Connecten met het universum

Connecten met het universum


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik vind het een bijzonder geweldig iets. Een soort van 'inlpluggen' en laat de informatie maar binnenstromen. Die informatie kan iets kunstzinnings zijn, of een uitwerking van een nieuwe uitvinding waar je mee bezig bent. De mooiste creatieve uitspattingen ontstaan als je dat eeuwige drukke hoofd weet stil te zetten.

Soms gaat me dat gemakkelijk af, vaak kost het wat meer moeite. Ik voelde vanochtend dat ik deze blog wilde schrijven, omdat er informatie 'uit' moest. Maar nu ik er mee bezig ben (ik schrijf nu as we speak, 16 april) lukt het niet zo heel goed om mijn gedachten stil te zetten en de woorden als vanzelf te laten stromen. Is denk ik ook niet zo heel gek, de kinderen zijn aan het spelen, de radio staat aan met het Journaal ervoor. Genoeg dingen waar mijn aandacht naar uit gaat. Ik merk dat het helpt als ik mijn blik naar buiten richt om te kijken naar de tuin, waar de vogels druk in de weer zijn, de hagel uit de lucht op de grond valt en verdwijnt.

Ik heb geen inspiratie nodig om te gaan schrijven, de inspiratie komt vanzelf als ik mijn hoofd stil weet te zetten en mijn vingers als vanzelf over de toetsen laat gaan. Van te voren ben ik al wel bezig geweest met het onderwerp, ik ben er over aan het lezen, of ik heb er iets over gezien op tv of internet. Zoals nu ben ik het boek Think and Grow Rich aan het lezen. Heel bijzonder om te lezen dat het principe waarvan uit ik leef en werk beschreven staan in dit boek. Fijn om er meer tools bij aangereikt te krijgen om er nog beter in te worden en het beter toe te passen dan dat ik nu doe. Het leven is een grote leerschool, je moet er alleen voor open staan om het te willen zien en toe te passen.

Mijn plannen beginnen steeds meer vorm te krijgen, de innerlijke drive word met de dag groter en ik krijg de uitwerking steeds duidelijker voor mezelf op papier. Als ik het even kwijt ben vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan, te wandelen in de natuur, de bomen te laten 'spreken'. Inpluggen en laten stromen... Wat ik voorheen niet deed was het bij thuiskomst direct opschrijven van die ideeën die binnen waren komen stromen. Ik dacht dat onthoud ik wel, maar jammergenoeg lukte dat niet. Soms komen de ideeën dan weer naar boven als mijn hoofd in 'ruststand' is. (zoals nu, 20 april, de 16e had ik niet genoeg stilte)
Herkent iemand dit? Ik ben wel benieuwd hoe het bij jullie werkt. Kun je altijd creëren wanneer je wilt of 'moet' je wachten op inspiratie? Kun je je hoofd tot stilte manen en de creativiteit laten stromen? (wat dat dan ook maar is, werk, schilderen, schrijven, eten koken)

Kun je je 'inpluggen' in De Bron, Oneindige Intelligentie, God, Spirit (hoe je het ook wilt noemen) en starten met downloaden? Ik ben een boek aan het lezen; Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Fascinerend hoe hij vertelt over dit fenomeen. Ik ging er altijd van uit dat het op deze manier werkt, maar hield me er nooit zo mee bezig. Nu ben ik aan het ontdekken. Sowieso vind ik het fijn om mijn hoofd eens rust te gunnen, haha. Maar hoe meer ik daar mee oefen, hoe meer ik merk dat ik dan op dat moment de energie kan laten stromen en de ideeën als vanzelf ontstaan. De inspiratie die dat oplevert, geeft energie, kracht en geluk en nog veel meer, wat ik op dit moment niet onder woorden kan brengen. Wie weet komt dat als vanzelf als ik meer oefen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie blog! Zo werkt het bij mij ook, en schrijf de ideeën die zo op een dag voorbij komen meteen op een kladje en ga het op een inspiratievollere dag uitwerken. Op commando gaat het echt niet worden en ben ik te vaak door alles om me heen afgeleid.;-) Je hebt inspiratie genoeg zo te lezen dus ik ga je volgen!
| 20:29 |
Leuk, dank je wel! Het borrelt nog steeds idd :-) Schrijf mijn ideeën ook in een boekje, dan kan ik het later verder uitwerken.
| 20:33 |
Denk groot, word rijk. Ik heb die ook staan, jaren geleden gelezen. ga hem nog eens herlezen,
| 11:18 |
Goed zo, is zo inspirerend!
| 14:12 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen