×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Spiegelbeeld, vertel eens even...

Spiegelbeeld, vertel eens even...


Wat een gekke
gewaarwording

Laatst droomde ik dat ik mezelf tegen kwam. Helemaal flabbergasted was ik! Ik kon niet geloven dat ik zojuist oog in oog stond met mezelf. Een hele gekke gewaarwording. Nu kon ik mezelf zien hoe anderen mij ook zagen. En ik kon praten met mezelf en ik hoorde hoe mijn stem klonk. Dat leverde een heel ander beeld op dan het beeld wat ik van mezelf had als ik voor de spiegel stond of wanneer ik iets zei waarvan ik me achteraf echt een ''dweep'' voelde.

De meeste dromen zijn bedrog.

Toch?

Het was herkenbaar en toch ook weer niet . Het was best wel verhelderend, al was het een droom. Het liet me zien dat het beeld wat ik van mezelf heb, niet altijd klopt met hoe anderen mij mogelijk zien. Nog gekker werd het toen ik tussen de lakens belandde met mezelf! Hoe maf dat ook was, in die situatie zag ik mijn lijf op een manier hoe ik het in het dagelijkse leven nooit had bekeken of had kunnen zien. Ik kon naar mezelf kijken met begeerte en verlangen. Dat voelde na het ontwaken heel onnatuurlijk en ongemakkelijk en tegelijkertijd gleed er een soort van waas van me af en kon ik ook een stukje schoonheid zien die normaal gesproken voor mij verborgen bleef. Ik kon met een stukje verwondering en respect naar mezelf kijken, waarmee ik normaal gesproken naar een ander zou kijken. 

Ik ben prachtig zoals ik ben 

Mijn neus die ik normaal bestempel als een zogenaamde ''wipneus'', die paste nu precies bij de rest van mijn gelaat en mijn vlotte karakter. Die ene eigenwijze sproet liet mijn eigenwijze neigingen goed doorschemeren. En die paar verloren haren op mijn grote tenen, waarvan ik iedere zomer weer verbaasd was dat ze er zaten. Het waren punten die mijn eigen, unieke ''ik'' leven inbliezen. Eerder vond ik het moeilijk te begrijpen dat een ander mij aantrekkelijk zou vinden. Maar met de ogen zoals ik er in mijn droom naar kon kijken, kon ik zien dat ik prachtig ben zoals ik ben. Niet perfect maar wel van mij. Mijn moeder heeft mijn lijf gevormd en gemaakt, met precisie en beleid. Al wist zij helemaal niet hoe zij dat deed. Na mijn geboorte zal zij ieder haartje en ieder rimpeltje gekoesterd hebben. Juist die kleine dingetjes die er net iets anders uit zien, zal zij als het meest schattige hebben gezien. Want dat maakte mij en hoorde bij mij.

Wat jou, jou maakt
is het mooiste van jou

Net zoals ik dat nu bij mijn meiden ervaar. In mijn ogen drie perfect gevormde lijfjes. Alles klopt en het is een belangrijk onderdeel van hen. Die twee eigenwijze kruintjes op het prachtig gevormde hoofdje van mijn middelste. Het zorgt er voor dat haar haren alle kanten op gaan. Ik vind het prachtig! Het rechter oortje van onze jongste heeft een eigenwijs deukje en ik vind het, het meest schattige plekje van haar kleine lijfje, want het hoort bij haar. En mijn oudste meisje is gezegend met een prachtige deken aan sproetjes op beide wangetjes. Ik vind het om op te vreten en probeer ze altijd van haar te stelen en op mijn wangen te plakken. Natuurlijk tegen beter weten in. Maar wat hebben we daar telkens een pret om. 

Ooit keek mijn moeder ook zo naar mij. Want zij had dat gemaakt. Als ik daar aan denk, dan weet ik dat mijn moeder een knap staaltje werk heeft geleverd! Net zoals ik dat bij mijn meiden deed. Het zijn juist die dingen waar jezelf onzeker over bent, die jou, jou maken. 

Gerelateerde artikelen:

Volg mij ook op
 Facebook: 

 

Mijn boek lezen?
 deze is verkrijgbaar op:

www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties