Gezonde tip: 5 redenen om iedere dag water met citroen te drinken

Gezonde tip: 5 redenen om iedere dag water met citroen te drinken


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is een van de beste tips die ik ooit gekregen heb: water met citroen (sap) erin. Ik was vroeger nogal verslaafd aan frisdrank en wilde dit dan ook absoluut niet opgeven. Ik moest er niet aan denken om de hele dag enkel water te drinken! Totdat ik op een dag besloot een flesje citroensap te kopen en dit in bruisend mineraalwater te doen, gewoon om te kijken of ik het lekker zou vinden. Tot mijn verbazing vond ik dit super lekker – ik hield dan ook al van de smaak van citroen in frisdrank en dit smaakte niet veel anders, alleen iets minder zoet. Nu drink ik al zo’n 4 jaar citroensap in mijn water en wil ik niet meer anders.

Er zijn verschillende manieren om citroensap aan water toe te voegen. Het allerbeste schijnt te zijn om ‘s ochtends het sap van een halve citroen in een glas warm of lauwwarm water toe te voegen. Dit drink je meteen op nadat je opstaat en voordat je iets gaat eten. De smaak van vers citroensap in warm water is misschien even wennen, dus je kunt ook beginnen met water op kamertemperatuur.

Er zijn ook verschillende manieren om het citroensap te gebruiken. Je kunt vers citroensap aan water toevoegen (dit is de gezondste manier), een schijfje citroen in je glas leggen of geconcentreerd citroensap uit een flesje toe voegen aan bruisend water. Dat laatste heeft dan weinig gezondheidsvoordelen, maar scheelt wel behoorlijk in calorieën en is alsnog stukken gezonder dan frisdrank. Ik weet dat veel meiden een soort van frisdrank verslaving hebben (drink jij meer dan 2 glazen frisdrank per dag, dan heb ik het over jou!) maar met deze tip kom je daar eindelijk vanaf.

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.

5 redenen waarom je vanaf nu elke dag water met citroen zou moeten drinken:

– Citroensap bevat veel vitamine C en kalium, welke je weerstand een handje helpen. Vitamine C versterkt natuurlijk je immuunsysteem en de kalium bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem en helpt je bloeddruk op peil te houden.

– Het drinken van het verse sap kan helpen om gewicht te verliezen. In citroenen zitten pectine vezels welke je hongergevoel kunnen tegengaan. Water helpt natuurlijk ook een handje: vaak denk je misschien dat honger hebt, maar heeft je lichaam extra vocht nodig. Drink dus eerst een groot glas water met een citroenschijfje of sap en grote kans dat je daarna geen honger meer hebt.

– Vers citroensap in (lauw)warm water helpt je spijsvertering om gang te komen. Citroenen zitten ook nog eens vol met mineralen en vitaminen die je lichaam van binnenuit ‘schoonmaken’ waardoor je darmen beter hun werk kunnen doen. Het resultaat: minder kans op een opgezette buik.

– Het vitamine C in citroenen helpt ook tegen puistjes en fijne lijntjes – je krijgt hierdoor van binnenuit een mooie huid. Citroen wordt dan ook weleens verwerkt in reinigers voor je gezicht.

– De laatste, misschien wel fijnste reden: het is ontzettend lekker! Ik vind citroensap in bruisend water net zoals frisdrank smaken. Alleen bevat dit drankje amper calorieën en is het ook nog eens goed voor je lichaam.

Ik drink meestal in de ochtend het sap van 1/3 citroen in water op kamertemperatuur, vers geperst. Daarna doe ik 1-2 schijfjes citroen in een glas en vul ik dit de hele dag door met gekoeld mineraal water, soms bruisend, soms plat. Gemiddeld gebruik ik dus een halve citroen per dag en komt dit uit op zo’n 4 citroenen in de week, die ik altijd biologisch koop voor zo’n 60 cent per stuk. Vele malen goedkoper dan al die flessen frisdrank van vroeger!

Sinds ik gewend ben aan citroensap in water wil ik niets anders en vind ik frisdrank helemaal niet zo lekker meer: na 2 slokjes heb ik het wel gezien en ik vind het nu eigenlijk maar een raar chemisch smaakje hebben. Doe je lichaam een plezier en houd ook nog eens geld over: stap over op citroen water :)

ps: Het is slim om vers citroensap door een rietje te drinken, dan tast de citroen je tanden niet aan!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bedankt ga ik delen ☺️
| 11:16 |
Dank je wel.
| 22:55 |
Wat een goed plan ik het proberen top blog ik deel groetjes an creatief
| 10:16 |
Wat leuk dat je het ook gaat proberen. Ik pers een hele citroen en maak er thee van. Ik doe er wat honing in om het wat zoet te maken. Laat je me weten als je het geprobeerd hebt? Dank je wel voor het delen.
| 14:32 |
ga ik doen groetjes an
| 16:43 |
Dank je. Ben benieuwd wat je ervan vindt
| 17:13 |
En weet wat het lekkerst is om `s avonds in het weekend gezellig `n gin met tonic en `n beetje citroen te drinken.
| 12:48 |
Dat lust ik niet haha.
| 17:19 |
Moet je ook maar af en toe drinken en niet teveel natuurlijk. Ik drink het misschien een keer per maand, maar water met `n citroen smaak is natuurlijk heel lekker en verfrissend. Dat drink ik dus wel geregeld.
| 17:23 |
Oké. Water met citroen drink ik iedere ochtend meteen als ik opgestaan ben. Ik maak citroen thee. Ik doe er 1 hele citroen in en een beetje honing om het zoet te maken.
| 17:35 |
Ik heb iets heel vreemds. Als ik op je naam klik dan gaat hij uiteraard naar jou site maar ik kan helemaal niets zien. Ik kan alleen op volgen klikken en dat heb ik gedaan maar ik zie verder helemaal niets staan. Bij andere mensen wel.
| 17:38 |
Heerlijk water met Citroen. Zit er toch een smaakje aan en nog is gezond ook
| 12:32 |
Helemaal mee eens. Ik heb er wel aan moeten wennen omdat het zuur is. Ik doe er honing bij. Ik maak er thee van.
| 13:50 |
Goed dat je het onder de aandacht brengt. Het is zo'n makkelijke (en inmiddels lekkere) manier!
| 12:04 |
Graag gedaan. Het is inderdaad makkelijk en snel gemaakt. En ook nog gezond ook. Je mag dit uiteraard delen als je dat wilt, graag zelfs. En als je wilt dat ik van jou iets deel dan laat maar weten. Altijd fijn om elkaar te helpen.
| 13:46 |
Heb het gedeeld op Facebook en Twitter! Zou het super leuk vinden als je ook iets voor mij zou willen delen!
| 19:16 |
Ga ik nu meteen doen. Heel hartelijk dank.
| 21:13 |
ik drink het ook heel graag
| 10:43 |
Ik heb er wel aan moeten wennen omdat het erg zuur is. Ik doe er een hele citroen in. Lekker vers van een boom geplukt. Ik doe er wat honing in om het wat zoeter te maken.
| 13:20 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen