Xana, de Grote Vriendelijke Reus.

Xana, de Grote Vriendelijke Reus.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Xana woont nu ruim een week bij ons, en ik zie nu al dat ze heel bijzonder is. Ze geeft de roedel de ruimte om haar te leren kennen, in plaats van zich op te dringen.

Dinos, onze cane corso, heeft nog een minderwaardigheidscomplex. Van de grootste hond in huis is hij ineens gedegradeerd naar klein schoothondje. Nontas, onze 3-poot pit, trok de eerste dagen zijn lip op naar haar, maar is inmiddels gewend. Luna, onze bordeauxdog, vindt alles wel best. Tommy, onze valse chi, was verbazend snel rustig tegen haar, maar misschien heeft hij het te druk met haar enorme poten ontwijken.

Deze week is Xana gewogen: 82 kilo schoon aan de haak, nadat we haar met 3 man op de te kleine weegschaal bij de dierenarts hebben gezet. Omdat Xana totaal geen bespiering heeft op haar achterhand, heeft ze een anabolenspuit gekregen. Nee, ze hoeft geen bodybuilder te worden, maar gebrek aan spieren is gevaarlijk voor zo'n grote en zware hond. Anabolen versterken de spieren 3 weken lang, en in die tijd krijgt ze zoveel mogelijk beweging om spieren op te bouwen.

Normale mensen lezen zich eerst in voor ze een hond in huis halen, maar bij mij komt er iets op mijn pad, ik neem het in huis, en ga me dan pas verdiepen in het ras. Niet slim, maar hé, tot nu toe werkt het voor mij. Deze week heb ik de fokster gebeld die op Xana's stamboom staat, en zij had wat goede tips.

-Als je alleen thuis bent en je gaat naar de wc, zorg dan dat de deur open blijft of dat Xana er niet bij kan, want als ze voor de deur gaat liggen zit je er nog wel een tijdje. :)

-Sint Bernards zijn autistisch. Als je hun voerbak of water-emmer ergens anders neer zet, kunnen ze hem niet vinden. Als je iets verplaatst in huis lopen ze ertegenaan.

-Wil je een gehoorzame hond, neem dan een bordercollie.

- Gebruik een waterblazer om vocht, vuil en losse haren uit haar vacht te halen, en doe dit BUITEN!

Ik had zelf al gemerkt dat, als ik een geluid als een vaatwasser hoor in de bijkeuken, ik meteen moet gaan rennen met een strandlaken, want dan is Xana aan het drinken. Ten eerste golft er meer over de bak heen dan ze binnen krijgt, en ten tweede moet ik haar bek afdrogen.

Ook is Xana niet heel slim. Ze kan buiten een paar meter bij me weglopen, om vervolgens stom om zich heen te gaan kijken waar ik nou gebleven ben.

Ook had ik geen idee dat dit ras waaks en beschermend is. Zoals veel mensen dacht ik dat het goede sullen zijn, maar niet dus. Xana kan enorm blaffen tegen mensen die ze niet vertrouwt, of gewoon omdat zij vindt dat ze te dichtbij me komen.

Ze volgt me overal, en is dol op aandacht. Voor haar borstelbeurten gaat ze languit liggen.

Eigenlijk ben ik gewoon al helemaal verliefd op Xana. :)Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Whahaha, die gaat voor genoeg blog-inspiratie zorgen ;-)
| 15:47 |
Dat denk ik ook :)
| 21:10 |
mooi ook zo.n hond
| 11:23 |
Hihi die tips!
Fijn dat ze zo goed opgenomen wordt in de roedel
| 11:12 |
Wat leuk zo'n hond haha
| 10:11 |
Je hebt heel wat hond, met gebruiksaanwijzing binnen gekregen ;-) Lieve blik heeft ze in haar ogen.
| 10:06 |
Leuk en uitdagend, zo'n nieuwe huisgenoot :-)
| 10:01 |
Ja, het is altijd even spannend hoe de honden op elkaar gaan reageren, en een nieuwe hond leren kennen is een leuk proces.
| 10:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen