Our Gay Life #4


Vandaag onze eerste vakantiedag. Het regent. Hebben we eindelijk vakantie...! Regent het. Maar goed, we laten ons er niet door uit het veld slaan. Vandaag ook weer begonnen met potje trainen van onze kleine. Ik mocht heerlijk uitslapen (tot 9uur volgehouden) terwijl mijn vriendin het ochtendritueel heeft gedaan. Ik hoor mijn kleine meid: "waar is mama Jess nou?" Ik gniffel erom. Roep mijn vriendin: "Schatje, ze mag me wel wakker komen maken hoor". Kleine voetstapjes komen dichterbij en hop ze springt op bed. Ik hou mijn ogen gesloten met een glimlach op mijn gezicht. We hebben onze dochter geleerd dat als ze een kusje geeft, wij wakker worden. Ze geeft mij een kus en zegt: "Goedemorgen Mama Jess". Ik open mijn ogen en knuffel haar. Ze heeft op dit moment haar luier nog om. Ik loop met haar naar de woonkamer. Trek haar luier uit en zeg: "Deze mag jij weggooien, want vanaf nu krijg je geen luier meer om. Vanaf nu mag je op het potje plassen en als je geplast hebt mag je een stickertje plakken". Ze is enthousiast! Ze gooit de luier weg, pakt gelijk het potje en gaat zitten, maar helaas, er komt nog geen plasje uit. Ik doe haar een onderbroekje aan en een legging en leg haar uit dat we deze droog proberen te houden en dat als ze moet plassen ze snel naar het potje moet. Om de 15 min breng ik haar naar het potje. Ze zit er ongeveer 5 min en dan doen we dr broek weer omhoog. Het is al 2x gebeurt dat ze in dr broekje plast. Hoe lang duurt zoiets eigenlijk? Ze zegt het zelf: "Ik niet in broek plassen, ik op potje plassen en dan sticker plakken". Begrijpt ze het dan? We houden vol in de hoop dat uiteindelijk het plasje in het potje belandt. Maar hoe werkt dat als je naar de winkel moet? Je kan dan toch moeilijk zonder luier gaan? Of wel? Dan plast ze straks middenin de winkel! Kan toch niet! Als ze zo gaat slapen krijgt ze wel weer een luier om. En terwijl ik dit schrijf heeft ze haar eerste plasje op het potje gedaan!! YES! We zijn echt trots. Ze was zelf ook heel blij haha. 

To be continued...