×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Welke vragen zie jij graag beantwoord?

Welke vragen zie jij graag beantwoord?


Ik weet niet waar ik
 moet beginnen

Ik zou graag weten wat ‘dood’ is? Wat gebeurt er dan? Begint bij de dood een andere fase? Gaan we naar de hemel? En wat is dat dan, de hemel? Waar is mijn moeder? Als er een hemel bestaat. Is zij hier dan? En waar waren wij voor we geboren waren? Nergens? Ergens? Wat is dat ergens en waar is dat ergens? En nergens? Wat is dat dan? En hoe zit dat dan met het heelal? Dat schijnt oneindig te zijn. Wat is dat dan, oneindig? Als ik daar over na gaan denken, dan word ik echt langzaam gek. Want oneindig valt niet te definiëren. Als we het dan toch over het heelal hebben, hoe zit het dan met leven elders in het universum? We zijn toch zeker niet de enige levensvorm in dat oneindige?

Er zijn nog meer mysteries!

De Bermuda driehoek. Wat is dat eigenlijk? En wat te denken van het monster van Loch ness? Hoe zit het daar nou werkelijk mee? Hoe werden die prachtige piramides in de oudheid gebouwd? Hoe deden die Egyptenaren dat?

 En dan die ontelbare onopgeloste moordzaken? Neem nou Natalee Holloway. Wat is er nou daadwerkelijk met dat arme meisje gebeurd? De enige die het weet, die houdt zijn lippen op elkaar. Of wat te denken van dat kleine meisje, Madeleine McCann?

Niet al mijn vragen zijn
zo diepzinnig hoor

Welke opleiding gaan mijn meiden later doen en welk beroep zullen zij uit gaan oefenen? Vinden ze een leuke vriend? Vriendin misschien? Alles is welkom, zolang zij maar gelukkig zijn.
 Hoe zit dat met vliegtuigen? Hoe blijven zij in de lucht? Over lucht gesproken. Waarom zien we dit niet, terwijl het overal is? Hoe kan het dat we dromen en waarom word ik niet slapend rijk? Hoe is het met die ene jeugdliefde? Waarom ben ik een vrouw en geen man?

 Waarom vind ik leuk wat ik leuk vind en ben ik goed in waar ik goed in ben? Waarom kan ik niet rekenen en lukt het me niet hier handigheid in te krijgen?

Er zijn ook dingen
die ik wel weet

Inmiddels weet ik waarom de bananen krom zijn en dat de wereld niet plat is, maar rond. Ik weet het verschil tussen man en vrouw en tussen dag en nacht. Veel dingen weet ik maar er zijn meer dingen die ik niet weet! Nog iedere dag doe ik nieuwe inzichten op en ik denk dat dit de rest van mijn leven zo zal blijven. Er zullen ook vragen onbeantwoord blijven. Hoe jammer dat ook is. We hebben niet over alles zeggenschap en dus zullen mysteries ook blijven bestaan.

Welke prangende vragen houden jou bezig?

Volg mij ook op 
 

Instagram: @judithevelien
           en op               
    Facebook: www.facebook.com/koppzorgen

Mijn boek lezen?
 

deze is verkrijgbaar op:
www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

Gerelateerde artikelen: 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties