Nu verkrijgbaar: 'Ik krijg zakgeld en ik spaar voor...'!


Blij en super trots kan ik vermelden dat ‘Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’ vanaf nu voor €11,95 verkrijgbaar is op www.boekenbestellen.nl/boek/ik-krijg-zakgeld

Hoe kwam dit tot stand:

Sparen in een digitaal tijdperk, hoe doe je dat? Ik kreeg als kind wekelijks mijn zakgeld, gewoon in mijn handje. Meestal verdween dit in mijn spaarpot, maar ik mocht ermee doen wat ik zelf wilde. Hedendaags heeft men nauwelijks of zelfs geen kleingeld of losgeld meer voorradig, want alles wordt met de betaalpas of automatische incasso betaald. Hoe moeten onze kinderen dan met geld om leren gaan en hoe leren zij de betekenis en waarde van geld dan kennen? Hoe leren zij sparen en hoe wordt dit minder abstract voor hen? Daar moest iets voor ontwikkeld worden! Mijn vader is een ster in tekenen en ik had een goed idee. Zo kwam dit inventieve en leuke boekje tot stand! Wij hopen dat we het plezier in zakgeld en sparen weer nieuw leven inblazen en dat dit een leuke en leerzame weg wordt voor kinderen die (net) zakgeld krijgen. 

Zo werkt het spaar- en zakgeldboekje


Met dit spaarboek wordt sparen wel héél erg leuk gemaakt voor kinderen! Want met de ‘spaarkaarten’ die in dit boek zitten en de eventuele spaardoelen die gesteld kunnen worden, is er geen (los)geld meer nodig, de volle spaarkaart (of spaarkaarten) is het bedrag waard, waarvoor er is gespaard!

Alleen geld sparen? Dat kan ook! Als de kaart vol is of wanneer het (bedrag van het) spaardoel is bereikt, kunnen papa en mama het gespaarde bedrag overmaken op de bankrekening of ze kunnen het het gespaarde bedrag geven, zodat dit in de spaarpot kan of zodat een kind het zelf uit kan gaan geven.  

Zoek een plaatje van hetgeen waarvoor er wordt gespaard, print het uit of teken het na en plak dit in het aangewezen kader. Kruis iedere dag (samen met je kind) een vakje af, tot de dag dat het tijd is voor zakgeld. Bij het vakje ‘totaal’, kan er heel makkelijk bij worden gehouden hoeveel er al is gespaard. Het ene kind krijgt iedere maand een bedrag, het andere kind krijgt wekelijks een bedrag. Met dit boek maakt het niet uit, je kunt het inrichten en gebruiken op jouw eigen manier en termijn. Als je iedere keer de totalen bij elkaar optelt, ontstaat er na verloop van tijd een mooi overzicht van het opgespaarde bedrag. 

Zo leren kinderen ook nog handig omgaan met cijfers en zien ze hoe lang het duurt voordat ze een bepaald bedrag gespaard hebben.
Wanneer je iedere keer wanneer er een vakje af is getekend, meetelt (dus niet alleen het vakje aftekenen, vul ook het aantal dagen in dat je spaart), kun je heel makkelijk bijhouden hoeveel dagen er al worden gespaard. Oh, en vergeet niet de tekeningetjes nog even in te kleuren! Daar fleurt het boek mooi van op. Veel spaarplezier!

Wij hebben het al uitgetest!

Al vanaf september is het leuke boekje bij ons thuis in gebruik! Ik wilde natuurlijk wel zeker weten dat het zijn doel diende, dit probeerde ik uit middels een zogeheten prototype. Dit boek heeft hetzelfde formaat, maar een ander ontwerp. Het prototype maakte ik in een digitaal foto album. De illustraties die ik daarvoor gebruikte, kon ik natuurlijk niet voor ons eigen ontwerp gebruiken, want die komen gewoon van internet. 

