Is zelfdoding om te lachen?

Is zelfdoding om te lachen?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nooit eerder werd ik zo
recht in mijn hart getroffen

Mijn mond viel vanavond open van verbijstering, toen ik een item bij een gossip programma op tv voorbij zag komen. Mijn verbijstering maakte al gauw plaats voor een pijnlijke steek, recht in mijn hart. De pijn in mijn hart sloeg om in woede en de woede maakte plaats voor verdriet. En dat allemaal in een split second. Want dat roept dat allemaal bij mij op, wanneer een of andere onwetende vlogger, voor de lol gaat kamperen in een zogenaamd ‘’zelfmoordbos’’ in Japan en daar bij toeval, daadwerkelijk iemand in een boom ziet hangen.

Zijn reactie vond ik ronduit schokkend. Is dat je reactie wanneer je wordt geconfronteerd met de overblijfselen van pure wanhoop en eenzaam lijden? Ga je dan echt lachen en doen of het een of andere grap is? Echt waar? Ga je dan dat hulpeloze, zielloze wezen ook nog filmen en het op het wereldwijde web plaatsen? Echt waar?

Zelfs na zijn dood blijft
men lachen om zijn narigheid!

Waarschijnlijk is de reactie van deze empathische vlogger, exact de reden waarom deze persoon daar levenloos aan die boom hing! Door gebrek aan begrip, door gebrek aan een luisterend oor en door gebrek aan erkenning. De kans is groot dat men vaak lacherig deed over de daadwerkelijke gevoelens waar deze persoon mee worstelde. En verdomme, zelfs na zijn dood blijft men lachen om zijn narigheid! Dat is toch niet te verkroppen? Dat is toch niet eerlijk? Dat is schrijnend en mensonterend! Dat is treurig tot op het bot. Tot diep op het bot. Het maakt mij kwaad, zo ontzettend kwaad! Het gebeurt mij niet vaak dat ik zo diep geraakt word als vandaag.

Het gaat niet alleen om
die ene persoon ... 

Waar haalt iemand het recht vandaan om zo kwaadaardig met iemand zijn, zijn om te gaan. En daarmee alles wat deze persoon vormde? Zijn geschiedenis, de mensen die van hem hielden, zijn gevoelens, zijn strijd, zijn worsteling en zijn eenzaamheid. Dat is niet om te lachen. Dat is in en in triest. En deze meneer, levenloos aan die boom, is niet de enige persoon die hier mee worstelde en hier zo eenzaam in was. Niet alleen deze meneer wordt kei hard uitgelachen om zijn levensstrijd. Al die mensen die hiermee kampen of te maken hebben, werden kei hard uitgelachen. Mijn moeder werd kei hard uitgelachen en daarmee werd ik ook kei hard uitgelachen! 

Is het nog steeds leuk als het
om je eigen dierbaren gaat?

Zou hij nog steeds zo lachen als het zijn eigen vader of moeder was, die levenloos aan die boom hing? Nee, dat denk ik niet! Dan zou hij de gene zijn die overstelpt werd door onmacht en al die gevoelens die ik zojuist eerder beschreef. Het moge duidelijk zijn dat deze jongen te weinig van het leven heeft geproefd om te begrijpen wat zijn reactie nou daadwerkelijk betekende. Fijn voor hem, pijnlijk voor mij. 

Volg mij ook op

 


Mijn boek lezen?
 

deze is verkrijgbaar op:
www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

Gerelateerde artikelen:

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (32 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik begrijp je gevoel maar al te goed ik was zelf 14 toen mijn vader zelfmoord pleegde, mensen zien het gek genoeg als aanstellerij en aandacht vragen. Te triest voor woorden eigenlijk dat men niet kan zien hoeveel pijn, wanhoop en verdriet een persoon bij zich kan dragen.
| 17:09 |
Jeetje, wat was je ontzettend jong toen jouw vader uit het leven stapte. Helaas zien veel mensen het inderdaad als de termen die jij aanhaalt. Heel erg triest dat men alleen dat ziet en niet de schrijnende eenzaamheid en machteloosheid die daar daadwerkelijk achter schuilt. Daarom vind ik het ook zo belangrijk hier ruchtbaarheid aan te geven en het hopelijk te doorbreken!
| 17:20 |
Al lezende voel ik de prop in mijn keel.. knijpen er sterke handen rondom langzaamaan dicht
Wat zijn er toch een zieke mensen ook op deze wereld
sorry voor jou dat je dit moest zien, namens velen met ons
| 13:32 |
Oh lieve Karin, daar hoef jij je excuses niet voor te bieden. Dit is wat de wereld is, en deze jongen was dermate onwetend, dat hij hier de draak mee stak. Anders doe je dit niet. Maar het trof mij in het diepste van mijn wezen. Wat was dat akelig!
| 13:50 |
JUist daarom en t lezen mij ook
| 13:54 |
Super goed geschreven!
Ik sluit me hier volledig bij aan. Zelfdoding is geen lachtertje, het is tijd dat we ook stoppen met het zo te laten zien....
| 14:40 |
Dank voor je mooie reactie!
| 17:53 |
Ieder mens heeft het recht om te sterven. Als er hier zo'n plek was zou ik daar heengaan en mij minder eenzaam voelen. Ik ken het bos uit de film "the Forest" de bewuste "lolbroek" uit dit blog y.is/LfMfa. Op youtube kom ik niet echt en tv heb ik al jaren niet en ja ik ben voor de zelfdodingspil en vind wie sterven wil bekwaam genoeg dat zelf te beslissen. Voor jarenlange, uitzichtsloze, hulpverlening ben ik niet. Wie weet zouden dit soort personen ook wel lachen als het om naasten ging. Empathie is niet voor iedereen weggelegd
| 00:38 |
Youtube en die youtubers/ vloggers kijk ik ook nooit. Het kwam toevallig eens voorbij in een item op tv. Dat was voor mij genoeg om daar vreselijk geschokt door te zijn. Helaas is empathie niet voor iedereen weggelegd. Al denk ik ook dat men er vaak lacherig om doet uit onwetendheid. Wat verdrietig om te lezen dat jij ook naar zo'n plek zou gaan als er een in Nederland zou zijn. Hopelijk voel jij je hierin niet zo eenzaam en heb je wel lieve mensen waarmee je er over kunt praten.
| 08:22 |
Ik leef in een kleine kring en dat is met mijn kinderen. Het is en blijft bij ons bespreekbaar. De gevoelens zijn ook bij allemaal aanwezig dus we houden elkaar bezig. Ook weet iedereen dat als... het niet iemands schuld is. Mijn eenzaamheid is wel "over" het knagende gevoel blijft. Ik ben wel voorstander van die pil.
Sommigen blijven lachen, dit weet ik uit ervaring.
| 10:16 |
Wat moedig dat er bij jullie over wordt gesproken en zo belangrijk om te weten en te voelen, dat er geen schuldigen zijn. Mensen die lachen, die doen dat omdat zij niet daadwerkelijk weten wat het echt is om zulke gevoelens te hebben. Deze ken ik ook niet, al maakte ik het van dichtbij mee. Ik weet wel hoe gevoelig en belangrijk deze gevoelens zijn en allerminst om te lachen.
| 11:07 |
Tja birds of a feather... Ik hoop dat je gelijk hebt.
| 12:06 |
Zelfmoord is niet om te lachen. Vind het enorm erg dat deze mensen geen andere opties meer zien. En zij die er mee lachen zijn domme idioten
| 14:19 |
De spijker op zijn kop!
| 20:58 |
Wat een schoft. Ik vind de volgende zin die je schrijft erg sterk: "Waarschijnlijk is de reactie van deze empathische vlogger, exact de reden waarom deze persoon daar levenloos aan die boom hing! Door gebrek aan begrip, door gebrek aan een luisterend oor en door gebrek aan erkenning."

Ik werk dagelijks met mensen die lijden onder de zwaarste vorm van depressie en begeleid hen bij de ECT (Electro Therapie.)
Ik denk dat de hedendaagse manier van doen en denken in de wereld depressies niet ten goede komt. Dit is een goed voorbeeld. Mensen die hier zo over praten hebben geen idee en zouden hun mond moeten houden.

Sterkte met je persoonlijke situatie. Groet
| 15:04 |
Dank voor je reactie en je begrip! Wat heb jij een intense baan. Ik ben het met je eens dat de hedendaagse maatschappij en de hectiek, verwachtingen en maatstaven, depressies niet ten goede komt. Daarnaast is depressie net zo gevaarlijk als een ernstige ziekte en dat wordt vaak niet zo gezien. Dat werkt de eenzaamheid en het stigma ook in de hand. Helaas...
| 20:40 |
Ja vind het ook erg grof, maar je hebt nou eenmaal mensen die alles doen om aandacht te krijgen en gezien te worden. Letterlijk alles dus.
| 13:13 |
Dat is gebleken. Diep triest.
| 20:35 |
Heb het programma niet gezien en kijk ook nooit naar vloggers.
Als ik dit zo lees begrijp ook niet waarom mensen naar zulke idioten kijken.
| 07:37 |
Ik kijk ook niet naar vloggers, het was een item in een showbizz-programma waar ik het zag. Idd onbegrijpelijk dat er van die populaire vloggers zijn met zo’n groot bereik.
| 08:37 |
Wat wansmakelijk zeg!!!
| 19:04 |
Afschuwelijk he :-(
| 19:27 |
Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen maar mag zeggen en uiten wat hij wil. Zonder daarbij naar de belangen van welk ander mens dan ook te kijken.
Respect is in het woordenboek anno 2018 bijna niet meer te vinden, lijkt het wel. Kijk bijvoorbeeld ook maar naar de uitlatingen van die rappe Boef...

Heel goed om dit nu eens in dit daglicht te plaatsen.
Respect, alleen al daarvoor!
| 17:23 |
Ik heb mijn missie er van gemaakt om op te komen voor de stem van mensen die worstelen met het verlangen tot suïcide en dus ook voor de mensen die hun verlangen reeds waar hebben gemaakt. Het bespreekbaar maken en het taboe doorbreken! Dus zo fijn jouw positieve reactie hier op, te lezen. Dank je wel!
| 19:26 |
Een van mijn eerste blogs hier op Yoors heet 'De liefdeloze liefde in het leven van Jolanda'. Weliswaar fictief, maar toch spreekt het je - gezien jouw prachtige missie - misschien aan...
yoo.rs/flying.eagle/blog/de-liefdeloze-liefde-in-het-leven-van-jolanda-1484855587.html?Ysid=9899
| 20:13 |
Bizar: mijn moeder heette ook Jolanda...
| 20:17 |
Gebaseerd op wat ik al van de vlogger gehoord heb is het niet de eerste keer dat hij zoiets arrogant en respectloos doet. Het succes stijgt hem naar het hoofd volgens mij.
| 16:29 |
Dat hoorde ik ook. Gelukkig had ik nooit eerder van deze knakker gehoord. Gisteren hoorde ik dat hij een break met vloggen neemt en het onvergeeflijk was wat hij deed. Beetje mosterd na de maaltijd.
| 19:24 |
Zulke mensen zijn niet te begrijpen !!
| 15:17 |
In geen enkel opzicht!
| 19:22 |
Begrijp dat je boos bent.
| 15:56 |
Thnx voor je begrip Ben!
| 21:37 |
Wat grof zeg. Ik kijk geen tv en ken de man in kwestie niet. Van narcisten of psychopaten kan je alles verwachten, die zouden zelfs niet nadenken als daar iemand hangt door hun laag gedrag. Triest, echt triest.
| 21:22 |
Door dit soort pulp zou ik onze tv ook wel eens uit het raam willen kiepen! Inderdaad, diep triest.
| 21:33 |
Ik vind het wel heel mooi, hoe je dit ter sprake brengt hoor!
| 12:50 |
Het is een bos in Japan*
| 12:49 |
Thnx voor de tip! Heb t aangepast .
| 12:54 |
Ik heb het niet gezien. Maar na het lezen van deze blog lopen de rillingen over mijn hele lijf. Hoe respectloos kan iemand zijn. Ik wordt hier ook zo boos om. Sterkte.
| 12:41 |
Dank voor je warme woorden. Het daadwerkelijke filmpje heb ik ook niet gezien gelukkig. Alleen het item en de commotie die het opriep in RTLBoulevard.
| 13:45 |
Ik vond het ook echt walgelijk wat Logan Paul heeft gedaan, en het werd alleen maar erger toen ik zijn 'excuus' las.
| 12:23 |
Zijn excuus heb ik nog niet gezien of gelezen. Hoeft van mij ook niet. Ik geloof niet dat ik dat hoofd ooit nog hoef te zien.
| 13:46 |
Het is inderdaad onbegrijpelijk. Je hebt het mooi verwoord en ik wens je veel sterkte. Het lijkt me enorm pijnlijk als je dit van dichtbij hebt meegemaakt.
| 12:19 |
Dank voor je lieve reactie!
| 13:46 |
Dat is zeker nooit om te lachen......
| 12:06 |
Mee eens
| 13:47 |
Ik heb dat programma gelukkig ook niet gezien. Maar een dergelijk thema lacherig en met sensatie benaderen is totaal respectloos en beneden álle peil.
| 11:56 |
En bizar ook!
| 13:47 |
Ik kan er niet om lachen en vind het heel erg ik heb geen tv daar ben ik blij van. Het is wat je zegt als het maar om je eigen geliefde gaat die daar hangt. Mensen zijn zielig op zoek naar aandacht jammer
| 11:54 |
In dit geval maar goed dat je geen tv hebt!
| 13:47 |
Ik heb het (Gelukkig!) niet gezien. Is dit dat nieuwe programma over vloggers? Ik was al niet van plan te kijken, maar boycot het dan bij deze helemaal. Het wordt tijd dat de grenzen weer eens normaal gesteld worden. Want fatsoen is het te zoeken!
| 11:43 |
Nee, was een item in RTLBoulevard. Fatsoen is vaak idd ver te zoeken deze tijden :-(
| 13:48 |
Sensatie is waar het tegenwoordig om draait, verstand, fatsoen en medeleven is vaak ver te zoeken.
Maar ook dit item moet weer overtroffen worden, wat wordt de volgende stap, aanwezig zijn bij een zelfdoding :-( :-(
| 11:32 |
Ik mag toch hopen van niet. Ik vond dit al schokkend genoeg zo.
| 13:51 |
Ik ben mijn vader verloren op 17 december 2017,ik zal bij zo een programma's weg zappen nu
| 11:21 |
Wat afschuwelijk voor je! Zo kort nog. Ik zag het item voorbij komen, niet het filmpje. Was al voorbij voor ik het weg kon zappen. Heel veel sterkte voor jou! Ik verloor mijn moeder reeds tien jaar geleden aan zelfdoding.
| 13:53 |
Hier was het helaas ook zelfdoding
| 15:13 |
Dat had ik al uit je post opgemaakt, al weet ik niet waarom. Heel triest. Je mag me altijd pb’en als je een lotgenoot zoekt en/ of je verhaal eens kwijt wil. Sterkte!
| 16:09 |
Niet alleen vind ik de blogger vrij bijzonder, maar ook de mensen die hiernaar gaan zitten kijken. Ik ben nog elke dag blij dat ik mijn tv heb weggedaan. Sindsdien mis ik heel veel fragmenten dieme verdrietig maken en die mis ik helemaal niet!
| 10:35 |
Ik begrijp jouw keuze helemaal. Die Vloggers rotzooi volg ik sowieso niet.
| 13:54 |
Vreselijk. En ik begrijp jouw reactie helemaal. In deze tijd gebeuren er steeds vaker bizarre dingen. Waar gaat het heen in deze wereld? Zoals voorgangers hier al zeiden, sommige mensen doen veel voor views etc. Bah
| 10:18 |
Helaas veel voor de views inderdaad. Helaas....
| 13:54 |
Onbegrijpelijk en onmenselijk gedrag! Een 'normaal' mens gaat sowieso niet kamperen in een bos waar naar verluidt zo veel mensen zich verhangen. Als je er dan mee wordt geconfronteerd, is dat een traumatische ervaring, alles behalve om te lachen!
| 00:58 |
Dat lijkt mij ook. Wat was dat een shockerende reactie. Dwaas!
| 08:03 |
Logan paul is een narcitische knaap die alles doet voor views. Voor dit incident zei ik eens tegen mijn man hij gaat over lijken vor de views en likes. Dit verbaasd me niets. Vind het een misselijk ventje en eindelijk ziet de werels wat hij werkelijk is.
| 22:39 |
Ik ken die hele knaap niet. Nooit eerder gezien. Dat fragment kwam bij mij binnen als een mokerslag. Ben er nog steeds naar van...
| 22:55 |
Ik kwam hem toevallig een paar maand geleden tegen op YouTube en dacht waarom heeft ie zoveel subs? Het zijn vooral jongeren (uit amerika) die naar hem kijken, best zorgelijk
| 23:04 |
Oeh...zeker zorgelijk! Helemaal als hij zulke zieke filmpjes maakt en post.
| 23:16 |
Verschrikkelijk zeg, onbegrijpelijk :(
| 22:37 |
Vind ik ook...
| 22:55 |
Wat Ellie B zegt!
| 21:20 |
Walchelijk zeg, zo iemand moet toch gewoon zelf 'hangen' en veroordeeld worden tot smaad en laster op zijn minst!
| 21:10 |
Ik ben oprecht zo aangedaan en verdrietig door dit ene, korte berichtje.
| 21:12 |
Kan me voorstellen.
| 21:37 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen