×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Eros/Phileo/Agapé 2

Eros/Phileo/Agapé 2


06-12-2016


Mn dochter naar het circus gebracht, betekend voor mij tijd om te lezen en het proeven van mn eerste Chai Latte. 

Ik ben dus bezig met het lezen van "Stil zitten als een kikker", Lees ik dus een stukje wat mij precies afgelopen dagen bezig houdt. Zintuigelijke waarnemingen waarnemen zonder oordeel of mening. Zintuigen zoals zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Vooral dat laatste houdt mij bezig. Voelen. Mijn kritische geest die allerlei gedachten produceert over wat ze oa voelt. Ik interpreteer altijd alles en dan van A tot Z en dan ook meestal ten nadelen van mezelf. 

Wat ik de laatste tijd merk is dat sinds ik hier bewuster mee omga hier ook met momenten milder in ben. Ik probeer die voortdurend bewegende  gedachte van een afstand te zien. En als ik dat doe merk ik dat ik niet meer aan het oordelen ben maar er onbevangen in sta.

Gister gebeurde het mij zonder dat ik er ook echt bij stil stond..in een split second merkte in bij een omhelzing een warmte en liefde die ik al een tijd niet had opgemerkt bij mezelf. Dat ene moment dat mijn gedachte geen verhalen aan het produceren was. Het voelde open en vrij. Helaas ben ik nog niet zo ver dat ik dat kan vasthouden. Ik schrok van mijn gevoel en was daarna ook bang om mezelf te verliezen in interpretaties. Maar wauw wat een gaaf gevoel was dat! 

Rudi
Het kan beginnen als oefening, maar na een tijdje wordt het een manier van leven, meer bewust zijn van alles en niet zo afgestompt zoals sommige mensen reageren op de dingen rondom hen. Mooie ingesteldheid. :)
07-12-2016 10:48
07-12-2016 10:48 • Reageer
Henkjan de Krijger
Mooi dat je je hier zo bewust van bent !
07-12-2016 08:54
07-12-2016 08:54 • Reageer