(Het boekje uit de foto, is dus niet het uiteindelijke boek) Ik kan jullie verklappen: het dient zeker zijn doel! En ook met heel veel plezier. Iedere avond heb ik even een momentje met mijn dochter van nu bijna zeven jaar. Dan zetten we samen een krulletje in het juiste vakje en tellen er dan iedere keer een dag bij. Zo leert ze al tellend, hoe lang het duurt eer ze een bepaald bedrag bij elkaar heeft gespaard. Ze krijgt bijvoorbeeld €2,50 per week en ze weet nu dat wanneer wij het over €10 hebben, ze hier vier weken voor moet sparen. Dat is lang! Zij is nu al 135 dagen aan het sparen en haar totaal staat inmiddels op een welverdiende €45. Dat heeft ze heel erg knap gedaan!

Toen we begonnen, stelde ze een doel om voor te sparen. Echter kregen we dat waar ze voor spaarde in de loop der tijd al cadeau. Weg spaardoel! Nu weet ze even niet waar ze voor wil sparen, en dus sparen we gewoon iedere week haar zakgeld op, tot ze wel weer een doel heeft waar ze voor wil sparen, of misschien komt ze straks wel iets tegen wat ze graag wil kopen. Dan kan dat. Misschien houdt ze dan nog wel wat geld over. In dat geval kunnen we daarna gewoon verder sparen met het resterende geld. Misschien maakt ze alles wel in één keer op. Dan starten we weer opnieuw! Zoals je ziet kun je alle kanten op met dit boek. 

Een spaarkaart heeft 35 vakjes (als je vakjes onder de dagen meetelt, zelfs 42), je kunt dus iedere maand een nieuwe spaarkaart gebruiken en voor iedere maand een nieuw spaardoel maken. Echter kun je er ook voor kiezen om lekker door te sparen en door te tellen. Je kunt dit zelfs iedere week doen. Daar ben je helemaal vrij in! Mijn dochter spaart lekker door en heeft momenteel geen spaardoel. Maar die zal ongetwijfeld nog wel op haar pad komen. Het boek telt 27 pagina's, waarvan twintig spaarkaarten zijn. Je kunt dus een heel eind vooruit met zakgeld en sparen!

Het belangrijkste vind ik dat mijn kinderen de waarde van geld leren kennen in deze abstracte en digitale wereld. Ook vind ik het belangrijk dat ze leren te sparen voor de dingen die ze willen hebben. Ook dat is onderdeel van het leren van de waarde van geld en van hun eigen spullen.
Hoe dan ook, wij zijn enthousiast en maken met heel veel plezier gebruik van dit leuke boek. Natuurlijk is deze voor ons van speciale waarde, want hoe leuk is het dat het is gemaakt door haar eigen moeder en haar eigen opa! Ook mijn middelste dochter wil nu een zakgeld- en spaarboekje. Dus ook voor haar ga ik er eentje aanschaffen!

‘Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’ is vanaf                               nu verkrijgbaar!

Het is eindelijk een feit, het is eindelijk rond: ‘Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’ is nu verkrijgbaar op www.boekenbestellen.nl/boek/ik-krijg-zakgeld. Dit heeft langer geduurd dan ik wilde. Dit heeft alles te maken met de verkoopprijs waar ik niet achter stond. Goedkoper dan €17,95 kon ik hem niet aanbieden, daar anders de marge dermate laag zou uitvallen, dat ik bij iedere verkoop van een boekje, zelf geld bij moest gaan leggen! Met name bol.com was hierin de boosdoener, zij zorgen er namelijk voor dat de marge zo laag is, dat de verkoopprijs naar mijn idee veel te hoog uitviel! Helaas is het ook zo, dat wanneer ik de banden met bol.com breek, dit ook voor de overige boekhandels zo is. Daarom heb ik besloten om ‘Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’ uit te sluiten van het Centraal Boekhuis, wat tot gevolg heeft dat deze niet meer verkrijgbaar zal zijn bij de boekhandels en welbekende webshops. Erg jammer, maar helaas nodig om de prijs binnen proporties te houden.  

Hier is het verkrijgbaar

Vanaf nu is ‘Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’ alleen nog maar verkrijgbaar bij boekenbestellen.nl voor €11,95! 


Mijn vader, Rob Droog en ik, wensen jullie alvast veel gezellige en leerzame momentjes toe met dit leuke en leerzame spaarboekje!