×

Yoors


Inloggen
×

YoorsOur Gay Life #8

Our Gay Life #8


Dagje Efteling. Gaan we wel? Gaan we niet? Er is veel regen voorspelt. Ik app mijn schoonmoeder: 'Zullen we wel gewoon gaan? Over 2 weken kan het weer nog wel slechter zijn. Net buienradar bekeken en alleen tussen 10 en 11 regen en tussen 15 en 16 uur'. Ik zie mijn schoonmoeder terug schrijven: 'Ja, is goed. 10:00uur bij de ingang?'

'Is goed' schrijf ik terug. Mijn dochter en vriendin slapen nog. Ik maak koffie voor mezelf en ga naar buiten om een sigaret te roken. Als ik mijn sigaret op heb komt mijn vriendin de trap af met onze dochter in haar armen. We beginnen ons klaar te maken om te vertrekken. Half 10 zitten we in de auto. Het regent als we vertrekken, maar bij aankomst schijnt de zon! Wat een geluk! Mijn schoonvader heeft een afslag gemist en zijn dus later. We wachten bij de ingang en al snel zien we ze aan komen lopen. Het is rustig bij de Efteling, wat fijn!! Dat betekent geen wachtrijen, nog een geluk! We besluiten eerst de nieuwe attractie te bekijken, net als die paar andere mensen die ook hebben besloten vandaag naar de Efteling te gaan. De wachtrij is nu dan 15 min. Boeiend. Kan erger. We nemen de Muziektour. Wat een gave atttactie is dit! Het is allemaal weer zo mooi gemaakt. Mijn dochter is ook enthousiast en begint met haar kleine armpje overal naar te wijzen. Als we de attractie uit lopen schijnt nog steeds de zon volop. We besluiten het Sprookjesbos door te lopen voordat de regen met bakken uit de hemel komt. Mijn dochter rent van het ene huisje naar het andere huisje en legt haar oor op de Paddestoel waar muziek uit komt. Ik geniet zo van die kleine. Ze begint te dansen, ik dans met haar mee. Na het Sprookjesbos lopen we richting Droomvlucht. We kunnen zo instappen, wat heerlijk! Ook hier zwaait haar armpje weer alle kanten op. Mijn schoonmoeder geeft een gilletje zodra de attractie iets harder rondom naar beneden gaat. Mendie (mijn vriendin) en ik moeten lachen. Er is vandaag ook een show met Ridders; Ravelijn. Mijn schoonmoeder heeft deze show nog nooit gezien. Iedere keer als ze in de efteling was dan was die show er niet. Weer een geluk! We bestellen kaartjes voor de show van 17:30uur en stoppen deze in onze zak. Kunnen we dit mooi op het eind doen. Het begint te regenen. Gauw paraplu's op en een beschermhoes over de kinderwagen. Op naar Carnaval Festival. Je weet wel, die leuke attractie met dat enige deuntje die de rest van de dag in je kop blijft hangen! Wederom vindt mijn dochter het prachtig! Iedere keer roept ze: "Daar is Jokie!!!" zodra ze Jokie ziet. We zijn vandaag nog 3x in deze attractie geweest. Oke ik jok, mijn dochter en schoonouders zijn er 3x in geweest. Mendie en ik 2x, want we wilden ook nog even een achtbaan pakken. Vogelrock. Zit ernaast. Achtbaan in een donker. Maar lieve hemel, we worden oud. Zodra we uit de attractie stappen hebben we allebei last van ons evenwicht hahaha. We gaan hier straks nog wel een keer in. Eerst even aarden haha. We besluiten even een kop koffie te drinken. "Ik geniet van deze dag. Het is zo fijn dat we overal door kunnen lopen! We hoeven nergens te wachten!" Zeg ik tegen mijn schoonouders en ik neem een slok van mijn koffie. We gaan weer verder als iedereen zijn koffie op heeft (mijn dochter had natuurlijk Fristi haha). Rond 16uur merken we op dat alle eettentjes al dicht zijn. Wat raar! Het park is toch tot 18uur open? Ik vind dat ze die eettentjes dan ook open moeten houden. Of het nu rustig is of niet. We gaan weer terug naar de nieuwe Attractie Symbolica. Willen de andere 2 touren ook nog doen. Er is wederom geen wachtrij. We lopen naar boven met nog steeds onze paraplu in de hand. Bij de deur aangekomen staan we stil om onze paraplu's in te klappen. Daar was de medewerkster van de attractie het geloof ik niet mee eens. "Doorlopen!" Snauwt ze naar ons. "Doe eens rustig zeg!" Snauw ik terug. En we worden naar binnen geduwt met de paraplu nog half open. "Wat een achterlijke zeg!" Zeg ik hard tegen mijn schoonmoeder. "Ja, dit is wel erg onvriendelijk" antwoord mijn schoonmoeder met een verbaasd gezicht, nog flabbergasted van wat zich zojuist afspeelt. Ik grinnik. "Ik ga wel een klacht indienen hoor! Betaal mega veel voor een kaartje en dan zó behandeld worden" zegt mijn vriendin boos. 5 minuten later is iedereen weer gekalmeerd en genieten we wederom van de geweldige attractie. Het is bijna tijd voor Ravelijn en lopen richting de show. 17:00uur komen we aan. "Zullen we nog een keer in Droomvlucht? We zijn toch te vroeg." zegt mijn schoonmoeder. En hop, voor de derde keer in Droomvlucht. Als we eruit komen is het bijna tijd voor de show en lopen erheen. Er staan 2 dames voor het hek. De 1 zegt: "Sorry, de show van half zes gaat helaas niet door". Ik kijk naar mijn schoonmoeder, haar wenkbrauwen gaan ver omhoog en zegt: "Serieus?". De medewerkster antwoord Chagerijnig: "Ja, serieus, anders stonden we hier niet!". Wat een vriendelijkheid op het park vandaag zeg. Snap dat het vervelend is dat het regent, maar zoek dan een kantoorbaan! Teleurgesteld lopen we richting de uitgang. "We hebben wel een leuke dag gehad he!" zeg ik als we aangekomen zijn bij de auto. "Ja, absoluut!!" antwoord mijn schoonvader. Voldaan vertrekken we richting huis.

Het was een top dag!