×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
De meeste dromen zijn bedrog. Toch?

De meeste dromen zijn bedrog. Toch?


Dromen zijn soms
ook verwarrend 
Ik ben altijd al een intense dromer geweest. Dat is vandaag de dag nog steeds zo. Soms word ik totaal verward wakker en duurt het echt even voordat ik mijn oriëntatie weer op orde heb. Geen idee hoe laat het dan is, welke dag het is, wat ik die dag moet doen en hoe laat ik op moest staan. Ben ik vrij? Moet ik werken? Dit verschijnsel is echt iets van de laatste tijd. Met moeite weet ik mezelf na een minuut of tien dan bij elkaar te rapen en besef ik me dat het vandaag een gewone werkdag is en dat ik, net als iedere dag, mijn wekker heb gezet. Juist voor dit soort situaties. Als ik er dan echt niet uit zou komen, dan word ik ‘saved by the bell’! Echter word ik al-tijd wakker voordat mijn wekker gaat. 

Dromen kunnen ook
buitengewoon grappig zijn! 

Er was ook een periode dat ik me ’s nachts wakker lachte in mijn slaap.  Eén van die dromen is me altijd bijgebleven en laat me tot de dag vandaag nog steeds lachen! De sufste situaties lieten mij in mijn slaap gniffelen. In die mate, dat ik mezelf er wakker van heb gelachen. Zo ook mijn vriend. Versuft vroeg hij me dan waar ik zo’n lol om had en als ik het hem dan uitlegde, draaide hij zich al weer om. Want in real life was mijn droom een stuk minder grappig. Voor hem dan. Vaak was het ook zo, dat ik na het wakker worden al weer was vergeten waarom ik nou zo moest lachen. Hoe dan ook, ik hield er een aantal memorabele, nachtelijke lachbuien aan over. 

Soms zijn dromen niet
 van echt te onderscheiden 

Ik heb ook dromen die zo echt voelen, dat ik er een dag door van slag ben. Soms zelfs langer. Dromen dat ik onverwacht zwanger ben bijvoorbeeld. Eerst heb ik er dan alle vertrouwen in dat we dit ook kunnen bolwerken en prijs ik mezelf gelukkig dat ik zoiets bijzonders nog eens mee mag maken. Vervolgens slaat dat vertrouwen om in blinde paniek en besef ik me dat we dan straks vier (!!!) kinderen hebben. Vier stuks!! Om nog maar te zwijgen over nog eens negen maanden zwanger zijn. Negen maanden!! En nog een keer bevallen!! Al roep ik vaak gekscherend dat het zonde is om niet nog een paar koters op de wereld te zetten, omdat ik er zo goed in ben. Misschien heb ik met die opmerking onbewust mijn lot getart? Hoe dan ook, de paniek neemt in rap tempo de overhand om vervolgens wakker te schrikken. Of die keer dat ik droomde dat ik werd gewurgd en nauwelijks nog lucht kreeg. Toen ik wakker werd, bleek ik echt benauwd. En niet een beetje benauwd. Ik had een piepende ademhaling die na een warme douche nog niet was verdwenen. Eng dus! En levensecht. Dromen die echt in je lijf gaan zitten. Letterlijk. Vreselijke nachtmerries

Dan zijn er ook nog
deze dromen:

Of die keer dat ik mijn vriend de badkamer in hoorde lopen en hem wilde roepen. Maar dit lukte niet. Ik kon me niet bewegen, ik kon hem niet roepen en ik kon mijn ogen niet openen. Geestelijk was ik wakker, maar lichamelijk nog niet. Zoiets? (vals ontwaken) Met moeite lukte het me om wakker te worden. Als kind wist ik het zelfs een keer klaar te spelen om de vloer in de kamer naast mijn slaapkamer te voorzien van een heuse plas. (slaapwandelen) Ik was er van overtuigd dat ik op het toilet zat. 

Er zijn ook dromen met
een boodschap 
Ook deze heb ik gehad. Zonder dat ik dit in de eerste instantie doorhad! Ik zal een jaar of dertien zijn geweest toen een hele goede vriend van mijn ouders plotsklaps overleed. Deze droom liet mij zien hoe hij werd gevonden. Zittend op de bank in zijn huiskamer, met zijn werkmap voor hem op de tafel en met een kopje koffie op een schoteltje ernaast. Het theelepeltje helde naar rechts. Zijn handen naast zijn lichaam, met de ruggen van zijn handen, leunend op de zitting van de bank. Heel gedetailleerd kon ik alles omschrijven, zonder dat ik daar was geweest en zonder dat ik wist hoe ze hem hadden gevonden. Daar bleef het niet bij. In de dromen die volgden, vertelde hij mij dingen die hij met mijn ouders had besproken en die ik met geen mogelijkheid had kunnen weten. Mijn ouders waren met stomheid geslagen toen ik hen dingen vertelden die zij met niemand anders hadden gedeeld. 

Ik presteerde het ooit ook eens om middels een droom de naam van een ongeboren baby te achterhalen en hier en daar heb ik eens gedroomd over een zwangerschap die nog niet aan was gekondigd. 

Ook mama had wat te vertellen
of te laten zien 

Ook na het overlijden van mijn moeder, had ik dergelijke dromen. Bij haar had ik zelfs het vermogen om namens mijn vader dingen aan haar te vragen of op dingen terug te komen die ik in vorige dromen had laten liggen. Als ik over haar droomde, was ik er in mijn droom vaak van bewust (lucide dromen) dat ik droomde en voelde ik mij veelal opgejaagd. Want ik wist dat ik maar kort de tijd had. Paniekerige, warrige en onrustige dromen waren dat. Juist omdat ik zo bewust was van het feit dat ik droomde en niet alles klopte. Vaak zocht ik andere figuren in mijn droom om bij hen bevestiging te vinden dat het echt was wat ik zag. Als zij kenbaar maakten dat zij haar ook konden zien, dan pas kon ik het geloven. Naarmate de tijd vorderde en ik meer van dit soort dromen droomde, maakte de chaos meer plaats voor berusting. Het verliep niet meer zo gehaast en het was goed zoals de droom kwam. 

Zijn dromen nou bedrog?
Dat mag iedereen voor zichzelf invullen. Deze laatst genoemde dromen zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen! Of het nou fijne dromen waren of niet, ze waren voor mij wel een middel om nog even bij mijn moeder te kunnen zijn. Omdat het zo echt voelde. Of de meeste dromen bedrog zijn? Wie weet. De ene verkondigt complete onzin, terwijl de andere je op de meest geweldige manieren inspireren. Bijzonder zijn ze in ieder geval wel! 

Nog even dit:
Klik hier voor een gratis E-book over lucide dromen.

En volg hier de stappen om (lucide) dromen beter te onthouden.

Je dromen verklaren?

Neem dan eens een kijkje op www.droominfo.nl en pluis uit wat de betekenis is, van de dingen die jij in je droom zag. Daar kunnen soms verrassende uitkomsten uit ontstaan! 

Volg mij ook op

Instagram: @judithevelien

           en op               
Facebook

 

Mijn boek lezen?

deze is verkrijgbaar op:
www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 
 

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marion's World
Veel mooie boodschapjes dus via je dromen. Koesteren !
21-06-2018 11:06
21-06-2018 11:06 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Ja, met enige regelmaat zit er weer een pareltje tussen om te koesteren 😊
21-06-2018 11:57
21-06-2018 11:57 • 1 reactie • Reageer
weirdmommy
Wauw zo heb ik vorige week een droom gehad over de man van mijn vriendin die is in maart onverwachts overleden 43 jaar. De droom leek zo echt. Ik kwam hem tegen en zei...wat fijn dat ik je toch nog even kan zien en spreken.  Het gaat aardig goed met je vrouw. Waarop hij me antwoorde  ja dat weet ik maar ze moet het even rustiger aan gaan doen.  Ik heb haar meteen toen ik wakker was geappt hoe t ging. Ze zei dat ze zo druk was. Ik heb haar toen de boodschap van haar man doorgegeven. Ik geloof zelf nooit in zulke dingen. Maar deze droom bleef me zo bij en was zo echt. Het voelde echt als een boodschap.
17-05-2018 18:59
17-05-2018 18:59 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Wat een prachtige droom heb je gehad! Droom of niet, erg fijn dat je hem nog even kon zien en spreken op deze manier. Hoe reageerde je vriendin toen je over je droom vertelde?
17-05-2018 20:45
17-05-2018 20:45 • 1 reactie • Reageer
Patricia A. C.
Interessante blog.  Als ik wakker wordt met een herinnering aan een negatieve droom, ben ik er uren later nog niet goed van. Dit gebeurt gelukkig maar af en toe. 
17-05-2018 10:37
17-05-2018 10:37 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Oeh ja, gaat dan in heel je systeem zitte mn hé? Heb ik dan ook!
17-05-2018 17:01
17-05-2018 17:01 • Reageer
Schorelaar
Mooie blog, wat heb jij een bijzondere dromen. Ik heb dat maar af en toe.
15-05-2018 23:27
15-05-2018 23:27 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dank je wel! Ik ben n erg intensieve dromer, heb dat wel met enige regelmaat. Gelukkig bij jou over t algemeen lekker rustig ‘s nachts 😄
17-05-2018 17:00
17-05-2018 17:00 • Reageer
Soberana
Buitengewoon interessant. Ik heb geen voorspellende dromen, zoals jij; integendeel, ik loop gewoonlijk achter. Ik droom sinds het overlijden van mijn moeder regelmatig van haar. Daarvoor ook vaak van mijn vader (hij overleed 23 jaar geleden). Vorige week zelfs van hen samen: ze zagen er fit uit en jaren jonger dan in de laatste periode van hun leven, liepen hand in hand en waren blij. Mijn moeder reed zelfs nog auto. Mijn conclusie: in mijn dromen over hen loop ik ca 25 jaar achter op de realiteit.
15-05-2018 19:03
15-05-2018 19:03 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Wanneer ik over mijn moeder droom, is zij veelal ook niet haar eigen leeftijd en meestal jonger dan toen ze stierf. Ik zie haar meestal in een periode dat ze goed in haar vel zat. Het schijnt zo te zijn dat overleden dierbaren zich vaker jonger manifesteren dan hun echte leeftijd. Na overlijden is er namelijk geen leeftijd en fysiek meer en zien wij ze zoals wij hen herinneren of hen graag zie, of in een periode waarin zij graag willen dat wij hen zien. Althans, zoiets dergelijks heb ik mij eens laten vertellen. Dat klonk wel aannemelijk eigenlijk.  Dus in dat opzicht loop je juist niet achter, maar klopt het eigenlijk wel aardig met de realiteit, in die zin dat het gaat om iemand die er stoffelijk niet meer is. 
15-05-2018 20:05
15-05-2018 20:05 • 1 reactie • Reageer
Encaustichris
Herkenbaar, soms vraag ik me af of iets nou echt gebeurd is of dat ik het heb gedroomd.
03-04-2018 11:42
03-04-2018 11:42 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dromen kunnen soms zo levensecht zijn. Dat heb ik ook wel eens hoor, dat ik me ineens iets bedenk en dan niet meer weet of dit nu echt was of dat ik het had gedroomd!
03-04-2018 11:51
03-04-2018 11:51 • Reageer
1960-1980
Wat een interessant blog en wat zijn er veel soorten dromen. Ik droom zelden of ben mij er niet van bewust. Ik merk wel dat als er iets heftigs in mijn leven gebeurd is, dat ik er dan een paar keer achter elkaar over droom en daarna is het totaal verdwenen.
03-04-2018 00:23
03-04-2018 00:23 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dank je wel! Dromen blijven mij mateloos intrigeren. Wat kan je brein en je onderbewustzijn je soms prachtige en verwonderende dingen laten zien! Leg maar eens een notitieblokje naast je bed en wanneer je wakker wordt, je voor de geest te halen of en wat je hebt gedroomd. Schrijf het op, als is het mee 1 woordje, dat kan al helpen om je dingen te herinneren. 
03-04-2018 08:03
03-04-2018 08:03 • 1 reactie • Reageer
Ingrid Tips en meer
Weer veel herkenbaars. Ik droom heel levendig. Had er ook een blog over op mijn website, maar offline gehaald. Misschien herplaats ik het hier.
20-01-2018 20:40
20-01-2018 20:40 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dromen is zo'n uitermate fascinerend fenomeen, zeker plaatsen dus!
20-01-2018 20:49
20-01-2018 20:49 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Dromen kunnen soms heel realistisch zijn, maar ik kan ze me niet echt goed herinneren als ik eenmaal wakker ben :-)
31-12-2017 12:17
31-12-2017 12:17 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Jammer dat je je dromen niet goed meer kunt herinneren. Af en toe is het zo'n wondere wereld! Misschien eens de stappen doorlopen om dromen te onthouden? Wie weet helpt het!
31-12-2017 13:38
31-12-2017 13:38 • Reageer
Katrien
Ik wil toch eens zo'n boek gaan lezen over de betekenis van dromen. Lijkt me een boeiende materie.
31-12-2017 11:27
31-12-2017 11:27 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dromen blijven mij ook mateloos intrigeren!
31-12-2017 11:43
31-12-2017 11:43 • Reageer