paniekerige gevoelens

paniekerige gevoelens


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Afgelopen zondag kwam ik mezelf weer tegen. Wat er aan de hand was? Mijn zoon van 12 en ik volgen een duikcursus en we hadden na 6 zwembad lessen onze eerste buitenduik. Ik ging met mijn  instructeur, ik noem hem voor het gemak even Karel, naar het water. Alles gecontroleerd,  dus we waden het water in.  Karel geeft het teken om onze duik te starten. Oké.  Ik ga mee. Maar het koude buitenwater dat toch niet geheel helder is laat mijn claustrofobie direct de kop opsteken. Ik geef het signaal omhoog en Karel komt ook boven het water oppervlak. Even later herpak ik mezelf en doen we poging 2. Ook nu ervaar ik weer paniekerige  gevoelens en ja wederom wil ik naar boven. Karel blijft rustig praat met me haalt mijn onzekerheden weg. 1 ding weet ik zeker ik wil niet opgeven. Ik wil dit echt. Ik breng de focus op mijn ademhaling via mijn ademautomaat. Ik zorg voor een rustige staat en ontspan.  Oké poging 3. Vol vertrouwen in mezelf en weten dat ik de kennis heb en dat ik het kan ga ik naar beneden. Samen met Karel op nog geen halve meter afstand naast me. Ik trim mezelf uit zodat ik heerlijk onderwater zweef.  Naar beneden kijkend zie ik een verdwaalde sok en ook nog een verloren duikbril. Karel vraagt me geregeld, uiteraard met handsignalen, hoe het met me gaat. Ik geniet ik voel me blij en vrij en weet dat ik dit echt wil. Na een paar hobbels is het de kunst om jezelf de ontspanning te gunnen en de focus volledig in jezelf te vinden. Alsof ik in volledige trance was. Wauw wat een ervaring. Ik heb na de duik Karel bedankt. Het was fijn. 

Morgen gaan we naar Zeeland met de duikclub. Weer nieuwe ervaringen opdoen. Ja ik mag best onzeker zijn. Zolang ik maar weet dat dit me niet blokkeert. Ik kies voor mezelf, ik kies voor genieten en niet voor paniek. Ja ik erken de gevoelens maar laat ze niet leidend zijn. Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed gedaan hoor
| 17:29 |
knap dat je doorzet
| 17:18 |
Bedankt. Maar opgeven was ook geen optie. Verandering van focus en staat wel.
| 17:30 |
Herkenbaar!ik heb 2 jaar terug in Egypte gedoken om mijn certificaat te halen , nou alles sloeg op hol, boven water al! Maar ik heb m wel binnen (:
| 23:57 |
We gaan rustig verder. Duiken in Zeeland was ook spannend maar ook errug leuk.
| 17:29 |
Wauw, knap hoor!:)
| 22:10 |
Bedankt voor je compliment.
| 22:33 |
Goed dat je wel de ruimte neemt om even afstand te nemen en weer naar boven te komen! Ik ben blij dat het gelukt is!
| 21:48 |
Ja ik was ook erg blij. Bedankt voor je reactie.
| 22:33 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen