Een zalig einde.

Een zalig einde.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Met oudjaar wilde ik mijn broer en schoonzus bellen, maar mijn broer is stervende aan ALS en ik wist niet wat ik hen moest wensen. 1 januari wist ik het nog steeds niet, maar 2 januari moest ik toch echt bellen, dus dat heb ik net gedaan. Ik legde uit dat ik gewoon niet wist wat ik tegen hen moest zeggen. Mijn broer pakte zijn tablet en begon te typen. "Een zalig einde" kwam eruit. Ja, eigenlijk is dat precies wat ik hem wens. Een zalig einde is nog altijd beter dan een ellendig einde.

Dat kleine zinnetje geeft voor mij ook weer wat voor humor hij heeft, en dat hij er, diep van binnen, nog steeds is, ondanks dat zijn lichaam het opgeeft.

Met sinterklaas zag ik hem weer na een half jaar. Als Quasimodo kwam hij binnen, steunend op zijn dochtertje. Toen hij zat werd hij meteen aan de zuurstof gekoppeld. Wat was hij ver achteruit gegaan! Ik kon het niet aanzien en begon te huilen, waarop ook zijn oudste dochter vol schoot. Ineens komt er uit zijn spraakcomputer: "Stelletje jankerds!". 

Ja, hij is er nog steeds, met dezelfde humor, die de zwarte momenten net een beetje minder zwart maakt.

Hieronder kun je mijn vorige blog over mijn broer lezen.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ja, dat zijn altijd moeilijke momenten.
Ik ken er zo ene die zei (wijzend naar een lijkwagen): 'Kijk, mijne nieuwe auto'
| 18:38 |
humor overwint zoveel!
| 20:33 |
Sterkte, wat een zwaar lot.
| 17:32 |
Lijkt me ontzettend zwaar te moeten zien.. wel mooi te lezen dat hij zijn humor nog niet is verloren ;) sterkte!
| 15:01 |
Dank je.
| 17:00 |
Wat erg! Sterkte! Wel fijn dat hij zijn persoonlijkheid niet laat afpakken!
| 14:41 |
Dank je. Hij is al 4 jaar ziek, maar van binnen nog steeds dezelfde.
| 17:01 |
Ja precies..
| 18:52 |
Heel veel sterkte.
Wat is het toch een rotziekte.
| 13:45 |
Dank je.
| 17:01 |
Dat zijn ingrijpende dingen. Veel sterkte voor iedereen!
| 13:32 |
Dank je wel.
| 17:01 |
Wat een vreselijke ziekte bah.Ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe
| 13:07 |
Dank je.
| 17:01 |
Oef, dat lijkt me bijna ondragelijk om te zien, moeten ervaren.
Heel veel sterkte voor jou, je broer en allen die hem dierbaar zijn!
| 13:03 |
Dank je.
| 17:01 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen