×

Yoors


Inloggen
×

YoorsAls je gebit maar goed zit!

Als je gebit maar goed zit!


Let op!

Dit blog bevat een tikkeltje sarcasme...

Tijd voor onze
favoriete serie

Als vriendlief en ik op de bank neerstrijken voor onze favoriete serie, springt mij iedere keer weer in het oog dat de halve cast met een nieuw gebit rondloopt. Iedereen moet doen en laten waar hij of zij zich goed bij voelt; niets is tegenwoordig nog gek. Er wordt op los gebotoxt, een liposuctietje hier- of daar, er wordt nog even een grotere cupmaat op geplempt, of er wordt nog even een haartransplantatie tegen aan gegooid. Het kan allemaal.

Hier kan ik nou niet
aan wennen

Maar aan het fenomeen van die overdreven gebleekte en rechte rij tanden in een mond, daar kan ik nou niet aan wennen en ik vind het menigmaal uitermate lachwekkend. Iemand ziet eruit alsof die een tampon onder zijn bovenlip verbergt en fatsoenlijk praten blijkt dan ook een opgave.

 Het is niet alleen grappig, ik vind het ook gewoon storend. De spraak lijdt eronder en ik heb telkens het gevoel of iemand iets in zijn mond heeft. Ik kan me rustig een hele tijdsduur van een serie of film ergeren aan een mond vol met nep tanden

Als het nodig is,
is het nodig

Bij een relatief jonge spruit, alleen voor de mooi, is het toch complete onzin? Want het is niet mooi. Een natuurlijk gebit, met natuurlijke kleur en hier en daar een scheve tand, daar is echt niets mis mee. Als je hele gebit nou in puin ligt of je bereikt de leeftijd dat de tijd aan is gebroken om je gebit weer te laten shinen; so be it. Begrijpelijk. Maar ook dan hoeft het niet over the top.

Het is schering en inslag

Die ene acteur uit onze serie moest het gisteren flink bezuren, want ik kon de beste man niet meer serieus nemen in zijn rol als therapeut. Zijn hele voorkomen en houding werd bepaald door dat gebit. Hij zal er vast zo zijn redenen voor hebben om zijn gebit te verfraaien, daar weet ik het fijne natuurlijk niet van. Maar met dit fenomeen is het echt schering en inslag in bnn’er land. En ik kan er niets aan doen, maar ik verafschuw het. Ik ben eigenlijk altijd wel iemand die leeft- en laat leven, maar als het hier op aan komt, kan ik me niet meer zo goed inhouden. Dit heeft niets meer met een mooi en een net gebit te maken. Door deze verfraaiing worden de meeste mensen een karikatuur van zichzelf. 

Zo, ik heb gezegd en we gaan weer doorrrr! 

Gerelateerde artikelen:

Volg mij ook op

 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!