×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Geef eens wat vrijheid cadeau! (1)

Geef eens wat vrijheid cadeau! (1)


Het ultieme cadeau...

‘’Kun je niet eens een heel weekend met de kinderen naar je vader en zijn vrouw gaan?’’ Vroeg mijn lief mij onlangs. Nadat ik hem een vernietigende blik als reactie gaf, verkondigde hij me breed lachend, dat dit natuurlijk maar een grapje was! Dit gold ook voor mijn vernietigende blik. Eigenlijk verdiende dit niet eens een uitleg, daar kennen we elkaar ondertussen goed genoeg voor. Al ben je honderd jaar een eenheid, bevestiging krijgen is altijd fijn en van onschatbare waarde. Zo houd je vanzelfsprekendheid buiten de deur.

Zou het niet fantastisch zijn?

Toch mijmerden we even verder hoe lekker het zou zijn als je eens echt een heel weekend voor jezelf zou hebben. Alleen. Helemaal alleen. En dan lekker doen waar je zelf zin in hebt! Dat sprak ons beiden wel aan. Na deze korte mijmering, gingen we weer over op de orde van de dag. Of beter gezegd, de avond. Want we lagen languit op de bank, na een lange en intensieve dag.
Toch bleef deze gekke gedachte bij me hangen en besloot ik de mogelijkheden eens af te wegen. Wie weet was het wel mogelijk om een weekendje te organiseren dat ik daadwerkelijk met de meiden ergens ging logeren. Dan had mijn lief een heel weekend voor zichzelf! Dat waar we voor we kinderen kregen, meer dan genoeg van hadden, dat was nu schaars of eigenlijk zo goed als verbannen uit ons leven; vrije tijd. Vrije uurtjes, vrije momenten. Ze waren er zeker wel, maar minimaal. We zijn nu aanbeland in een tijdperk waarin we alleen maar kunnen dromen van een heel vrij weekend!

Het mooiste cadeau zit hem allang
niet meer in materie

Een mooi cadeau zit hem de laatste jaren al lang niet meer in materie. Dat zit hem in gebaren, blikken, quality time en mijn gezin, de knutselwerkjes van mijn meiden, de natte kusjes die ik vol overgave ontvang, de knuffels waarbij ik van mijn sokkel wordt geblazen en de aanduiding ‘’mama’’ die ik sinds enkele jaren toebedeeld heb gekregen.

Het ware cadeau zit hem in het gegeven dat mijn lief en ik nog steeds in harmonie en in liefde samen zijn en dat we elkaar ook onze eigen momenten gunnen. Maar ook dat we elkaar zien. En dat we elkaar na al die jaren ook blijven zien. Dat hebben we nodig om niet te verliezen en te vergeten wie wij zelf zijn. Alleen daardoor kunnen we als gezin één zijn en optimaal genieten van de geneugten die daarbij komen kijken. Dus ga ik mij aan de uitdaging wagen om samen met mijn meiden een weekendje uit logeren te gaan!

Kan mijn schatje zich omhullen in een heel weekend alleen zijn. Lekker doen waar hij zin in heeft. Lekker laat naar bed, uitslapen, de hele dag in pyjama…of niet, lekker met zijn hobby bezig zijn, bankhangen, niets doen, en at last but not least: ons uitzinnig missen! Als kiespijn…? 

Wil jij weten hoe dit weekend verliep? Klik op de link!

Volg mij ook op

Instagram: @judithevelien
 

           en op               
FacebookMijn boek lezen?

deze is verkrijgbaar op:
www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 
 


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties