Verder weg dan ooit

Verder weg dan ooit


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Al heb ik dit nummer al vaak gehoord,
iedere keer komt het binnen als de eerste keer


Compleet onverwachts doemt het nummer op, wat als laatste eer op jouw uitvaart diende. De woorden kruipen mijn hoofd in en nemen bezit van mijn gevoel. Dat doet dit nummer wel vaker. Meestal levert het me een glimlach op en een kort gevoel van weemoed en gemis. Het is traditie geworden om een handkus naar de hemel te werpen en de volumeknop even flink een tandje bij te zetten. Mits de situatie dit toelaat natuurlijk.

Lang voelden de woorden ‘dichter bij dan ooit’
als een vreemde waarheid

Vandaag deed iedere woord van dit nummer me pijn. Het stak me recht in mijn hart en de eerste tranen raakten mijn wangen. De eerste tranen om jou sinds lange tijd. Niet altijd kan ik bij het tranendal en het intense gemis wat er ergens diep van binnen nog  schuilt. Vandaag werd het losgelaten. Even een gekke gewaarwording was dat. Lang voelde de woorden ‘dichter bij dan ooit’ als een vreemde waarheid. Want al was jij definitiever weg dan ooit, in mijn gedachten was je dichterbij dan je ooit was geweest. Deze waarheid lijkt te verschuiven, want je voelt inmiddels verder weg dan je ooit bij mij vandaan was! Nooit meer kom jij terug en ook in mijn gedachten sier jij niet altijd meer de hoofdrol. Al waar je daar nog vaak genoeg in rond.

De betekenis van ‘nooit meer’
wordt steeds minder abstract


Dat doet een tien jaar gemis met mij. De jaren zullen alleen nog maar meer aantikken en daarmee zul je langzaam maar zeker ook steeds meer van mij verwijderd raken. Je bent niet meer dichterbij dan ooit! Je bent verder weg dan je ooit was. Ieder jaar dat jij er niet meer bent, wordt de betekenis van ‘definitief’ steeds concreter en steeds minder abstract. Ooit was ‘nooit meer’ en ‘definitief’ moeilijk te definiëren. Het was net zoiets abstracts als ‘oneindig’. Deze begrippen lijken steeds meer symbool te gaan staan voor ‘dichterbij dan ooit’.

Het was fijn en 
verdrietig tegelijk

Het krijgt steeds meer betekenis en steeds meer inhoud. Het steekt en het doet pijn. Mijn tranen hadden vandaag sinds lange tijd weer de vrije loop. ‘Ik mis jou mama!’ riep ik door de lege woonkamer. Woorden die ik niet veel hardop uit. Met de tranen en die woorden voelde ik de onmacht en de verbinding die er toch nog is met mama. Het was fijn en verdrietig tegelijk. Soms liggen emoties en uiteenlopende gevoelens dichter bij elkaar dan je ooit voor mogelijk hield. Dichtbij en verder weg dan ooit, lijken soms wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ondanks dat zij de grootste tegenpolen zijn die je je maar voor kunt stellen. Ondanks of juist dankzij?

Volg mij ook op:
 

Mijn boek lezen?
 deze is verkrijgbaar op:

www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 
 

Gerelateerde artikelen: 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat kun jij je emoties goed op papier zetten! In elke zin is dat voelbaar en dat is mooi, niet de reden waarom, maar het raakt me gewoon. Knuffeltje van mij XXX
| 08:17 |
Ah Diaantje, wat heb je dat lief en met beleid verwoord. Dank je wel voor jouw rakende woorden. Knuffel terug! ❤️
| 09:40 |
Je verhaal raakt me … 🌻🌻🌻
| 07:09 |
😘🌞🌷
| 09:38 |
Het is allemaal zo definitief. Knuffel voor jou. ❤️🌺
| 21:49 |
Dikke knuffel voor jou lieverd.
| 17:56 |
Knuffel terug! Momenten die terug blijven komen. 
| 18:08 |
Licht herkenbaar.
| 18:10 |
Diepgaand 
en daardoor 
dichterbij dan ooit, 
tot in de verste verten...
| 17:54 |
Mooi gezegd
| 18:08 |
Ik snap het helemaal. Ik mis mijn vader nu al 12 jaar, en mijn moeder 10 jaar. De ergste rauwe pijn verdwijnt idd, maar het gemis ... dat wordt steeds meer. Alle momenten die je zo graag had willen delen, de kopjes thee die nooit meer samen gedronken zullen worden. Het besef komt steeds harder binnen. Hoe vreemd het ook mag klinken.
| 16:20 |
Dat is niet vreemd, naarmate de jaren verstrijken, komt het besef pas van wat 'nooit meer' betekent en wat het is om écht te missen.
| 18:07 |
10 december moet ik mijn moeder 3 jaar missen. Ze zeiden het gemis word minder. Nou ik kan zeggen het word meer en meer. Sterkte.
| 12:22 |
Met de jaren wordt de'definitief' pas echt duidelijk
| 18:06 |
Herkenbaar: we gaan de eerste decemberfeestdagen zonder mijn moeder tegemoet.
| 05:48 |
Wat verdrietig! Veel sterkte voor jou. Die lege stoel is erg confronterend tijdens de feestdagen.
| 08:07 |
Dank je wel, voor jou ook veel sterkte.
| 14:22 |
Herkenbaar wat je schrijft ...Wens jou veel sterkte toe
| 22:06 |
Dank je wel! Als het herkenbaar voor je is, zul jij ook je moeilijke momenten hebben. Voor jou ook sterkte!
| 22:11 |
Jazeker al worden ze wel steeds minder het krijgt een plekje
| 22:12 |
zoveel herkenning in jouw schrijven en ook zulke emoties, sterkte voor die momenten van stilte
| 21:58 |
Die momenten van stilte en het gemis en verdriet wat dan opdoemt, doet eer aan wat er tussen ons was. Soms heel fijn om te voelen, momenten en herinneringen herleven dan even. Jij ook sterkte, daar het herkenbaar voor je is.
| 22:13 |
Mijn vader en ik..denk ik hier.. energetisch verbonden nota bene..het weten wat was en nooit over zal gaan..zelfs nu hij al is thuisgehaald. Goed te weten dat er en weerziens komt
| 22:16 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen