Je bent wat je verteert

Je bent wat je verteert


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik lijk er niet aan te ontkomen, dus schrijf ik (weer) eens een blogje over gezonde voeding en wat dat met de rest van je lichaam (kan) doe(n) (t).

Dit zat er natuurlijk al wel een tijdje aan te komen, heb me er tegen verzet. Want tja, ik heb dit al zovaak geschreven, mensen weten het nu wel toch?

Nou misschien niet, wie weet leest nu net 1 iemand je blog, die ‘t nog niet eerder had gelezen en die je daarmee kan helpen. Want dat is toch een belangrijke reden dat je schrijft toch?

Zegt de ene helft van mij tegen de andere helft van mij en zo beschrijf ik nog eens hoe ik eigenlijk al mijn hele leven lang last had van hoofdpijn en migraine. Niet zo af en toe eens, maar wekelijks en soms zelfs wel meerdere dagen per week. Aan veel dingen kun je wennen, aan hoofdpijn nooit. Ook al besluit je om op je werk te blijven (want weer ziek naar huis gaan kost je je baan) en ga je door, die pijn blijft. Het zeurt en bonkt in je hoofd. Soms heel heftig met steken, soms zacht op de achtergrond aanwezig. Leer er maar mee leven. Ik denk dat veel mensen dit te horen hebben gekregen de afgelopen jaren.

Ik had er alles aan gedaan om er vanaf te komen. Tenminste dat dacht ik. Tot ik met iemand sprak over mijn hoofdpijn. Die iemand was Ayurvedisch therapeut. Baat het niet, dan schaad het niet. In mijn geval helemaal niet, want de anti epilepsie medicatie vond ik toch wel het dieptepunt van mijn zoektocht.

In een gesprek van zo’n 1.5 uur bleek dat ik een aantal dingen niet ‘mocht’ eten. Dat heb ik toen een jaar lang braaf niet gedaan. Een jaar lang geen hoofdpijn en migraine! Whoohoo! Mensen die regelmatig (of vaak)kampen met hoofdpijn snappen mijn whoohoo!

Maar wat moest ik dan laten staan? Champignons, rauwkost, soja, appel, aardappel. Vooral de eerste 2… Rauwkost is uit den boze. (leuk in het tijdperk waar rawfood steeds meer de overhand krijgt) Als ik een champignonentaart of paddenstoelentaart eet lig ik morgen geheid plat in bed met migraine.

Dus.

Dat eet ik niet meer. Appel en aardappel nog wel, alleen niet zo veel. Een maaltijd met 1 champignonnetje dat gaat wel. Een rauwe wortel ook wel. Maar als ik alles ga combineren, gaat het ook niet goed.

Dus.

Zo reageert mijn lijf op dit voedsel. Mijn lijf is mijn lijf. Jouw lijf is jouw lijf. En dat reageert ook op een bepaalde manier op voedsel. Dus is het heel belangrijk om er voedsel in te stoppen wat goed voor je is. Of misschien belangrijker nog, wat goed door je lijf verteerd kan worden en daardoor goed opgenomen kan worden. Dan doet het voedsel wat het moet doen en je lijf kan dan ook doen waarvoor die gemaakt is. Zonder die vreselijke hoofdpijn. ( of welke kwaal dan ook)

Heb je een kwaal die je liever kwijt dan rijk bent? Kijk eens naar je voeding! Kom je er alleen niet uit? Vraag deskundig advies.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat is goed advies!
| 09:09 |
Dank je, graag gedaan.
| 12:22 |
Zo kan mijn dochtertje niet over aardbeien daar krijgt ze jeuk van
| 14:10 |
ooh, wat jammer...die zijn zoooo lekker :-) (maar misschien vindt ze dat zelf niet)
| 12:22 |
Ze vind ze juist heerlijk
| 13:30 |
Zo ontzettend met je eens! Ik heb in de afgelopen 15 jaar een lange reis gehad in het herkennen van de taal van mijn lijf. En ook snappen dat mijn lijf niet hetzelfde reageert als dat van een ander. Nog steeds maak ik af en toe een foutje, en lig ik uren wakker van de signalen. Maar gelukkig is dat steeds minder ;)
Ik zie veel mensen om mij heen die nog aan het begin van die reis zijn. Of zelfs niet eens.. Ik heb inmiddels ook geleerd dat ieder zijn eigen pad moet bewandelen en ik die mensen niet hóef te helpen. Mocht je behoefte hebben aan inspiratie voor lekkere én gezonde recepten, kijk dan eens op mijn blog....

yoo.rs/useroverview/49805/Francisca23
| 15:29 |
Ga ik zeker doen!
Vandaag ervaar ik hoe enorm ik ergens niet goed tegen kan haha. Dacht ik maak een heerlijke shake. Nou ik ben de halve dag al misselijk...niet zo'n goede combi voor mij. Weer iets geleerd!
| 15:45 |
Jassés vervelend!
| 15:48 |
Gelukkig gaat het weer over :-) Maar fijn is anders idd.
| 15:49 |
@allen, dank jullie wel :-)

@ Wilco, het is tegenwoordig zo gewoon om altijd maar te eten...wij zijn daar helemaal niet voor gemaakt (in ieder geval niet zo ver geëvolueerd) vasten is zo nu en dan zeker goed. Merk dan ook dat mijn energiepijl direct omhoog gaat.

@ enigma, ik ga kijken en je volgen. Leuk!

@ freewolves, heel waar zoals je zegt, voedsel is alles.
| 20:34 |
Als ik de richtlijnen van de voedselzandloper van Kris Verburg volg dan heeft dat ook meteen effect op mijn lichaam. Vasten werkt ook goed. Voor mij. Jouw lichaam is jouw lichaam, dank je wel voor deze waardevolle blog, Jeanet!
| 09:53 |
Ik ben ook bewust met voeding bezig. Op mijn pagina vind je 'gezonde' receptjes... :)
| 21:57 |
Voedsel is alles en toch wordt er zo achteloos mee omgegaan. Hele ware blog!
| 21:50 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen