×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Doel, droom en werkelijkheid?

Doel, droom en werkelijkheid?


De achterdocht om iets te beginnen wat bijna te eenvoudig lijkt (kan het echt zo leuk en goed te doen zijn?) heeft ervoor gezorgd dat ik nu pas op Yoors actief ben. Het zal ook wel even duren voor ik alles onder de knie krijg. Maar de eerste stap is gezet en dat geeft een enorme motivatie. Fijn dat ik hier welkom ben.

Voor het eerst sinds heel lange tijd heb ik weer een doel. Een doel dat voortkomt uit en gevoed wordt door liefde. Een heel lieve vriend die Daniel heet en uiteraard niet in Nederland woont. Want ja, het gras aan de overkant is altijd groener... Het sloeg dan ook geheel onverwacht toe na een jaar vriendschap. Naar mijn idee wel de beste manier om te starten trouwens. Als vrienden. Je leert elkaar zonder enige verwachting kennen. En het mooie is, de verwachtingen voelen uiteindelijk ook niet als zodanig als je zover bent. Als je altijd volledig eerlijk bent. Niks voor jezelf houdt. De tijd hebt en neemt. En elkaar dus compleet accepteert zoals je bent. Hoe meer verschil, hoe interessanter. Wanneer je iets zo eerlijk voelt, wil je niets liever dan daar zoveel mogelijk van genieten. Zo intens mogelijk ook. Vandaar dat mijn doel is naar Denemarken te verhuizen. Nu nog de Deense taal onder de knie krijgen...

Eigenlijk zijn mijn doel en droom aan elkaar gekoppeld. Samenwonen met de liefde van mijn leven in Denemarken. Hoe ik daar ga komen is de de grootst bump in the road. Ik ben vreselijk slecht in plannen, 1 ding tegelijk graag. Voor mij is dus naar Denemarken verhuizen en samenwonen wel 1 ding, als compleet plaatje in mijn hoofd. De dingen die geregeld moeten worden om daar toe te komen ben ik het overzicht volledig van kwijt. Ik heb al toegegeven naar mezelf dat ik er in mijn eentje niet uit kom. Dat is an sich al een hele stap. Eigenwijs als ik van karakter ben geef ik niet graag toe aan mijn beperkingen. Hoewel, wanneer je dat omdraait het toegeven aan en omzetten in kracht; delen met anderen en hulp vragen, er slechts nieuwe mogelijkheden ontstaan. Moeilijk doen om niks. Ach, iedereen heeft er wel last van.

Na de burn-out die zich ongeveer 2 jaar geleden aandiende, begon ik eindelijk mezelf te leren kennen. Zoals ik echt ben. Opnieuw leren inzien waar ik goed in ben, wanneer iets teveel is, waar ik oprecht blij van wordt en wat ik ergens van vindt en waarom. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat wat ik altijd al dacht, namelijk iets anders te zijn dan anderen, ook klopt. Ik had het alleen nooit op die manier willen bekijken. Ik ben immers gewoon zoals ik ben. En iedereen is immers anders. Iedereen is uniek op zijn of haar eigen manier.

Maar toch heeft het me 29 jaar aanpassen gekost om eens goed op de rem te gaan staan. En écht op te komen voor mezelf. Wat ging (en nog steeds gaande) er een wereld open. Ineens zoveel dingen die ik niet meer hoef te doen omdat ik er gewoon helemaal niks mee kan. Omdat het informatie betreft die simpelweg niet in mijn interesseboog ligt, waardoor het me meer moeite kost het wel in mijn hoofd te laten doordringen dan het gewoon te kunnen laten voor wat het is. Het heeft me opgeleverd dat ik met recht beperkt sociaal ben. En dat heerlijk rustig vind. Het niet meer 'gezellig' hoeven doen of het hebben over dingen die ik botweg oninteressant vind, is een opluchting. Vooral omdat ik weet waardoor ik dergelijke dingen niet interessant blijk te vinden. En dat wil ik ook anderen op het hart drukken. Doe geen dingen waar je stress van ondervind. Doe niets wat je niet leuk vindt ook al zou het om een gunst gaan. Weet waarom je iets niet leuk vind (je wordt er moe van en je blijft erover malen in je hoofd) en laat dat weten aan anderen. Je dierbaren hebben het recht te weten hoe je je echt voelt, dat is naast eerlijk zijn tegenover jezelf, een groot cadeau om te geven en nemen. Eerlijkheid. Iedereen verdient het gelukkig te zijn, maar alleen jijzelf weet wat je daarvoor nodig hebt.

Dit is denk ik eerst het begin. Heel spannend om dit zo te posten maar ook erg leuk! Dank voor het lezen.

Nathalie Schatteman
Fijn om te lezen en het is gewoon gezegd nu. Nu klaar om verder te plannen :-) Bedankt om te delen
16-04-2017 23:18
16-04-2017 23:18 • Reageer
imperfecte.perfectionista
Veel succes ermee! :)
16-04-2017 23:11
16-04-2017 23:11 • Reageer
LWAlmanak
Mooi geschreven, ik heb het graag gelezen en wens je veel succes met alle voorbereidingen
16-04-2017 23:09
16-04-2017 23:09 • Reageer