Weet je waar ik gek van word?


Bijvoorbeeld hiervan …

Het hoofdkussen dat in mijn oor knispert nadat ik moegestreden in mijn bed neerstrijk. Op zo’n moment haast niet te verdragen, hoe moe ik ook ben. Of die tien cent die ik tekort kom voor dat lullige pakje kauwgom. Weegt extra zwaar nadat ik iets heb getafeld wat mijn mondflora niet ten goede komt. Overleef ik verder wel, maar wenselijk is het niet.
 Wat dit dan nog vervelender maakt, is dat ik voordat ik ging afrekenen, in de verkeerde rij voor de kassa stond. Die verkeerde rij is een veelvoorkomend, terugkerend fenomeen. Hoe doen al die anderen dat toch, die telkens de juiste rij lijken te kiezen?

Dan heb ik het hier nog niet
eens over gehad

Hoogst ergerlijk en om knetter gek van te worden, is de aandrang die ik op voel borrelen, net wanneer ik op het punt sta om op mijn fiets naar mijn werk te stappen. Lichtpuntje is dan weer dat ik deze grote boodschap op mijn werk kan deponeren en er dan nog voor betaald krijg ook! Betaald een potje poepen! Wie houdt daar nou niet van? En ken je dat? Dat wanneer je met je tweewieler dat ene stoplicht nadert die juist op dat moment besluit om op rood te springen? En juist op dat moment begint het ook nog eens te stortregenen. Om knettergek van te worden! 

Nee, dan dat openbaar vervoer

Als je dan eens onverhoopt met die bus moet, deze dan voor je snuitje wegrijdt. Vervolgens denk ik uiteindelijk toch nog ternauwernood de aansluiting met de trein te halen en dan blaast die conducteur op zijn fluitje en sluiten de deuren ook nog eens vlak voor mijn neus. Meneer de conducteur wijst me er dan ook nog eens vriendelijk op dat het me een boete oplevert wanneer ik toch besluit nog even snel in te stappen. Onthutst mompel ik hem toe dat hij maar liefst twee minuten te vroeg op zijn fluitje blaast. Het doet er niet meer toe. De deuren sluiten onverbiddelijk en de trein gaat er vandoor. Ja, ook zo’n moment is om knetter gek van te worden!

Saving the best for last?

Wat ook hoogst irritant is, is dat er nog maar twee van die heerlijke snoepjes in de zak zitten, terwijl ik eigenlijk mijn zinnen had gezet op een hele zak. Ik moet het maar doen met wat er nog rest. Het is niet anders, maar het is wel om gek van te worden. Die snoepjes vallen overigens in het niet bij die fles wijn waar nog maar twee druppels in zitten. Ik had me eigenlijk verheugd op een hele fles. Zeker nu vriendlief een avondje de hort op is. Ja, om gek van te worden! Anderzijds maar beter want ik ben een avondmens en mijn kinderen zijn meer types voor de ochtend.

 Ja, echt hoor…om helemaal gek van te worden. De jongste zit meer op mijn lijn en laat zich voor negen uur niet horen. De oudste en de middelste begeven zich tegenwoordig zelfstandig naar beneden wanneer papa en mama nog op één oor liggen. Dus langzaam aan komen we wel op één lijn!

Nog één dingetje dan

Hadden we het al over die bouwfuckers gehad die, voor mijn gevoel, midden in de nacht hun heipaal vlak voor mijn deur op power-on zetten? Uiteraard op mijn vrije dag, nadat ik een rusteloze, rotnacht achter de rug had? Niet? Nou, bij deze dan. Is maar een heel klein beetje om gek van te worden. Want het is net alsof mijn oren worden gekieteld door dat aangename en subtiele geluid. Oké, dat laatste was sarcastisch. Ik heb nooit begrepen waarom die bouwvakkers om zeven uur in de ochtend de hele buurt al moeten laten trillen met hun helse kabaal. Ze zullen er vast een geweldige reden voor hebben, maar mijn sympathie zullen ze er niet mee winnen.

Genoeg geklaagd

Genoeg dingen om gek van te worden. Uiteindelijk is het gelukkig allemaal maar relatief en gaat het vaak om korte momenten. Eigenlijk net zoals die momenten waar je juist zo blij van wordt. Deze voeren nog altijd de boventoon! Maar soms is het gewoon zo lekker om ongegeneerd te spuien over alles waar je knetter gek van wordt!

Nu we toch zo lekker bezig zijn? Kom maar op, waar word jij nou knettergek van?!

Wil je weten waarvan ik gek van blijheid word? Klik op de link en lees verder!

Volg mij ook op:
Facebook: 
Koppzorgen
en/ of op:
Judith-it

 

Mijn boek lezen?
 deze is verkrijgbaar op:

www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

 

Word lid en beloon de maker en jezelf!