zoek je via You Tube filmpjes op om thuis wat aan beweging te doen.
Een tijd terug heb ik eindelijk het hardlopen weer opgepakt. Ik vind het heerlijk om gewoon wanneer ik zin heb, een rondje te kunnen hardlopen. Ik hoef geen marathons te rennen, maar lekker een 30 minuten mijn hoofd leeg rennen, vind ik heerlijk!

Het heeft mij letterlijk jaren gekost om een, voor mij, gezonde levensstijl te ontwikkelen. Dus bij jou hoeft dat ook niet in 1 dag te gaan. Neem je tijd en ontwikkel een, voor jou, gezonde levensstijl op die manier, die bij jou past!
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi verwoord! Ik ben volop bezig met mijn zoektocht.
| 17:09 |
Dank je wel. Veel succes. Mocht je vragen hebben, ik vind het leuk om te sparren :-)
| 21:39 |
Dit heb ik met veel plezier gelezen.
Mooie blog!
| 12:20 |
Dank je wel en heel graag gedaan.
| 21:39 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen