Mandala's meer dan alleen maar tekenen

Mandala's meer dan alleen maar tekenen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mandala's iedereen kent ze wel maar wat is het eigenlijk ? Het woord mandala komt uit een oud Indische taal het Sanskriet en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. Oorspronkelijk werden mandala’stoegepast in het Hindoexefsme en Boeddhisme en dienden ze als (hulpmiddel voor)meditatie.

Ik ben zelf ook aan het kleuren (met eventueel rustige meditatie muziek op de achtergrond), het klinkt kinderachtig maar het werkt ontspannend en als ik veel aan me hoofd heb dan vreet het energie maar is positief. Zelfs mijn kinderen zijn er rustiger door op bepaalde momenten. Je kunt kleurboeken kopen of ze zelf maken tegenwoordig zijn het niet alleen maar cirkels maar ook andere figuren.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is inderdaad ontspannend, maar voor mij ook een beetje verslavend. Heb een tijdje terug de mandala van Ingrid digitaal gekleurd. Ben nu bezig er zelf een te tekenen. 
| 19:18 |
Wat knap!  Het is moeilijker dan het lijkt om een eigen te maken. Ben wel benieuwd hoe die wordt! Ga je m  hier laten zien ?
| 11:20 |
Dat is wel de bedoeling. 
| 13:10 |
Als ik echt vol zit in mijn hoofd ga ik ook wel eens kleuren. In zo'n boek voor volwassenen. Erg leuk.
| 20:28 |
Ja ik ben echt uren bezig met 1 tekening !
| 20:49 |
Prachtig! Ik vind het ook heel meditatief :)
| 15:16 |
Ik merk ook dat kleuren heel ontspannend werkt
| 15:03 |
Mooi!
Niet alleen mandala's maar kleuren in het algemeen werkt heel ontspannend. Doe het zelf ook regelmatig en verzameling begint best groot te worden.
Alleen met potloden heb ik dan weer niet genoeg geduld om het netjes te doen. Kleur dus bijna altijd met stift/fineliners. Zelf tekenen begin ik niet eens aan
| 14:38 |
Ik doe ook met stift, vind ik gewoon mooier. Zelf tekenen doe ik ook niet maar dat is omdat ik dat zelf biet zo goed kan
| 15:13 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen