×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Ghost Adventures

Ghost Adventures


Echt of niet,
het intrigeert me

‘Je gelooft toch niet dat dat echt is hé?’ Vraagt mijn vriend me, wanneer ik me verwachtingsvol op de bank nestel en eens goed ga zitten voor een nieuwe aflevering van; ‘Ghost Adventures’. Vinnig roep ik hem toe, dat we eerst toch ook niet wisten of die film; ‘The Blairwich project’, echt was? Daar kwamen we ook achteraf pas achter. Echt of niet, intrigerend is het wel!
Ik ben ervan overtuigd dat er zeker meer is, tussen hemel en aarde. Maar of deze zogenaamde docu-series echt zijn? Ik heb werkelijk geen idee! Toch vind ik het erg interessant om te kijken. Ze bezoeken altijd boeiende locaties, vol geschiedenis, verhalen, mythes en legendes. Alleen al die achtergronden, maakt het boeiend om naar te kijken.

Deze aflevering
was anders

Deze keer gingen de Ghost Adventures een zeer berucht gebied bezoeken, namelijk; ‘The Skinwalkers canyon’.
Dit ging over een sterk geloof die in deze streek overheerst en die de mensen daar, de stuipen op het lijf jagen. De betreffende canyon wordt niet meer door mensen bezocht. Bij alleen al de aanduiding van de betreffende canyon, deinsden zij terug.  Het was duidelijk dat het fenomeen ‘Skinwalkers’ hen in hun greep hield. Een term waar ik nog nooit eerder over had gehoord, maar na het raadplegen van Google, werd me snel meer duidelijk. 

Hoe dan ook…

Alles wat met, eventueel leven na de dood, heeft te maken, dat trekt me aan. Het geeft een sprankeltje hoop op het feit dat ik ooit mijn gemiste dierbaren weer in mijn armen zal gaan sluiten, en ook geeft het wat troost, dat die ene persoon die zo wordt gemist, misschien wel meekijkt over mijn schouder en een oogje in het zeil houdt wanneer ik dat nodig heb. Tot ik zelf dood ga, zal dit de mysterie van het leven blijven en moet ik het doen met dergelijke docu’s en weg blijven dromen bij die mogelijke mogelijkheid.

Maar ook

Het feit dat dergelijke dingen tot op heden nog niet onomstotelijk zijn bewezen, dat maakt ook dat ik het interessant blijf vinden. Niemand kan je daadwerkelijk vertellen wat ‘dood’ is en wat er dan gebeurt. Zo omvat het leven nog veel meer onopgeloste mysteries, mythes en legendes. Juist die dingen waar geen harde bewijzen voor zijn geleverd, die bieden hoop en mogelijkheden.

Welke interessante mysterie, mythe of legende ken jij/ vindt jij interessant?

Lees hier meer over ‘Skinwalkers’:

Bekijk hier de aflevering van 'Ghost Adventures - Skinwalkers': 

Youtube filmpje van een Skinwalker:

Gerelateerde artikelen:

Volg mij ook op:
 

Mijn boek lezen?
 deze is verkrijgbaar op:

www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

 
Ingrid Tips en meer
De docu die je noemt ken ik niet. Dat er meer is tussen hemel en aarde ben ik van overtuigd. Kan het alleen niet hard maken. De video blijft hier hangen, dus op YouTube gekeken (lees: doorheen gezapt). Nepperig. Zo'n computerstem vind ik altijd rete-irritant.
09-08-2018 23:31
09-08-2018 23:31 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Ik was ook niet zo onder de indruk, ging om het idee. Die docu is een reeks, die al tien seizoenen meegaat. Momenteel mijn favoriete tv programma 😬 Tot grote spijt van mn lief. Ach ja...waait wel weer over 😊
09-08-2018 23:35
09-08-2018 23:35 • 1 reactie • Reageer
Sonja
Er is meer tussen hemel en aarde daar ben ik van overtuigd, voor alle linkjes in je blog te bekijken kom ik nog eens terug want de BBQ gaat zo aan!
21-07-2018 16:36
21-07-2018 16:36 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dat gaat altijd voor! De linkjes zijn niet zo bijzonder hoor, behalve die met de betreffende aflevering! Eet smakelijk 😀
21-07-2018 16:39
21-07-2018 16:39 • Reageer
Encaustichris
Die serie ga ik maar niet kijken, dat bezorgt me gegarandeerd slapeloze nachten (ik ben er erg gevoelig voor). Maar ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen bevatten, en kunnen bewijzen. Je kunt je afvragen of dat bewijs er moet komen. Een beetje magie heeft ook zijn charme.
21-07-2018 12:58
21-07-2018 12:58 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Ik ben er ook erg gevoelig voor en kijk eigenlijk nooit een aflevering in de avond uurtjes, het liefst overdag! Anders doe ik ook geen oog meer dicht. Wat jij zegt, die magie heeft zeker zijn charmes, we hoeven niet alles te weten. Als het nodig was, dat we het wisten, dan wisten we het wel! 
21-07-2018 16:09
21-07-2018 16:09 • Reageer
Hans van Gemert
Er is ongetwijfeld meer tussen hemel en aarde dan we zien of weten. Maar die skinwalker geloof ik niet, ik vind het filmpje niet overtuigend. Mijn eerste idee bij de figuur die je in het begin ziet was 'een katachtige'.... 
21-07-2018 10:34
21-07-2018 10:34 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Ik vind dat filmpje oo niet overtuigend, maar die aflevering van Ghostadvdntures, die over Skinwalkers gaat, von ik dan wel weer indrukwekkend!
21-07-2018 10:49
21-07-2018 10:49 • Reageer
DiaantjesLife
Ik kijk te weinig tv en mis dus dit soort programma's. Het is absoluut ook wel iets wat me interesseert, dus dank je wel voor de link. Ik sla hem effe op en ga hem rustig terug kijken. Ik denk zelf ook dat we na de dood elkaar weer vinden, hoe en waar? Weet ik niet, maar ik voel dat gewoon zo en ach, daar is niks mis mee. Ik ben niet zo van de mythes, maar dat ik ooit mijn dierbare terug ga zien, dat weet ik zeker! 
21-07-2018 09:34
21-07-2018 09:34 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Als het even kan, dan kijk ik de afleveringen terug op 'Spike'.  Ik vind mythes altijd wel boeiend, het is toch ergens op gebaseerd. De verhalen erachter zijn vaak verrassend. Ghostadventures komen altijd op hele interessante locaties, vol geschiedenis en verhalen. De moeite waard om eens een aflevering te kijken.
21-07-2018 09:49
21-07-2018 09:49 • Reageer