×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Dat ene liedje

Dat ene liedje


Deze klanken zouden me voor altijd
 herinneren aan die ene dag

Mijn jongste is net wakker uit haar middag slaapje en kijkt me met haar slaperige, maar opgewekte oogjes aan vanuit haar kinderstoel. Gretig smult ze een crackertje weg, terwijl de klanken van dat ene indringende nummer zijn weg naar mijn oren vindt. Dat nummer die ik reeds tien jaar geleden zorgvuldig uit koos voor de uitvaart van mijn moeder.
Een voor mij dierbaar en waardevol nummer van mijn all time favoriete artiest. Zoiets van mij. Ik wist op dat moment dat als ik er voor koos dit nummer voor haar uitvaart te kiezen, het definitief niet meer mijn nummer zou zijn. Na de uitvaart zouden deze klanken me voor altijd doen herinneren aan die ene dag. Die ene dag dat ik voorgoed afscheid moest nemen van mijn moeder. Maar ook aan de betekenis waarmee ik het liedje koos, die staat voor de onbereikbaarheid van de moeder/ dochter band waar wij beiden zo naar verlangden. Wilde ik die herinnering wel aan dit nummer verbinden? Wat werd ik toen overvallen door twijfels. Hoe suf dat misschien ook mag klinken. Ik had nou eenmaal niet die band met mijn moeder die ik zo graag wilde. Net als zij dat zo graag had gewild.

Zo van mij en
toch ook weer niet

Mijn laatste eer zou ik haar bewijzen. Dat zou misschien wel met dit nummer zijn. Zo van mij en toch ook weer niet. Toen ze nog leefde was dit ook al een struikelblok voor me. Waarom zou ik nu dan wel ineens zoiets intiems van mij willen delen met haar? Al was het meer een kwestie van ‘’kunnen’’. Dit was het laatste wat ik haar mee kon geven en met dit in mijn hart, schonk ik haar dat nummer.


Door dat liedje voelt ze
weer even heel dichtbij

En nu kijken die twee pretoogjes me vanuit de kinderstoel aan, terwijl dit nummer opdoemt. Er ontschiet mij een lachje en mijn jongste lacht uitbundig terug. Weer word ik er mee geconfronteerd wat mijn moeder allemaal misloopt. Dat prachtige, guitige lachje van onze jongste bijvoorbeeld. Dat mooie nummer laat me in een flits voelen dat ik haar mis en hoe het tussen ons was. Tegelijk voelt ze door dat liedje weer even heel dichtbij me en kom ik haar vandaag weer eventjes tegen. Al is dat verdrietig, ergens is dat ook heel erg fijn.


Volg mij ook op:
Instagram: @judithevelien

en op Facebook: https://www.facebook.com/Koppzorgen/


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.DiaantjesLife
Wat heb je dit mooi verwoord en wat zal dit inderdaad altijd een nummer blijven met een onuitwisbare herinnering. De herinnering aan één van je dierbaarste bezitten, je moeder................
07-01-2018 17:37
07-01-2018 17:37 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
En daar was ik me op het moment dat ik voor dat nummer koos, al zo bewust van! Nog steeds kippenvel wanneer ik dit prachtige nummer hoor.
07-01-2018 20:04
07-01-2018 20:04 • Reageer