×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Is de bijbel gebaseerd op mythes?

Is de bijbel gebaseerd op mythes?


Mijn hele leven heb ik "iets" tegen de kerk en de bijbel, tot ik vorig jaar in gesprek kwam met een moeder bij zwemles. Zij was gelovig, en wekenlang hadden we gesprekken en discussies over het Christelijk geloof. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik niets tegen de bijbel kan hebben als ik niet eens weet wat erin staat. Deze moeder kocht voor mij "De Bijbel in gewone taal", en ik begon te lezen.

De ene tegenstrijdigheid volgde op de andere. Ik bedoel, hoe Kon Noach een boot bouwen die zo groot was dat er 2 van elke diersoort op aarde in paste? Hoe kan het dat de roofdieren de andere dieren niet opaten? Zo kan ik nog veel meer dingen noemen die niet kunnen kloppen en die elkaar zelfs tegenspreken.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat de mens de Bijbel heeft geschreven, en niet dat God het heeft gedicteerd. Ik denk dat de Bijbel niet is bedoeld om letterlijk te nemen, maar dat het is gebaseerd op mythes. Waarschijnlijk is het geschreven om de mens de normen en waarden te leren, zodat iedereen in vrede samen op aarde kan leven.(Wat tot nu toe jammerlijk mislukt).

Hiermee wil ik niet beweren dat God niet bestaat, want ik ben ervan overtuigd dat Hij wel bestaat, alleen niet in de vorm die het Christelijk geloof Hem heeft gegeven. 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties