Herinneringen maken

Herinneringen maken


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vanochtend een flinke poweryoga les gehad, goed begin van de dag. Na lichamelijke inspanning vind ik het makkelijker om mijn hoofd leeg te maken en mijn gedachten rustig een bepaalde kant op te sturen om daar eens over te dagdromen. Lekker mijmeren in bad met een heerlijk kopje koffie…. Nu merk ik dat ik dat gemijmer van daarnet op papier wil zetten. Mijn gedachten wat ordenen, zodat ik ruimte creëer om mezelf verder te ontwikkelen. Ik sta op een kruispunt ( ja nog steeds) neem de tijd om daar te blijven staan. Mijn opties goed te overwegen. Er zijn verschillende wegen die ik kan bewandelen, die ik wil bewandelen eigenlijk en ook al heb bewandeld. Bij een van die wegen was de berg zo hoog, dat ik van de berg af ben gekletterd, op het kruispunt waar ik nu sta. Toch wil ik graag naar de andere kant van die berg. Als ik er niet overheen kan, zou ik er dan omheen kunnen? Hoe ziet die weg er dan uit? Ik weet het (nog) niet. Er zijn verschillende opties om daar achter te komen. Ga ik te voet, op de fiets,met de auto, bus of trein? Of is het zelfs zo dat er nog geen weg is en dat ik de weg moet uithakken in de berg?

Ik kan deze weg natuurlijk ook even laten voor wat het is en eerst een andere weg inslaan. Al zegt mijn gevoel dat welke weg ik ook insla, ik uiteindelijk terug kom bij de weg die ik eigenlijk wil bewandelen. Er is natuurlijk ook een optie om ze samen te bewandelen. Of te treinen; twee treinen naast elkaar en ik er bovenop, een trein onder mijn linker- en een trein onder mijn rechterbeen. Dat is best spannend. Een heel avontuur eigenlijk wel. Ik word al blij met de gedachte aan een spannend avontuur. Doet me plotseling denken aan een briefje wat ik vroeger heb geschreven toen ik heel klein was:

Ik is op avondtuur. Ik is om 12 uur weer terug.

Dat briefje heb ik bewaard in 1 van mijn foto albums. Nooit gedacht dat ik daar nog eens over zou schrijven. Heb mezelf eigenlijk ook nooit zo als een avonturierster gezien. Is ook maar net hoe je dat definieert denk ik. Avonturen beleven kan zijn dat je heel wilde en gevaarlijke dingen doet. (zoals ik het vroeger zag, door de sloten MacGyveren ofzo op zoek naar gevaarlijke dieren met een zakmes met kompas) Nu vind ik het hele leven een avontuur, een ervaring, een (al dan niet mooie) reis die je maakt en waar je van kunt leren. Al die momenten met vrienden, familie, de dingen die je doet, plekken die je ziet zijn een onderdeel van dat avontuur.

Mooie herinneringen maken waar je met veel liefde op terug kijkt. Die mooie herinneringen kunnen je er op moeilijke momenten doorslepen. Die mooie momenten kunnen je stok achter de deur zijn om toch te besluiten die hoge berg nog een keer te beklimmen, omdat je weet dat je onderweg weer fantastische herinneringen zult creëren.

Of doen je besluiten om eerst de ene en dan pas de andere weg te nemen of tegelijk. Welke weg of wegen ik ook zal nemen, ik weet nu al dat het een mooie route zal worden.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Succes op je avontuur. Leuk trouwens dat je als kind zei dat je om 12 uur weer terug zou zijn. Heerlijk die kinderlogica. Maar laat jouw nieuwe avontuur niet zo tijdgebonden zijn. Geef het de tijd en de ruimte om beleefd te worden.
| 23:29 |
Veel succes met je "route"
| 16:04 |
Dank je wel! Ben al een weg ingeslagen vanochtend, die van ontspanningsmassage, ook al heb ik nog geen geschikte locatie...
| 10:37 |
dan wens ik jou een heel fijn avontuur
| 13:56 |
dank je wel! Gaat lukken, heb ik alle vertrouwen in :-)
| 15:18 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen