×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Je sexy voelen? Hoe dan?

Je sexy voelen? Hoe dan?


Dit blog lijkt heel stoer en heel zelfverzekerd, maar echt...niets is minder waar! Hij staat al tijden klaar om te publiceren. Tja...da's niet sexy, maar hopelijk kan ik wel een inspiratie zijn voor iedere vrouw die haar sexy kant weer moet herontdekken. 

Je sexy voelen na drie
zwangerschappen…?

Ik heb drie kinderen op de wereld gezet. Een knap staaltje werk van dat fenomenale lijf van mij. Petje af en diepe buiging. Mijn jongste dame wordt nu bijna twee. Ik ben allang en breed ontzwangerd. De hormonen zijn uit mijn lichaam en mijn lijf is weer aardig in shape. Het is weer redelijk bij het oude en ik heb eigenlijk helemaal niets te klagen. Wat dat betreft zit ik best lekker in dat vel van mij.
Toch is niet alles hetzelfde sinds mijn zwangerschappen. Er is een onderdeel die nooit meer in zijn oude vorm terug is gekeerd en die dit ook niet meer gaat doen volgens de oude maatstaven en de oude gebruiken. Met het ontzwangeren ben ik ook ontsexied. Een niet bestaand woord die exact omschrijft hoe ik me voel; niet sexy. Al zit het er echt nog wel. Ergens, diep verscholen, zit nog steeds die sexy vamp. Maar dan net wat anders.

Dat is niet sexy, 
dat is een wonder 

Ik heb nu vooral een oneindig diep respect voor mijn lichaam gekregen, want nu weet ik waar dat fenomenale lichaam van mij toe in staat is. Vanuit het niets, heeft het drie volmaakte kindjes gemaakt. Daar waar ik geen idee had wat mijn lichaam deed, daar wist zij exact wat nodig was om mijn meisjes tot die volmaakte meisjes uit te laten groeien. Dat is niet sexy, dat is een wonder. Dat is dan ook exact waar mijn tweestrijd ligt. 

Ik kan mijn lichaam door die geweldige prestatie niet meer als zodanig zien. Mijn lichaam vervulde het ultieme doel met verve, dat is heel veel, maar niet sexy. Het zorgt ervoor dat ik anders aan kijk tegen fysieke aantrekkelijkheid. Nou en of, dat ik iets of iemand waanzinnig mooi en sexy kan vinden, maar ik geloof dat mijn horizon op dat gebied wat verder reikt dan alleen die fysieke kenmerken. Het zit hem ook in uitstraling, een blik, de manier van praten of kijken. Het kan ook zitten in karakter en voorkomen of in dat iemand precies weet wat hij wil of juist niet wil. Of in iets waar iemand heel erg goed in is of veel van weet. Zo ook bij mij. Alleen ben ik nog heel erg aan het ontdekken waar hem dat bij mij in zit. Ik probeer het te vinden in zowel mijn fysiek als in mijn eigen karakter. Een interessante nieuwe te ontdekken kant van mij. 

                      Langzaam maar zeker vind ik weer mijn sexy ik terug. Hoe doe ik dat en welke                                                                tips & trucs heb ik daar inmiddels voor gevonden?

1) Er leuk uit blijven zien
Kleding kopen voor mijn kinderen vind ik inmiddels leuker en belangrijker dan kleding voor mezelf kopen. Mijn motto is echter; ‘Mama blij, kinderen ook blij’. Het is daarom dus belangrijk om ook af en toe eens aan mezelf te denken. Naast dat leuke truitje voor mijn spruit,  koop ik ook iets leuks voor mezelf. Al is het een paar sokken die ik gewoon nodig heb. Als ik er leuk uit blijf zien, dan komt dit ook ten goede aan mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook door kleding kan ik me af en toe sexy voelen.
2) Regelmatig naar de kapper.
Heel bewust las ik dat momentje zo nu en dan voor mezelf in. De ene keer zit er zes weken tussen, de andere keer het dubbele. Maar ik houd het er wel in. Een knipbeurt kan zoveel goeds doen voor mijn feel good stemming!
3) Regelmatig afspreken met vriendinnen.
Ik ben meer dan alleen mama. Ik ben ook nog vrouw en mezelf. In die rol vind ik het ook leuk om eens iets voor mezelf en/ of met vriendinnen te doen. Dan dof ik me lekker op en ga leuke dingen doen. Uit eten, lekker op stap of een terrasje. Ik ben ook nog ik, dat moet ik niet vergeten en niet verwaarlozen! 
4) Iets voor mezelf.
Even me time. Iets voor mezelf hebben, houden en onderhouden. Bij mij zit dat hem in schrijven, fotograferen en zo nu en dan eens lekker in mijn uppie het winkelcentrum door struinen. Dat laatste is ook prima te combineren met punt 2 en punt 1.
5) Spannende foto’s
Dit is best eng en klinkt misschien wat gek, maar dit is misschien wel de meest effectieve tip om jezelf weer eens sexy te voelen. Hoewel dit enorm tegenstrijdig is aan je gevoel. Trek een spannend setje aan of niets verhullende kleding, stel je camera in op de zelfontspanner, gooi je haar los, doe een uitdagend lippenstiftje op en ga los! Check de foto’s daarna en sta versteld van je eigen sexyness! Ik deed het eens voor de grap als Valentijns surprise voor mijn lief, maar het resultaat verraste mij en ik zag dat het beeld wat ik van mezelf had, niet helemaal de realiteit was. In positieve zin! Onder mijn artikel zal ik ter illustratie een collage van mijn spannende foto’s plaatsen. Dat is natuurlijk een grapje…! Oké, misschien eentje dan…
6) Voorzie jezelf van een make-upje

 Heb je een blote-billen-gezicht dag? Voorzie jezelf dan van een subtiel of juist van een verleidelijk make-upje! Ook dit kan veel goed doen voor je gemoedstoestand. Al ben je au naturelle natuurlijk ook prachtig!
7) Houd je bikinilijn bij!

Zo ook je benen en je oksels. Niet alleen voor dat gladde, perzikhuidje. Mits je daar natuurlijk waarde aan hecht. Het kan hem ook zitten in een heerlijk scrubje, een lekkere douchegel of een speciale shampoo. Het gaat vooral om die extra aandacht die ik dan aan mijn lichaam en mezelf besteed. Maar ook voor punt zeven zijn deze dingen niet geheel onbelangrijk...
8) Dat ene jurkje?

Die moet je gewoon kopen en je zult zien dat het jou ook prachtig zal staan! Zeker wanneer je punt vijf en zes in acht hebt genomen. 

Maar....

Wat in iedere tip de boventoon voert; vergeet jezelf niet! Stap ook eens uit de rol van mama en zoek de vrouw in jezelf op. Dat helpt mij het meeste om af en toe weer een glimp van die sexy vamp te laten shinen! Probeer het begrip ‘sexy’ wat weidser en breder te benaderen, het zit hem niet alleen in een strak figuurtje, pronte borsten en strakke billen. Het is zoveel meer! 

Belofte maakt schuld: my sexy pic!

Zo awkward om mezelf zo terug te zien. Maar zo zie ik wel dat ik niet alleen mama ben. Er is ook nog Judith.  En het beeld wat de foto schetst, is een hele andere dan het beeld die in mijn hoofd zit, in positieve zin. 

Gerelateerde artikelen:

Volg mij ook op:

 

Mijn boek lezen?
 deze is verkrijgbaar op:

www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 
 


 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Ingrid Tips en meer
Heel mooi artikel!
15-05-2018 09:53
15-05-2018 09:53 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dank je wel Ingrid!😘
15-05-2018 10:59
15-05-2018 10:59 • Reageer
Non
Ik voel me juist meer sexy sinds ik moeder ben! Maar dat komt omdat ik veel meer moeite doe voor alle punten die je noemt! Zo belangrijk om te onthouden dat je niet alleen moeder bent, maar ook vrouw!
10-05-2018 21:39
10-05-2018 21:39 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Yes, you go (sexy) woman! 💪🏻 Knap van je dat je daar bewust aandacht aan blijft besteden 😃
10-05-2018 21:45
10-05-2018 21:45 • Reageer
Reallifediary
Heel erg mooi geschreven!
10-05-2018 21:35
10-05-2018 21:35 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Dank je wel! 😊
10-05-2018 21:44
10-05-2018 21:44 • Reageer
1960-1980
Wat goed van je om daar bewust aandacht aan te besteden. Zeker met drie kinderen kan ik me voorstellen dat je de aandacht voor jezelf snel vergeet. Ik vind make-up ook heel belangrijk om me goed en sexy te voelen. En ga dus ook maar zelden zonder de deur uit. Leuke foto’s; die ronde heel stoer en de onderste heel verleidelijk 😃👍🏻
10-05-2018 20:16
10-05-2018 20:16 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Oh ja, een make-upje kan ook heel veel doen! Thnx voor deze aanvulling. Later eens kijken waar ik deze erbij kan voegen. Thnx voor de complimenten 😊 Die ronde, die staat hier in de woonkamer te pronken, vind ik zo'n toffe foto! 
10-05-2018 20:33
10-05-2018 20:33 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Oh en die glimlach geldt natuurlijk over je slechte huwelijk...had je vast wel begrepen, maar wilde het toch nog even benadrukken...
10-05-2018 19:40
10-05-2018 19:40 • Reageer
DiaantjesLife
Voor mij iets lastiger, want toen ik kids had in de leeftijd van die van jou, zat ik aan het einde van een slecht huwelijk waar ik me ook totaal niet meer sexy in wilde voelen. Dat ging ik me wel weer voelen nadat ik gescheiden was. Ik werd een echt vamp en verslond de mannen gewoon haha of zij mij? Whatever, daardoor ben ik me sexy'er gaan voelen daar heeft mijn huidige man dus wel heel veel profijt van gehad en nog steeds. Zelfs toen ik maatje heel groot had, trok ik bijvoorbeeld sexy ondergoed of kleding aan en dat doet je vrouw zijn en sexy zijn heel goed. Al moet ik eerlijk toegeven dat me dat nu met maatje normaal veel beter lukt. Veel meer keus in sexy kleding ook 😉 Dus ik kan wel zeggen, net als Schorelaar dat het anders wordt als je kinderen ouder zijn en dat zal beslist ook zo zijn, want dan krijg je weer veel meer tijd voor elkaar, maar ik heb die fase soort van overgeslagen hahaha. Niet een aanrader als je een goede relatie hebt natuurlijk! Dus niet mij nadoen! Komt goed sexy you, want die foto is best hot hoor 😜
10-05-2018 19:32
10-05-2018 19:32 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Ik houd het dan wel bij 'legaal vreemdgaan'! 😂 Heerlijk hoe jij dat omschrijft, met een glimlach gelezen! Ook goed om te lezen van de pioniers onder ons, dat het vanzelf weer terug komt. Dat weet ik ergens ook wel. Het is maar even zoals het is. En eh...ik word helemaal verlegen van je compliment, lief! 
10-05-2018 19:38
10-05-2018 19:38 • 1 reactie • Reageer
Schorelaar
Ik ging me jonger voelen toen mijn kinderen ouder werden, niet meer dat gesleep en gezeul, wagens, spuugdoekjes en melkgeuren. Ook thuis andere onderwerpen en alles met regelmaat de deur uit naar school. Die tijd komt voor jou ook. 
10-05-2018 19:23
10-05-2018 19:23 • 1 reactie • Reageer
Judith Evelien
Er is nog hoop! Thnx 😃  Wat jij omschrijft, kan ik me helemaal indenken! Tot die tijd probeer ik echt bewust die momenten om even uit mijn moederrol te stappen erin te houden. 
10-05-2018 19:25
10-05-2018 19:25 • Reageer