Collages over vakantie in vroeger tijden.


De afgelopen weken ben ik met een leuk klusje bezig geweest op mijn werk. Voor onze feestmaand heb ik collages gemaakt met als thema "vakantie in Nederland ". Dit thema heb ik uitgewerkt in verschillende onderwerpen voor de 9 wissellijsten die gevuld moesten worden. Om plaatjes te vinden heb ik veel op Google en pinterest gezocht, maar bij de 2de hands winkel heb ik ook een boek over de ANWB gevonden met veel foto's. Met bewoners heb ik erover gepraat zover dat mogelijk was en hebben we samen genoten van de oude foto's die ik op de laptop vond. Af en toe kwamen er bewoners bij me zitten toen ik alles aan het plakken was en hadden we gezellige gesprekjes.


Op de eerste foto zie je hoe men op vakantie ging? Op de fiets, met de trein enz. Als achtergrond heb ik een kaart van Nederland gebruikt die ik bij de 2de hands winkel heb gevonden. 

En waar ging men dan naartoe?

Bijvoorbeeld naar de kust of de eilanden. Genoeg strandfoto's te vinden. 

Of trok men de natuur in naar de bossen en de heide. En natuurlijk hoort de kust ook bij de Nederlandse natuur, dus ook wat mooie foto's van de zee zonder mensen. 

En waar logeerde men dan? Misschien wel in een huisje van sporthuiscentrum?

Of misschien had men wel een kampeerpaspoort. Andere tijden heeft er een aflevering aan gewijd.

https://anderetijden.nl/aflevering/541/Nederland-gaat-kamperen

En het was vroeger ook heel normaal om in de berm te gaan picknicken en dan werden er soms ook hele tenten opgezet. 

Ook vond ik platen van vakantiekampen voor de jeugd. 

Maar je kon natuurlijk ook in een hotel verblijven. Leuk om allerlei interieurfoto's van hotels te vinden en bierviltjes, suikerzakjes en zeepjes. 

En wat kun je allemaal doen in de vakantie? Nou bijvoorbeeld een stad bezoeken. Ik heb geprobeerd van iedere provincie een oude stadsfoto te vinden. 

En als je dan toch in zo'n stad bent is daar misschien ook een interessant museum te bezoeken. Heel leuk om zo'n heel oud toegangskaartje te vinden. Ik hoop dat jullie het kunnen lezen. 

Maar naar de dierentuin of een pretpark is ook heel leuk. Wist je trouwens dat de Efteling als natuurpark is begonnen? Als je oude foto's aan het zoeken bent zie je natuurlijk ook een stuk geschiedenis langskomen. 

En zo hangen ze nu. Eigenlijk wat te hoog voor mensen in een rolstoel. Maar het fleurt de gang wel weer op.

De collage over het kamperen heb ik een speciaal plekje gegeven achter een plant, omdat ik er gras opgeplakt heb. En er zit geen glas voor. Zo hoop ik dat men met de ogen kijkt en niet met de handen. 

Benieuwd hoe de wissellijsten er nu bijhangen?

Vind je het ook leuk om te bloggen en wil je daarvoor beloond worden of vind je het leuk blogs van anderen te lezen? Meld je dan via onderstaande link aan en we krijgen beide bonuspunten.

Aanmelden.