×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Is de bijbel gebaseerd op mythes?

Is de bijbel gebaseerd op mythes?


Mijn hele leven heb ik "iets" tegen de kerk en de bijbel, tot ik vorig jaar in gesprek kwam met een moeder bij zwemles. Zij was gelovig, en wekenlang hadden we gesprekken en discussies over het Christelijk geloof. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik niets tegen de bijbel kan hebben als ik niet eens weet wat erin staat. Deze moeder kocht voor mij "De Bijbel in gewone taal", en ik begon te lezen.

De ene tegenstrijdigheid volgde op de andere. Ik bedoel, hoe Kon Noach een boot bouwen die zo groot was dat er 2 van elke diersoort op aarde in paste? Hoe kan het dat de roofdieren de andere dieren niet opaten? Zo kan ik nog veel meer dingen noemen die niet kunnen kloppen en die elkaar zelfs tegenspreken.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat de mens de Bijbel heeft geschreven, en niet dat God het heeft gedicteerd. Ik denk dat de Bijbel niet is bedoeld om letterlijk te nemen, maar dat het is gebaseerd op mythes. Waarschijnlijk is het geschreven om de mens de normen en waarden te leren, zodat iedereen in vrede samen op aarde kan leven.(Wat tot nu toe jammerlijk mislukt).

Hiermee wil ik niet beweren dat God niet bestaat, want ik ben ervan overtuigd dat Hij wel bestaat, alleen niet in de vorm die het Christelijk geloof Hem heeft gegeven. 
Flying Eagle
Ik sluit me op zich aan bij de reactie van onze Almanak, Karin. Jij hebt uiteraard recht op je eigen mening. Daar wil ik niets aan afdoen. Maar om jouw conclusie (mede) te baseren op een bepaald beeld dat je zelf hebt, is riskant. Wat ik bedoel? Ik geloof er vast in - en daar heb ik een wetenschappelijk onderbouwd betoog over gehoord en gelezen - dat wel degelijk alle dieren in de ark konden. Dit heeft aan de ene kant te maken met de omvang van de ark, wat nu eenmaal niet een klein bootje was. En aan de andere kant is de meerderheid van de diersoorten klein van stuk. Bovendien, jonge dieren zijn kleiner dan volwassen dieren. Binnenkort hoop ik mijn eigen visie op het verhaal van Noach overigens hier te publiceren. Het staat er al klaar voor... En ook over de Bijbel zal binnen afzienbare tijd wel een blog van mijn hand verschijnen.
23-06-2017 19:42
23-06-2017 19:42 • Reageer
LWAlmanak
God is een God van wonderen en die zijn de wereld gelukkig nog niet uit. Ver-wondering trouwens ook niet en dus mag ik mij dagelijks verwonderen over gans de schepping. De Bijbel is een boek die soms ingewikkeld lijkt, maar kinderlijk eenvoudig als je maar weet hoe hem te lezen. Kerk en mens maakt het vaak moeilijk. Uiteindelijk gaat het slechts om Christus. Neem eens een kijkje op mijn site als je wilt: www.krachtvoorherstel.nl Veel zegen ;-)
15-06-2017 17:08
15-06-2017 17:08 • 1 reactie • Reageer
Karin Den Hollander-Rietbroek
Denk jij echt dat de Bijbel letterlijk is gedicteerd door God?
15-06-2017 17:26
15-06-2017 17:26 • 2 reacties • Reageer