Xana, NEE!!!

Xana, NEE!!!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hoewel Xana ontzettend lief is, is ze ook ongelooflijk lomp. Daar kwamen we al achter toen manlief haar voorpoot met zo'n kracht in zijn gezicht kreeg dat hij eruit kwam te zien alsof hij in elkaar was geslagen door een kudde op hol geslagen hell's angels.

Als Xana heeft gegeten, wil ze spelen. Bij zo'n enorme hond is de kans op een maagkanteling niet gering, dus we proberen het in te perken, maar soms ontkom je er gewoon niet aan. Zo ook gisteren. Bolle Betsie had net haar eten achter haar kiezen en ik lag languit op de bank. Vaak komt ze dan met haar zware kop op mijn buik liggen, en ik verwachtte nu niets anders, tot ik de blik in haar ogen zag. Daar begon iets te glinsteren en dat is een slecht teken.

Uit het niets hapte Xana naar mijn neus, en dat kon ik natuurlijk niet zomaar over mijn kant laten gaan, dus blies ik in haar neus. Als ik van tevoren had geweten wat dat teweeg zou brengen, had ik me waarschijnlijk 3x bedacht, maar goed, het was te laat. De beer was los.

En die beer begon als een idioot door het huis te racen. Eerst richting de keuken, en toen ze daar alles omver had gebeukt wat niet vast zat, kwam ze weer op mij afgedenderd, en ik voelde al aan mijn water wat haar snode plan was, maar ontsnappen kon niet meer.

Met 4 poten tegelijk sprong ze bovenop me! 80 kilo, bovenop mijn buik. Ergens in mijn achterhoofd bewonderde ik de kracht die het haar moest kosten om haar enorme lichaam omhoog te krijgen, maar de rest van mijn hoofd was bezig te bedenken hoe ik haar zo snel mogelijk van me af zou kunnen krijgen, zodat ik weer kon ademen.

Gelukkig heeft Bolle Betsie geen hekel aan me, dus sprong ze zelf weer op de grond, waarna ik een volle teug lucht naar binnen zoog. Nadat ik mijn gekneusde ribben had verzorgd (geintje), heb ik haar uitgelegd dat mensen zwakke wezens zijn, die geen 80 kilo bovenop zich kunnen verdragen, zeker niet als ze net gegeten hebben. Ze keek me daarbij aan met haar vertrouwde domme blik, kreunde een keer en plofte neer op de grond naast me. Speeltijd was gelukkig over, dus nu is het afwachten tot de volgende speelse bui. Heeft iemand toevallig een rugby-outfit te koop?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Weer met veel plezier gelezen!
| 17:23 |
jeetje, je mag idd wel beschermende kleding dragen!
| 11:33 |
Het blijven pups in een gigantisch lijf.
| 17:38 |
Haha wederom genoten van je Bolle Betsie blog :-) vond mijn herder van 40 kg al heftig om dan door te ademen.. maar zon Betsie is even andere koek..
| 17:30 |
Onze cane corso presteert het ook weleens om met zijn 60 kilo op me te kruipen en dat is al erg benauwd, maar met Bolle Betsie is het echt geen doen. De andere honden zijn gelukkig beter opgevoed, behalve de chi, maar die 3 kilo voel je amper.
| 17:43 |
Haha zeker niet als die na Bolle Betsie op je springt.. dan lijkt 3 kg net een veertje lol
| 17:45 |
Een echte uitdaging, zo'n hondje :-)
| 16:35 |
Hahaha, geestig zeg!
| 16:19 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen