×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Ludieke actie: pdf van mijn boek #Koppzorgen ontvangen?

Ludieke actie: pdf van mijn boek #Koppzorgen ontvangen?


De actie is voorbij! Dank voor alle deelnemers!

Mijn actie had de nodige aanloop nodig, eer zich de eerste deelnemers meldden. Heel begrijpelijk! Dit is nou niet een onderwerp waar je even makkelijk iets over schrijft en het ligt voor heel veel mensen buitengewoon gevoelig. Daar dient met zorg mee om te worden gegaan en dat deden de deelnemers dan ook. Er verschenen prachtige bijdragen en de reacties en de interacties die daar uit voortvloeiden ; in 1 woord: geweldig!!! 

Ik wil iedereen die mee heeft gedaan danken uit de grond van mijn hart! Maar ook iedereen die heeft gelezen en heeft gereageerd of niet heeft gereageerd. Heel waardevol!

Dat kan!

Ben jij benieuwd naar mijn boek ‘’Koppzorgen’’ en steun jij mijn missie om (uitzichtloos), psychisch lijden, depressie en het verlangen tot sterven, meer bespreekbaar te maken? Zodat lijden in eenzaamheid niet meer hoeft? Mooi! Dan heb ik een aangrijpend verhaal voor je. Want in mijn boek komen deze aspecten allemaal aan het licht. Ik omschrijf hoe het opgroeien met een moeder die psychisch kwetsbaar was en uiteindelijk zelf uit het leven stapt, mij heeft gevormd.

Waar gaat mijn boek over? Lees de backflap:

Mijn moeder en ik. Ik en mijn moeder. Een gecompliceerde situatie en een eveneens gecompliceerde band. Beiden verlangden we intens naar een warme moeder/ dochter band. Deze bleek onder invloed van mijn moeder haar psychische kwetsbaarheid en haar stemmingsgevoeligheid een onmogelijk streven.

 Ik beschrijf in dit boek de impact van de gevolgen die het heeft op een kind wanneer het opgroeit met een ouder die psychisch kwetsbaar is en daarnaast ook nog gevoelig is voor depressie. Hoe verloopt mijn weg naar volwassenheid en hoe past mijn moeder daarbij in mijn leven? Hoe pas ik in haar leven?

 Een moeilijke weg. Veel obstakels. Veel worstelingen. Veel pijn. Veel verdriet. Maar door alle obstakels heen toch ook onvoorwaardelijke liefde. Wanneer mijn moeder uit het leven stapt, wordt er een blikje met zesentwintig jaar aan geschiedenis, onmacht en schuldgevoel open getrokken. De worsteling gaat door op een geheel ander niveau.

Wat moet je doen?

Een kleine moeite maar toch een grote uitdaging:
1) Schrijf een blog en beschrijf hierin hoe jij denkt over (één van deze) deze taboegevoelige onderwerpen of een gerelateerd onderwerp en wat jouw idee is om dit makkelijker bespreekbaar te maken.
 2) Gebruik de tags: ‘’Koppzorgen’’, ‘’Stop lijden in-eenzaamheid ’’ en ‘’Actie’’.
3) Laat mij weten dat jij een blog hebt geschreven door een reactie met de link onder dit artikel achter te laten of stuur me een link in een pb'tje 
 4) Stuur mij daarna een pb’tje met jouw e-mail adres. Ben jij een van de eerste tien? Dan komt er zo snel mogelijk een pdf bestand van mijn boek, Koppzorgen, middels mail, jouw kant op!

 Deze actie loopt tot en met 30-01-2018 en je mag zelf bepalen hoe lang of kort je het blog schrijft. Bij genoeg interesse, kans op verlenging . Na het bereik van tien deelnemers, kans op uitbreiding van uitgifte van een pdf van Koppzorgen. 

Zo slaan we de handen in één

En dragen we allen een bijdrage aan het meer bespreekbaar maken van deze delicate onderwerpen. Daarbij dragen wij de mensen die daadwerkelijk met deze problematiek(en) kampen, een warm hart toe.

Liever een paperback?

Is je interesse in het boek gewekt en heb je niet zoveel met de uitdaging? Of heb je liever een echt boek in handen en ben jij het type die liever het papier door zijn handen voelt glijden? Koppzorgen is van origine een paperback en is in deze hoedanigheid dan ook verkrijgbaar. En wel hier!

Uiteraard is hij ook verkrijgbaar op onder andere www.bol.comwww.Bruna.nl en de overige welbekende verkoopadressen. Met ISBN: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

Hij ligt niet in de boekhandels, maar je kunt het daar wel bestellen. 

Final thoughts

Hopelijk heb ik jullie interesse gewekt en is dit een motivatie om meer ruchtbaarheid en aandacht aan deze taboegevoelige onderwerpen te geven. Al is je bijdrage nog zo klein, de betekenis kan zo groots uitvallen! Voor jou misschien niet, voor een ander des te meer. Zelfs met alleen het lezen van dit artikel, lever jij al jouw bijdrage. Wat je ook doet; dank je wel!

Zij deden mee: 

DiaantjesLifeVolg mij ook op 

Instagram: @judithevelien
en op 
Facebook: www.facebook.com/Koppzorgen/

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Schorelaar
Ik ben je even uit het oog verloren, hele actie gemist. Hoe kom ik nu aan je boek? Ik heb dit artikel opgeslagen om de bijdragen in mijn vakantie te lezen.
09-02-2018 20:22
09-02-2018 20:22
DiaantjesLife
Lang over nagedacht, maar toch ook mijn bijdrage aan jouw blog. Het boek heb ik gisterenavond uitgelezen, dus binnenkort een review ;) https://yoo.rs/diaantjesroparun/blog/ik-luister-1518070902.html?Ysid=34302
08-02-2018 07:23
08-02-2018 07:23
anika.vanhall.rooke
Dank je wel, Judith, voor je mooie reactie!!! Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Dank je wel voor je e-book!!! Ik ben heel erg benieuwd en ga Koppzorgen heel snel lezen. Top dat de link van mijn blog ook op jouw website staat. Tot horens!!!
28-01-2018 19:48
28-01-2018 19:48
Flying Eagle
Ik lees dit net en deel hier graag de link naar een van mijn bijdragen hier op Yoors over psychische noden. Fantastisch om dit zo onder de aandacht te brengen, Judith Evelien! https://yoo.rs/flying.eagle/blog/ik-wil-dood-is-een-geliefde-zoekterm-op-google-1503735388.html
28-01-2018 19:37
28-01-2018 19:37
anika.vanhall.rooke
Hoi Judith, net als jij heb ik Aurelia de afgelopen tijd gevolgd. Dat inspireerde me tot onderstaande blog, die tegelijkertijd ook jouw missie onderstreept. Ik ben benieuwd naar je mening en hoop nog kans te maken op jouw e-book Koppzorgen! Dit is mijn bijdrage: https://anikarooke.nl/2018/01/28/een-waardig-afscheid-door-euthanasie/ Lieve groet, Anika
28-01-2018 19:22
28-01-2018 19:22
Judith Evelien
Het is trouwens wel al ge-repost door Diaantje en Ingrid...ook hele fijne bijdragen :-D
24-01-2018 19:17
24-01-2018 19:17
Mieke Van Liefde
Lieverd, je weet dat ik jouw boek heel graag zou lezen. Je weet dat ik zou laten bekijken om het boek door de plaatselijke bibliotheek hier te laten bestellen omdat ikzelf op elke euro moet letten. Je had al eens via één van je blogs aangeboden een digitale versie aan te bieden om mensen als mij deze kans te gunnen. Tof dus dat je deze actie hebt opgezet. Ikzelf ben nu dag en nacht aan het schrijven en opzoekwerken aan het verrichten voor mijn eigen boek en vind geen tijd om deel te nemen aan welke actie ook. Blijkbaar heeft nog niemand deelgenomen? Misschien is de drempel nog wat hoog en iemand moet de eerste stap zetten… Hier mijn eigen eerste blog rond zelfmoord en de pijn die eraan voorafgaat. Dit door middel van een gedicht… Dit gedicht komt ook in mijn eigen debuutboek ‘Laat de zieken ziek zijn Maggie’ te staan. Ik heb het niet speciaal voor jouw actie gemaakt en het stond reeds gepubliceerd bij Yoors , maar het ligt wel in de lijn van jouw vraag. Ik hoop dat je nu snel reacties krijgt. https://yoo.rs/mieke.van.liefde/blog/eentje-die-zelfmoord-pleegde-een-vrouw-om-nooit-meer-te-vergeten-1503576929.html?Ysid=65153
24-01-2018 18:14
24-01-2018 18:14
Encaustichris
Ik pruttel even over een blog-achtig iets. Ik weet nog niet goed hoe ik het aan wil pakken. Het is een moeilijk onderwerp, maar waarom zou het taboe moeten zijn.....
24-01-2018 11:53
24-01-2018 11:53
Ingrid Tips en meer
Gedeeld! Mooi dat je dit bespreekbaar wilt maken!
24-01-2018 09:18
24-01-2018 09:18