×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Aller eerste keer als invaljuffie

Aller eerste keer als invaljuffie


Het is zeven over één en ik lig nog steeds wakker, toch wel heel erg spannend om voor het eerst als 'echte' juf aan de slag te gaan. Ik moet even terug denken aan mijn basisschooltijd, hoe vervelend wij waren wanneer er een invalleerkracht kwam. Door de dag heen een paar keer wisselen met een vriendinnetje van plek (en dus ook van naam), net zo lang tot de leerkracht er gek van werd. 'Ja, maar van onze meester mag dat wel altijd' werd ook de hele dag door gezegd.
Het is kwart over drie, ik heb even geslapen en ben weer wakker geworden. Dit keer geen zenuwen over de kinderen, maar of de leerkrachten wel aardig zijn. Tsja, het is maar waar je wakker van kan liggen natuurlijk.
Het is tien over vijf. Alweer wakker, dat begint wel goed met een gebroken nachtje. Na zo'n anderhalf uur wakker te hebben gelegen besluit ik maar uit bed te gaan om me klaar te gaan maken. Nog steeds een beetje spanning, maar ik heb er wel veel zin in.


Eenmaal aangekomen bij de school loop ik maar gewoon op een leerkracht af om me voor te stellen (pfff gelukkig, ze deed aardig). Vervolgens bracht ze me naar de klas van groep 5. Ze legde het een en ander uit en hielp me een beetje op weg. 'Ja het is alleen wel een pittig groepje, vooral proberen strak te houden'. Heb ik weer, ging er door mij heen. Ze was nog niet de klas uit en daar stond de volgende: 'pittig groepje heb je vandaag, ik had ze vorig jaar. Duidelijk zijn en niet te los laten, anders wordt het een lange dag' (maar ze leek me verder wel aardig hoor). Toen er daarna nog een leerkracht kwam vertellen dat het écht een pittige groep was, zakte de moed me toch een beetje in de schoenen...

De bel ging, de kinderen kwamen binnenlopen. Nieuwsgierige blikken mijn kant op, sommige kwamen heel stoer een hand geven en zich voorstellen, van anderen kreeg ik een verlegen goedemorgen juf.
Nadat iedereen binnen was gedruppeld gingen we in de kring zitten, ik stelde me voor en we deden een kort namenspelletje. Daarna mochten de kinderen natuurlijk vragen stellen aan mij. 'Hoe oud ben je? Heb je een man? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?' Heerlijk die kinderlogica dat je op je 22e al getrouwd bent en kinderen kunt hebben!
Daarna moest er, helaas voor hun, ook nog gewerkt worden. Taal, rekenen en de planning. Het verliep allemaal soepel en zonder problemen (natuurlijk kreeg ik wel een paar keer te horen dat hun meester het anders deed). Tijdens het buitenspelen kwamen er een paar leerkrachten met een bezorgd gezicht vragen hoe het tot nu toe ging (best aardig toch?). Eenmaal weer binnen gingen we eten. Of, ja, we? Ik keek in mijn tas en was al mijn eten voor de dag vergeten. Helemaal onderin mijn tas vond ik een verfrommeld pakje koekjes, gelukkig!

Daarna kwam het moment dat ik eindelijk snapte waar de leerkrachten het die ochtend over hadden. Halleluja, misschien zat er iets te veel suiker in hun 10 uurtje. Ik had 33 stuiterballetjes in plaats van kinderen. Dit bleef ongeveer tot aan de tweede pauze, daarna was gelukkig de rust wedergekeerd. Natuurlijk hadden ze het verdiend om aan het eind van de dag rustig een stukje van de film te kijken.

'Juf, ik vind jou lief en het was een fijne dag'. Dat maakte mijn korte nacht, knorrende maag en zenuwen van de dag helemaal goed!

Oh en ja, ik heb thuis de halve koelkast leeggegeten :)
frieke
blij dat het dan toch is meegevallen maar kan me wel voorstellen dat je zenuwachtig was want inderdaad als invaljuf is het niet simpel
27-05-2017 10:03
27-05-2017 10:03 • Reageer
Hans van Gemert
Mooi begin, hoe lang mag je daar invallen?
19-05-2017 22:23
19-05-2017 22:23 • 1 reactie • Reageer
Juffie
Het was maar voor één dag, de leerkracht was ziek. Ik hoop binnenkort een langere vervanging te mogen doen!
30-05-2017 09:12
30-05-2017 09:12 • Reageer
MarijkeToscana
Leuk. Hoe lang blijf je daar?
19-05-2017 20:40
19-05-2017 20:40 • 1 reactie • Reageer
Juffie
Het was maar voor één dag, de leerkracht was ziek. Ik hoop binnenkort een langere vervanging te mogen doen!
30-05-2017 09:12
30-05-2017 09:12 • Reageer