Ik laat de boel de boel


Oh, ken je dat? 

Dat je eigenlijk in het weekend de boel al zou stofzuigen? En dat ik gisteren eigenlijk de bedden al zou verschonen? En vandaag de toiletten en de badkamer schoon zou maken? Zo ook de kleding van de kinderen wassen en aansluitend onze kleding? Een fijne routine die er voor zorgt dat ik niet teveel in een keer hoef te doen en een handig systeem waarin alles netjes en overzichtelijk blijft.

Ken je ook dat gevoel
dat je niet vooruit te branden bent?

Gewoon nergens aan toe te zetten bent? Jup. Ik wel! Ik zit er midden in en er lijkt maar geen einde aan te komen. Ik heb vreselijk verzuimd de laatste dagen. De was stapelt zich op, evenals de lagen stof en evenals mijn demotivatie om mezelf bij elkaar te rapen. 

Er valt niet meer tegen op
te boksen

Het ene verzuim stapelt zich op het andere, totdat het niet meer in te halen valt. Op dat punt ben ik nu aanbeland. Ik heb alles officieel de boel gelaten en ik heb besloten het maar zo te laten en het volgende week weer op te pakken. Dan begin ik weer gewoon bij het beginpunt.

Als ik dan toch bezig ben met verzuimen, trek ik hem gewoon even door. Sporten? Geen zin in. Laat ik ook voor wat het is. Zondag avond had ik me al in het zweet moeten werken. Tenminste, als ik volgens mijn routine zou functioneren. Maandag zou ik mijn tweede work-out er op hebben moeten zitten. Je raadt het al…geen zin. Niet vooruit te branden en alleen al de gedachte er aan, put me uit.

Maandag is ook altijd mijn eerste werkdag van de week. Zelfs daarin heb ik verzuimd. Twee van onze drie meiden waren ziek. Dit was dus de enige legitieme reden tot verzuim van deze afgelopen week. 

Verzuim, verzuimer, verzuimst 

Deze week verzuim ik. Overal waar ik maar in kan verzuimen. Lekker puh. Ik geef me ongegeneerd toe aan alles wat ongezond maar zo lekker is, van koken maak ik geen culinaire hoogstandjes, een washandje volstaat ook wel eens in plaats van een volledige douchebeurt, de wasmachine heeft een paar dagen vrij en over het huishouden van de afgelopen week houd ik maar wijselijk mijn mond. Dan is het er ook niet. Toch?

Volg mij ook op
Instagram: @judithevelien
en op 
Facebook: www.facebook.com/Judith-it
 

Mijn boek lezen?
 

deze is verkrijgbaar op:
www.boekenbestellen.nl/boek/koppzorgen
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!