Van deze woorden krijg ik echt vreselijke jeuk!


Waarschuwing vooraf: lezen met een korreltje zout ;-) 

Af en toe kom ik
pareltjes tegen…

Jeukwoorden zijn vaak van die semi populaire benamingen. Daar valt ‘comfortzone’ bijvoorbeeld onder. Wat een vreselijke benaming! Nog meer jeuktermen kwam ik tegen in de tijd dat mijn lief en ik voor ons eerste kindje gingen. Neem nou ‘nod’ en ‘ongi’ . Niet om aan te horen! Benieuwd waar die termen voor staan? Raadpleeg Google maar. Gegarandeerd dat je nog veel meer van die jeuktermen tegen gaat komen!

Oeps...dat was er ook één!

Nu we het over ‘mijn lief’ hebben….aaargh, ook wel een vreselijk jeukwoord! Maar ja, we hebben samen drie kinderen en zijn niet getrouwd. ‘Mijn vriend’ klinkt in deze context dan ook weer zo suf.  Al zijn er nog veel ergere alternatieven voor deze omschrijving. Neem bijvoorbeeld ‘mijn hubby’ …. om er maar even één te noemen. Deze term kom ik nog geregeld tegen. Dus alvast excuses voor degenen die zich aan voelen gesproken! 

Ook in de benadering naar kinderen,
heel veel jeukwoorden

Jeukwoorden komen ook voor in de zogenaamde Jip en Janneke taal. Termen om begrippen en taal eenvoudig te houden voor kinderen. De meest debiele namen heb ik al voorbij horen komen voor het geslachtsdeel van een kind. Van die begrippen krijg ik zo’n jeuk, dat ik ze niet eens neer wil typen. Wat is er mis met vagina en piemel?? Zo heet dat namelijk gewoon! Oké, ik noem het voor mijn meiden ook wel eens ‘plassertje’. Een redelijk jeukbegrip, net op het randje. Kan net.

Volwassenen kunnen er
 ook wat van

Volwassen mensen die verkleinwoordjes gebruiken. Vrouwen die een vriendin, ‘vriendinnetje’ of ‘dinnetje’ noemen. Dat is net zoiets als een volwassen vrouw die nog twee paardenstaartjes in haar haren draagt. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze term ook vaker hanteer dan me lief is. Het bekt gewoon lekker en het heeft ook iets liefelijks. Toch krijg ik er jeuk van. Absoluut!

Verder zijn er nog legio aan woorden waar mijn haren rechtop van gaan staan. Deze ga ik hier echter niet vermelden, om de echte jeuk binnen de perken te houden. Jeukwoorden in overvloed en overal kom je ze tegen! Het ernstige hieraan, is nog wel, dat ik ze in de praktijk zelf ook gewoon gebruik. Je ontkomt er gewoon niet aan!

Okè, kom maar door met die jeukwoorden! Van welke woorden krijg jij spontaan jeuk? 

Volg mij ook op
Facebook: 
Koppzorgen
en/ of op:
Judith-it


 

Mijn boek lezen?
deze is verkrijgbaar op:
www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien.