×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Explore Inhale Exhale Experience

Explore Inhale Exhale Experience


03-12-2016

Een paar maanden terug liep ik tegen muren op. Crisis, Burn-out, tegen mn eigen (on)vermogen aanlopen. Te veel willen, uit balans zijn, de weg ff kwijt, niet meer normaal kunnen functioneren, te weinig rust? Geef het maar een naam..Ik besef wel, dat ik al te lang op mn tenen liep, signalen heb gekregen maar deze heb genegeerd. Gewoon doorgaan en niet ouwehoeren! Niet meer meekomen met wat er van je gevraagd wordt, informatie die totaal langs je heen gaat. Doodmoe thuis komen of gewoon doodmoe zijn, slecht slapen, snel geïrriteerd, blaffen naar mn kind en zo kan ik nog wel even doorgaan. Soms leek het alsof dat “het normale” was. Ik werk zelf als verpleegkundige in de psychiatrie, dan zou je eigenlijk moeten denken dat je wel enig zelfinzicht moet hebben om op tijd die signalen te herkennen…JA, bij een ander!..

Ik ben iemand die eindeloos kan doorgaan, niet wil opgeven, graag ontken dat ik te veel hooi op mn vork neem, mijn grenzen opzoek en probeer deze te verleggen. Ik ben een pleaser, wil graag dat mn ego gestreeld wordt met complimenten en ga persoonlijke conflicten uit de weg.

De tijd kwam dat ik mezelf tot halt moest roepen en heb toen een maand thuis gezeten, niet gewerkt. Vandaaruit ben ik op zoek gegaan naar een coach, wat nu ook super trendy is..een life coach!

Nu ben ik dus ongeveer twee maanden verder en ben op mn werk rustig aan het opbouwen. Inzichten zoals minder werken, meer moeder zijn en daarin mn balans vinden, is er al één die ik nu weet dat ik die moet uitvoeren wat ik heel eng vind omdat ik er dan financieel op achteruit ga. Mijn idee dat ik veel winst kan halen uit mijn balans werk/thuis geeft mij houvast aan dit idee. (Probeer ik mij dan maar nu voor te stellen.)

Sporten heb ik altijd al graag gedaan, sinds een jaar ben ik begonnen met Yoga, nog zoiets super trendy. Ik begon bij de huis tuin en keuken yoga. Ik hoop dat ik daarmee niemand beledig (pleaser). Via een vriendin ben ik naar Yogaground gegaan waar ik kennis maakte met dé sport yoga zoals yoga voor mij is bedoelt, heel fysiek, heel erg gegrond. Afgelopen zomer heb ik tevens een Yoga retraite geboekt op Ibiza waar ik samen met een collegaatje heen ben gegaan. Die week was voor mij een echte eye-opener op veel verschillende vlakken. 3 Uur per dag achtereen yoga, verschillende stijlen, rete lang in de “dog with the head down” tot ik begreep, dat het juist een pose is waarin je kunt ontspannen. Geloof me, dat heeft mij wat uurtjes gekost. Ik merkte dat ik sceptisch was over de ademhalingsoefeningen, het GE-OHM en de Chakra’s, maar door mijn sceptische houding heen voelde ik ook een nieuwsgierigheid. Een nieuwsgierigheid die ik wel herken als klein meisje, nieuwsgierig naar het onbekende ofwel een verboden gebied.

Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin waar Yoga een vorm is voor heidenen, voor zweverige hippies, een schuldige sport en/of levensstijl die zich bezig houdt met het occulte en het magische. Zulke stemmetjes uit mijn jeugd weerhouden mij altijd om ergens voor te gaan, te mogen gaan. Goed of slecht? Maar mijn rebelse en eigenwijze gedachtegoed geeft ook vaak antwoorden terug. Gewoon proberen en ervaren. Ik merkte dat ik door de weerstand heen rust in mezelf voelde toen ik ermee begon, gewoon ademhalen en verder niks, gewoon voelen en observeren, verder niks. Wat kan daar nu slecht aan zijn? In mijn Explore Inhale Exhale Experiment ga ik ook dit verdiepen. Geloof en spiritualiteit. (voor de duidelijkheid, ik ben een ongelovige). Meer om onwaarheden op te zoeken die ik als kind mee heb gekregen vanuit impliciete en expliciete moralen. Maar ook om mezelf te mogen zijn,  te zijn wie ik wil zijn en kritiek uit het verleden te laten voor wat het is. Niet bang zijn voor oordelen uit het verleden nog voor het heden.
Rudi
yoga is zeker ontspannend, heb het ook in groep drie jaar gedaan en heb er veel voordeel aan gehad, ook qua ademhalingsoefeningen en ontspanning, je lichaam leren voelen tot in de kleinste details, zeker goed voor je :)
11-12-2016 12:08
11-12-2016 12:08 • Reageer
sylbibj
Mooi verhaal! Als je " ouder" gaat worden dan kom je tot de conclusie dat er veel meer is dan dat je kon of mocht in je jeugd. Daar ben ik zelf ook achter gekomen. Dus, nu doe ik wat ik wil, en wat je zegt, het stemmetje. Maar ik laat me er niet meer van weerhouden en ga! ervoor.
04-12-2016 15:32
04-12-2016 15:32 • Reageer