×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Wij kopen niet aan de deur!


Je hoeft eigenlijk ook
niet aan te bellen

‘Goede avond mevrouw, sorry dat ik u stoor..’, klinkt het zodra ik de deur open doe. Mijn gezicht stond al op onweer voordat ik de deur open deed, omdat ik bij voorbaat al wist wat ik in het portiek van mijn voordeur aan zou treffen. ‘Mijn naam is..bladiebladieblaaaaaaa……en ik zet me in voor ……blaadieblaadieblaaaaaah…’ Hij was me voor zijn introductie al kwijt. 

Mijn gegevens krijg
je niet!

Het enige wat ik dan denk is: Waarom wordt er nog zo laat aangebeld?! De kinderen liggen op bed en lazer gewoon op! Uiterst onaardige gedachten, I know… Na het openen van de deur en nog een hoop bladieblaah, kwam daar dan eindelijk de vraag naar mijn gegevens. Die vraag die ik al aanvoelde komen toen ik aanstalten maakte om de deur te openen. Hoe mooi het doel ook mag zijn waar jij je voor in zet, mijn gegevens zijn mijn gegevens. Ik geef je met alle liefde een leuk centje voor in de collectebus, maar mijn gegevens die krijg je niet! Daar ben en blijf ik heel stellig in. 

Gloeiende, gloeiende!

‘Waarom niet?’, klinkt het bijna verontwaardigd. En met die verwijtende vraag groeit mijn ergernis en antwoord ik bits dat ik hem dat niet uit hoef te leggen en dat ik het niet ga geven. De snotneus durft het gewoon nogmaals te vragen! Het lukt me om even op mijn lip te bijten, dat geeft me net genoeg tijd om mezelf bij elkaar te rapen en vriendelijk doch duidelijk te herhalen wat ik zojuist ook al eerder had gezegd. Blijkbaar was het toch nog niet duidelijk genoeg, want de blaag dacht toch echt dat ik hem enige verantwoording schuldig was, en gaf al verdedigend aan dat zij een legitieme organisatie zijn en dat ik daarom dus gerust mijn gegevens achter kon laten. Grappig, dat wordt overal beweerd en voor je het weet word je belaagd met allerlei ongewenste reclame, advertenties en heb je je toch ergens op geabonneerd waar je niet van was gediend. Op internet is een zoekterm voldoende om doormiddel van cookies deze betreffende zoekterm vervolgens ov-er-al tegen te komen. Hoezo zijn onze privacy gegevens beschermd? Nee hoor, dank u de koek-koek. Ik schrijf me nergens meer voor in en laat nergens meer mijn gegevens achter! Niet op internet en ook niet aan de deur. Hoezo zijn onze privacy gegevens beschermd?

Voor ik de deur weer met alle liefde dicht doe, sluit ik af met: ‘Oké, mag ik dan ook jouw rekeningnummer en je gegevens?’  Hij antwoorde met een stilte en een suffige blik. Dat stond in principe gelijk aan ‘Nee’. Kijk…dat dus en daarom dus, fijne avond! 

Volg mij ook op
Facebook: 

 


Mijn boek lezen?
 deze is verkrijgbaar op:

www.boekenbestellen.nl
Maar ook op:
www.bol.com en op www.bruna.nl
En ook in de boekwinkel is Koppzorgen op bestelling verkrijgbaar, 
met isbn: 978-94-6345-111-6. Auteur: Judith Evelien. 

 


Gerelateerde artikelen:
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts