×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De magie van Valentijnsdag


Valentijnsdag voert mij vaak weer even terug naar mijn vroege tienerjaren! Dat was de tijd dat ik zo nu en dan wel eens werd overvallen door een heimelijke verliefdheid. Een stiekeme verliefdheid. Zo eentje waar niemand vanaf wist. Heimelijk verliefd was ik op die jongen van de videotheek. Ik heb heel wat films afgehuurd in die tijd. Gewoon om maar even een glimp van hem op te pikken. Hoe kort ook, ik kon er een week weer op teren. Via omwegen wist ik uiteindelijk te achterhalen dat hij ‘Vincent’ heette. In mijn fantasie was het helemaal geen Vincent. Wat het dan wel was, dat wist ik eigenlijk ook niet. Met Vincent kon ik ook wel leven. Het maakte hem niet minder knap of minder leuk.

De liefde bleef onbeantwoord
Verder wist ik eigenlijk helemaal niets van die jongen, en toch was ik hoteldebotel verliefd op hem. Hij was zo leuk, zo knap en zo niet bereikbaar. Want echt niet dat ik het voortouw zou nemen. Nee joh, daar was ik veel te verlegen en veel te onzeker voor. Hoezo zou hij mij ook leuk vinden? Nee hoor, dat kon met geen mogelijkheid! Dus bleef het een onbeantwoorde en stiekeme liefde. Ik was zelfs te schijterig om hem stiekem eens een kaart te sturen. Een Valentijnskaart bijvoorbeeld. Ik kon hier wel uren over fantaseren. Of natuurlijk fantaseren dat ik een kaart zou krijgen. Natuurlijk bleef dat uit! Alleen al van die gedachten speelden de vlinders in mijn buik spontaan op.

Er passeerden wel meer verliefdheden de revue

En zo passeerden er in de loop der jaren wel meerdere geheime verliefdheden de revue. Ik was niet het meisje die daar heel gauw openlijk over sprak. Daar waar meiden onder elkaar niets liever deden, was ik op dit gebied wat terughoudender. Ik gaf niet gauw toe dat ik iemand leuk vond. Als ik het écht te pakken had en het duurde langer dan een week, dan deelde ik het wel eens met mijn beste vriendinnen en als we zijn naam dan niet wisten, dan gaven we hem zelfs een andere naam. Die vlinders en dat mysterieuze, dat was toch altijd zo spannend! Een verliefdheid kon mij ook altijd lang in zijn greep houden, maar ik heb nooit actie ondernomen.

Wij zijn al weer 18 jaar samen

Inmiddels ben ik al weer bijna 18 jaar samen met mijn huidige liefde. Hoewel de magie van Valentijnsdag niet meer dezelfde is als in mijn tienerjaren, vind ik het wel een mooi moment om even stil te staan bij onze liefde. Die overigens al lang niet meer heimelijk is. Even een lief kaartje, meer niet. Gewoon om onze liefde niet vanzelfsprekend te laten zijn. Want hedendaags vliegen de scheidingen me om mijn oren. Best bijzonder dus dat wij het nog steeds gezellig hebben samen. Tja, ik weet het…..Valentijnsdag is vooral een commerciële aangelegenheid en de winkeliers doen er alles aan om het de consument door de strot te duwen. Maar zoals al vaak is gebleken, laat liefde zich niet door de brievenbus….eh… je strot duwen en we mogen af en toe best stil staan bij wat we hebben en dat koesteren met onze harten. Het wordt dan geen stiekem kaartje, maar dat mag de pret niet drukken. 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts