×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


What the health - hoe de voedingsindustrie ons de dood in jaagt

"What the health" - hoe de voedingsindustrie ons de dood in jaagt


Gisteren zag ik de docufilm "What the health" op Netflix. Over de impact van voeding op onze gezondheid.

Hoewel ik reeds enige tijd bezig ben met de voedingsindustrie op te volgen en tracht mijn levensstijl op een gezond spoor te zetten en te houden, ben ik toch in shock door wat ik te zien kreeg. En ik geloof er elk fragment van. Niet het gebruikelijke "ach, het valt te relativeren", neen; een dik uur met verbazing naar de televisie staren met een groeiend gevoel van onrechtvaardigheid en walging.

Een mens is géén omnivoor

Laat ons even herbekijken wat we van kindsbeen af aangeleerd kregen; vlees en zuivel horen thuis in onze voedingsdriehoek. Dit blijkt helemaal niet zo. De film toont aan dat we helemáál geen omnivoren zijn. Consumptie van dierlijke producten lijdt tot onderstaande zaken;

- kanker

- diabetes

- dementie

- hoge cholesterol en bloeddruk

- astma

- depressies en depressieve aandoeningen

- ...

Om nog maar te zwijgen over hoe ons vleesetend patroon de wereld naar de knoppen helpt.

Economie

Waarom wordt er niets aan gedaan?

Economisch gezien is het interessant dat we ziek worden van ons eten. Het heeft tal van economische voordelen om de voedingsindustrie te laten zegevieren.


Gezondheidsorganisaties worden daarenboven nog eens gesponsord door de voedingsindustrie die de ziektes veroorzaakt...

Vegan

De verschrikkelijke beelden die eerder in de media verschenen omtrent dierenleed hadden me al geraakt, deze film echter heeft me ervan overtuigd; ik ga de vegan toer op. Niet om hip te zijn, omdat ik later mijn kleinkinderen wil ontmoeten en nog later mijn kinderen wil herkennen.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties