×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
What the health - hoe de voedingsindustrie ons de dood in jaagt

"What the health" - hoe de voedingsindustrie ons de dood in jaagt


Gisteren zag ik de docufilm "What the health" op Netflix. Over de impact van voeding op onze gezondheid.

Hoewel ik reeds enige tijd bezig ben met de voedingsindustrie op te volgen en tracht mijn levensstijl op een gezond spoor te zetten en te houden, ben ik toch in shock door wat ik te zien kreeg. En ik geloof er elk fragment van. Niet het gebruikelijke "ach, het valt te relativeren", neen; een dik uur met verbazing naar de televisie staren met een groeiend gevoel van onrechtvaardigheid en walging.

Een mens is géén omnivoor

Laat ons even herbekijken wat we van kindsbeen af aangeleerd kregen; vlees en zuivel horen thuis in onze voedingsdriehoek. Dit blijkt helemaal niet zo. De film toont aan dat we helemáál geen omnivoren zijn. Consumptie van dierlijke producten lijdt tot onderstaande zaken;

- kanker

- diabetes

- dementie

- hoge cholesterol en bloeddruk

- astma

- depressies en depressieve aandoeningen

- ...

Om nog maar te zwijgen over hoe ons vleesetend patroon de wereld naar de knoppen helpt.

Economie

Waarom wordt er niets aan gedaan?

Economisch gezien is het interessant dat we ziek worden van ons eten. Het heeft tal van economische voordelen om de voedingsindustrie te laten zegevieren.


Gezondheidsorganisaties worden daarenboven nog eens gesponsord door de voedingsindustrie die de ziektes veroorzaakt...

Vegan

De verschrikkelijke beelden die eerder in de media verschenen omtrent dierenleed hadden me al geraakt, deze film echter heeft me ervan overtuigd; ik ga de vegan toer op. Niet om hip te zijn, omdat ik later mijn kleinkinderen wil ontmoeten en nog later mijn kinderen wil herkennen.
Isla de Ka
Precies voor mij de reden voor de 14 dagen plantbased try out. (Je volgt de recepten al toch?? ) Shocked door meerdere aspecten!
12-07-2017 20:00
12-07-2017 20:00 • 1 reactie • Reageer
Namaste-Kay
Wel, ik ben met exact hetzelfde bezig, nu al een tiental dagen en de resultaten die ik opmerk zijn immens. Zo is mijn koffieverslaving tot een minimum beperkt. Ik zie je recepten met veel plezier tegemoet :D
15-07-2017 10:36
15-07-2017 10:36 • Reageer
Saswitha
Dat is de reden dat ik mijn eigen groente verbouw in mijn tuintje, mijn eigen brood bak enz. Voedingsindustrie stopt overal rommel in en probeer daar maar eens aan te ontkomen.
06-07-2017 22:28
06-07-2017 22:28 • 1 reactie • Reageer
Namaste-Kay
Zeker weten! Smaakt vast ook beter als het uit je eigen tuin komt
07-07-2017 08:54
07-07-2017 08:54 • Reageer
My tiny paleo kitchen
Ik ben het met je eens dat onze westerse voeding lichtelijk de mist in gaat owv winstbejag. Ik zou echter de bronvermelding van die documentaire eens uitpluizen. Die klopt namelijk ook niet echt. Dit artikel: https://robbwolf.com/2017/07/03/what-the-health-a-wolfs-eye-review/ laat nog weinig heel van de content van de docu. En doet dit op een onderbouwde manier. Het is helemaal niet onnatuurlijk om dierlijke producten te eten. Het is wel onnatuurlijk om dierlijke producten te eten die vol antibiotica zitten en die de grootste verzameling rommel te eten krijgen die je je kunt inbeelden. Als je bent wat je eet, dan is de koe ook wat ze is. Wanneer jij dan die koe eet... tuurlijk is dat ongezond. Een koe die graad gegeten heeft en geen rommel daarentegen...
06-07-2017 16:23
06-07-2017 16:23 • 1 reactie • Reageer
Namaste-Kay
Dank je voor de andere visie :-) dat artikel ga ik met veel plezier doornemen Het is soms echt verontrustend wat zich allemaal afspeelt...
07-07-2017 08:56
07-07-2017 08:56 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ik geloof het ook, mede omdat ik hier in spanje zelf ervaar ( vaak vriend en dochter nog erger ) hoe erg voeding ja lichaam aantast. Krijsend kind door cornflakes (mais het ergste wat er is lijkt wel) toen ik nog geen flauw idee had .. ik zelf had ook dagelijks maagproblemen tot ik daarmee stopte. Maar het is veel.erger nog. Spanje heeft overigens van heel.europa 90% van de GMO voedsel geproduceerd. Je begrijpt hoe lastig het in de winkel hier is iets te vinden dat NIET vol.rommel zit..
06-07-2017 14:03
06-07-2017 14:03 • 1 reactie • Reageer
Namaste-Kay
Jeetje, inderdaad... Je zou dan nog denken dat er daar nog meer gezonde voeding te vinden is.
06-07-2017 14:21
06-07-2017 14:21 • 1 reactie • Reageer